افت 14 متری تراز آب در سد کرخه
مدیر روابط عمومی سد کرخه با اشاره به آخرین وضعیت این سد گفت: تراز امروز سد کرخه نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 214 متر بود، کاهش یافته است و در یک سال، حدود 14 متر افت تراز داشتهایم.
یونس قادری در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از سد کرخه که امروز (30 فروردینماه) انجام شد، اظهار کرد: تراز فعلی سد کرخه 199.72 متر با حجم 2 میلیارد و 635 مترمکعب است. آورد رودخانه نیز 90 مترمکعب بر ثانیه است و خروجی از سد و توربینها نیز 102 مترمکعب بر ثانیه است.
به گزارش ایسنا، مدیر روابط عمومی سد کرخه گفت: تراز امروز سد کرخه نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 214 متر بود، کاهش یافته است و در یک سال، حدود 14 متر افت تراز داشتهایم.
قادری بیان کرد: حجم مخزن، 4 میلیارد و 460 میلیون مترمکعب بوده و حدود یک میلیارد و 900 میلیون مترمکعب کمبود آب داریم. همچنین نسبت به سیلاب سال 98، حدود 24.5 متر افت تراز داریم؛ در واقع نسبت به سیلاب 98، 3 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب کمتر داریم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در نیمه اول سال آبی، بارندگی کم بوده و در نیمه دوم سال آبی نیز بارندگی نداریم، پیش بینی میشود، افت تراز حتی پایینتر از تولید نیروگاه باشد.
مدیر روابط عمومی سد کرخه با بیان اینکه افت تراز به صورت روزانه رخ میدهد، گفت: افت تراز بر اساس دستوری که دیسپاچینگ ملی از ما دریافت میکند و نیاز آب منطقهای برای تامین آب کشاورزی، رخ میدهد؛ در واقع پایین آمدن تراز به خروجی دیسپاچینگ یا آب منطقهای بستگی دارد.
وی ادامه داد: باید برنامهریزی شود که میزان آب پاییندست تامین یا از واحدهای نیروگاه تامین شود اما اگر تراز آب از 186 متر پایینتر بیاید، واحدها خاموش میشوند و از طریق دریاچههای تحتانی یا کالورت، آب به پاییندست میرسد.
قادری بیان کرد: خروجیها بر اساس میزان ورودی تنظیم میشود مگر اینکه پاییندست به خروجی بیشتری نیاز داشته باشد. خروجی کنونی از سد رودخانه کرخه و سد سیمره انجام میشود؛ احتمالا سد سیمره قصد آبگیری دارد و میخواهد آب را نگه دارد و بر اساس آن، تولید داشته باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 355 مگاوات ساعت تولید داشتهایم و کاهش تولید نیز خواهیم داشت؛ بر اساس حجم آب، تولید کاهش مییابد.
انتهای پیام