اعلام شرایط واگذاری خوابگاههای دانشجویی / کدام دانشجویان میتوانند خوابگاه بگیرند؟
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین نامه نحوه واگذاری و اداره خوابگاه دانشجویی با توجه به نزدیکی آغاز سال تحصیلی جدید از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ابلاغ شده است. بر اساس آیین نامه ابلاغ شده دانشجویان متقاضی اسکان در خوابگاه می توانند با توجه به شرایط تعیین شده نسبت به ثبت درخواست خود برای اسکان در خوابگاه اقدام کنند که جزئیات آیین نامه به شرح زیر است: با عنایت...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین نامه نحوه واگذاری و اداره خوابگاه دانشجویی با توجه به نزدیکی آغاز سال تحصیلی جدید از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ابلاغ شده است. بر اساس آیین نامه ابلاغ شده دانشجویان متقاضی اسکان در خوابگاه می توانند با توجه به شرایط تعیین شده نسبت به ثبت درخواست خود برای اسکان در خوابگاه اقدام کنند که جزئیات آیین نامه به شرح زیر است:
با عنایت به حجم روزافزون دانشجویان علاقه مند به تحصیل و محدودیت امکانات موجود در دانشگاهها و لزوم تلاش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی برای کاهش نگرانی دانشجویان در تأمین مسکن مناسب در طول تحصیل و با هدف توزیع بهینه امکانات دربین دانشجویان، آیین نامه نحوه واگذاری و اداره خوابگاه های دانشجویی تدوین می گردد.
ماده 1 - تعریف خوابگاه دانشجویی به عنوان یکی از امکانات رفاهی دانشگاه مکانی است که دانشجویان حائز شرایط در طول تحصیل به صورت فردی یا گروهی، قسمتی از اوقات خود را برابر مقررات مربوط در آن مکان می گذرانند.
ماده 2 - نحوه اداره مدیریت خوابگاههای دانشجویی و مسئولیت حفظ اموال اماکن، تأسیسات و اجرای مقررات عمومی بر عهده اداره خوابگاهها درحوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه است.
تبصره 1 - نحوه هر گونه فعالیت فرهنگی و فوق برنامه در خوابگاهها منوط به هماهنگی با معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه است.
تبصره 2 - دانشگاه میتواند از مشارکت دانشجویان ساکن برای انجام امور فرهنگی و اداره خوابگاه استفاده کند.
ماده 3 - شرایط واگذاری
شرایط واگذاری خوابگاه دانشجویی و نحوه امتیازبندی آن با توجه به امکانات موجود دانشگاه برای دانشجویان غیربومی که امکان تردد روزانه از محل سکونت به محل دانشگاه را ندارند، با رعایت اولویتهای زیر توسط دانشگاه تعیین می گردد:
1-3 دانشجویان دارای مقامهای برتر در سطح ملی و بین المللی در زمینه های علمی، ورزشی و فرهنگی بر اساس آیین نامه های مصوب. 2-3 دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی 3-3 دانشجویان شاهد و ایثارگر. 4-3 دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی
ماده 4: نحوه و مدت اسکان دانشجویان واجد شرایط با توجه به امکانات و تعداد متقاضیان می توانند از تاریخ شروع به تحصیل به شرح زیر از خوابگاه های دانشجویی برخوردار شوند: 1-4 دانشجویان دوره های کارشناسی 8 نیمسال. 2-4 دانشجویان دوره های دکترای تخصصی8 نیمسال. 3-4 دانشجویان دور ه های کارشناسی ارشد 4 نیمسال.
تبصره 1 - معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه می تواند در صورت کمبود امکانات موجود حداکثر مدت استفاده از خوابگاه های دانشجویی را کاهش دهد.
تبصره 2 - معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه می تواند با در نظر گرفتن شرایط خاص دانشجو و امکانات موجود، مجوز اسکان دانشجو و حداکثر برای دو نیمسال مازاد بر سقف تعیین شده و با رعایت مقررات صندوق رفاه دانشجویان صادر کند.
تبصره 3 - در صورت عدم تخلیه خوابگاه در موعد مقرر، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه میتواند نسبت به صدور مجوز تخلیه محل سکونت دانشجو اقدام نماید.
تبصره 4 - دانشگاه میتواند در صورت وجود برنامه آموزشی ایام تابستان به دانشجویان واجد شرایط خوابگاه واگذارکرده و اجاره بهای مربوط را به صورت نقدی دریافت کند.
ماده 5: ودیعه دانشجوی ساکن در خوابگاه ملزم به حفظ و نگهداری اموال موجود در خوابگاه است و در صورت وارد آوردن خسارت، جبران کلیه خسارتهای وارده به عهده دانشجو خواهد بود. لذا به منظور جبران خسارتهای احتمالی وارده در طول مدت اقامت، مبلغی به عنوان ودیعه از دانشجو دریافت و به حساب مربوط واریز می شود تا عند اللزوم برای جبران خسارت وارده به خوابگاه، مورد استفاده قرار گیرد.
تبصره 1 - دانشگاه هر ساله مناسب با نوع خدمات خوابگاهی مبلغ ودیعه را پس از تأیید صندوق رفاه دانشجویان تعیین می کند. تبصره 2 - دانشگاه در هنگام تسویه حساب دانشجو، در صورت عدم ایجاد خسارت، مبلغ ودیعه وی را اعاده می نماید.
ماده 6: مقررات عمومی دانشجو در مدت اقامت در خوابگاه های دانشجویی ملزم به رعایت مقررات عمومی به شرح زیر است: 1-6 ساعت ورود و خروج مجاز دانشجویان ساکن در خوابگاه و اوقات مالقات بر حسب فصول سال از سوی اداره خوابگاه های دانشجویی دانشگاه تعیین و اعلام می شود.
2-6 به منظور رعایت سکوت و آرامش، به تناسب فصول، ساعاتی به عنوان زمان سکوت عمومی توسط اداره خوابگاه اعلام می شود. 3-6 استفاده از وسایل سمعی و بصری و رایانه در صورت رضایت ساکنین اتاق و عدم تجاوز به حقوق دیگران و رعایت موازین قانونی بلا مانع است. 4-6 پذیرش میهمان در اتاق دانشجو ممنوع است.
5-6 بازرسی از اتاق دانشجویان صرفا بًا مجوز کتبی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه مجاز است.
6-6 ورود مالقات کننده مرد به خوابگاه خواهران و ورود مالقات کننده زن به خوابگاه برادران ممنوع است و انجام مالقات صرفاً در محلهای ویژه که توسط اداره خوابگاههای دانشجویی تعیین می شود، مجاز است.
7-6 در صورت اعالم کتبی ولی دانشجو، اقامت دانشجویان دختر در خارج از خوابگاه، صرفاً برای مدت معین و در محلهای اعالم شده از سوی ولی دانشجو، بالمانع است.
8-6 انجام نظافت اتاق و حفظ بهداشت عمومی خوابگاه بر عهده دانشجویان ساکن خوابگاه است.
9-6 دانشگاه میتواند غیبت دانشجوی ساکن در خوابگاه را به خانواده دانشجو اطلاع دهد.
10-6 در صورت غیبت مستمر دانشجو، دانشگاه میتواند در مورد ادامه سکونت دانشجو تجدید نظر کند.
ماده 7: مقررات اخلاقی و فرهنگی
رعایت شعائر و شئونات اسالمی، حجاب اسلامی، رعایت حقوق ساکنین اماکن مسکونی مجاور و یا مشرف بر خوابگاههای دانشجویی و حفظ آرامش ساکنین داخل و خارج ساختمان برای کلیه دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشجویی الزامی است.
ماده 8: در صورت عدم رعایت موارد مندرج در این آییننامه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه می تواند برابر مقررات با دانشجوی خاطی برخورد کند.
این آیین نامه شامل مقدمه و هشت ماد ه و ده تبصره و هفده بند در تاریخ /11 /11 83 به تصویب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رسیده و از تاریخ ابالغ الزم االجرا است و کلیه آیین نامه های قبلی لغو می گردد.
دستورالعمل مربوط به اجاره بهای خوابگاه های دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در اجرای ماده 3 قانون مصوب /9 71/12 صندوق رفاه دانشجویان و بند 4 بخشنامه شماره /27106 و مورخ 73/11/15 وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به منظور ایجاد روش یکسان در دریافت اجاره بهای خوابگاه های دانشجویی در سراسر کشور، دستور العمل زیر جهت اجرا ابلاغ می گردد:
1 - دانشجویانی میتوانند از خوابگاههای دانشجویی استفاده کنند که از هیچگونه کمک مؤسسات دیگر و وام مسکن صندوق رفاه دانشجویان استفاده ننمایند و به کاری که مستلزم کسب درآمد باشد نیز اشتغال نداشته باشند (کار دانشجویی مستثنی است)
2 - کلیه دانشجویان ملزم به پرداخت اجاره بهای خوابگاه ها بصورت نقدی درابتدا و یا طول ترم تحصیلی می باشند.