شنبه 29 دی 1403

اعتکاف 1403؛ از حضور پرشور نوجوانان تا نیاز مسئولین به اعتکاف + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اعتکاف 1403؛ از حضور پرشور نوجوانان تا نیاز مسئولین به اعتکاف + فیلم

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، اعتکاف سال 1403 با حضور قریب به یک میلیون نفر معتکف پجنشبه 27 دی ماه مصادف با 15 رجب به پایان رسید. از نکات قابل توجه سه روز عبادت در اعتکاف امسال حضور 60 درصدی نوجوانان در این مراسم پر برکت عبادی بود. تجربه اعتکاف شیرین است و فاصله‌های از زندگی روزمره، انرژی گرفتن و شروع دوباره یک زندگی معنوی برای معکتف است. بیانیه پایانی اعتکاف 1403 بدین...

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، اعتکاف سال 1403 با حضور قریب به یک میلیون نفر معتکف پجنشبه 27 دی ماه مصادف با 15 رجب به پایان رسید. از نکات قابل توجه سه روز عبادت در اعتکاف امسال حضور 60 درصدی نوجوانان در این مراسم پر برکت عبادی بود. تجربه اعتکاف شیرین است و فاصله‌های از زندگی روزمره، انرژی گرفتن و شروع دوباره یک زندگی معنوی برای معکتف است.

بیانیه پایانی اعتکاف 1403 بدین شرح است: 

الحمدلله رب‌العالمین که بار دیگر توفیق داد تا در حریم انس با معبود، لحظاتی سرشار از معنویت و خلوص را تجربه کنیم. در ایام پربرکت اعتکاف رجبیه، با دل‌هایی آرام و جان‌هایی سرشار از نور الهی، در محضر حضرت دوست حاضر شدیم تا از زلال معرفت او سیراب شویم و از هیاهوی دنیای مادی فاصله بگیریم. اعتکاف، نه‌تنها عبادتی فردی، بلکه حرکتی جمعی بود که نشان داد چگونه می‌توان ایمان دینی را تبدیل به عمل صالح اجتماعی نمود، و به‌سوی تعالی گام برداشت. اکنون در پایان این رویداد بزرگ معنوی کشور، بر آن شدیم تا با بیانی جامع، دستاوردهای این حرکت ایمانی را مرور کرده و پیام معنویت و اخلاق را از مساجد محل برگزاری اعتکاف برای عموم مردم بازگو نماییم.

اعتکاف فرصتی بود تا با خلوت‌گزینی و تفکر در آینه دل، به بازسازی درون خود بپردازیم و روح خویش را با معنویت و اخلاق الهی پیوند بزنیم. در این ایام، با توجه به خودشناسی و خودسازی به‌وسیله تلاوت قرآن، دعا و مناجات، به عمق وجود خود راه‌یافته و دریافتیم که معنویت توحیدی، تنها راه نجات بشریت از بحران‌های اخلاقی و روحی است.

همان‌گونه که در شعار سال، با عنوان «اعتکاف معنویت و مقاومت» اعلام گردید، عبادت جامع اعتکاف میدان پرورش انسان‌های مقاوم و بااراده و مجاهدین در راه خدا می‌باشد، و اعتکاف نماد مقاومت در برابر هوای نفس و تمایلات دنیوی است. در این ایام، با دوری از لذت‌ها و مشغولیت‌های مادی، آموختیم که چگونه با تکیه بر ایمان و اراده، در راه حق گام برداریم و در روز پایانی اعتکاف همگان دیدند که صبر و استقامت و مقاومت مردم غزه در برابر ظلم و استکبار چگونه رژیم صهیونی را وادار به عقب‌نشینی نمود و عزت و پیروزی را برای مردم غزه و فلسطین بهمراه داشت.

این دوره معنوی، فرصتی بود تا به تفکر درباره مظلومیت‌ها و نابرابری‌ها بپردازیم و ایستادگی در برابر ظلم و ستم را مشق نماییم. ما بر این باوریم که با استعانت از خداوند متعال و با توکل بر او می‌توانیم در برابر هرگونه ظلم و ستم ایستادگی کنیم و به پیروزی برسیم.

یکی از زیباترین جلوه‌های این مراسم، حضور پرنشاط و پرشور نوجوانان و جوانان بود که با ایمان و اراده‌ای راسخ در این حرکت معنوی مشارکت کردند. این نسل با حضور فعال و مسئولانه خود، ثابت کردند که می‌توانند حاملان راستین ارزش‌های دینی و معنوی باشند و محاسبات غلط دشمنان اسلام را بر هم زنند و ان شالله نویدبخش آینده‌ای درخشان و امیدبخش برای جوانان و نوجوانان خواهد بود.

اعتکاف، یادآور این حقیقت است که در سایه توکل به خداوند و تلاش خالصانه، هیچ آرمانی دست‌نیافتنی نیست. ما با بهره‌مندی از این عبادت تمدن‌ساز، سرشار از امید و عزمی راسخ هستیم تا در مسیر خدمت به جامعه و تحقق آرمان‌های متعالی گام برداریم. توجهات رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) و روح بلند مجاهد کبیر شهید سید حسن نصرالله (اعلی‌الله‌مقامه)، به ما انگیزه و الهام می‌دهد تا با روحیه‌ای قوی‌تر و با عزم راسخ‌تری به مبارزه با ظلم و استکبار ادامه دهیم. این شخصیت‌های بزرگ، نمادهای مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم هستند و ما باید از آموزه‌های آنان در زندگی فردی و اجتماعی خود بهره‌برداری کنیم.

در پایان از تمام گروه‌های مردمی، مساجد، خیرین و نهادهای فرهنگی و اجرایی کشور که در برپایی عبادت جامع اعتکاف تلاش کردند، صمیمانه تشکر می‌نماییم به امید روزی که اخلاق و معنویت، سرلوحه همه جوامع انسانی قرار گیرد و جهانی سرشار از عدل و عاری از ظلم و استکبار و حاکمیت توحید، در مسیر مأموریت جهانی حضرت ولیعصر (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف) محقق گردد.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

رجب‌المُرجَب 1446 هجری قمری

ستاد مرکزی اعتکاف