شنبه 3 آذر 1403

افزایش قیمت نان مبنای قانونی ندارد و با متخلفین برخورد جدی خواهد شد / آرد نانوایی‌ها همچنان با قیمت قبل، عرضه می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افزایش قیمت نان مبنای قانونی ندارد و با متخلفین برخورد جدی خواهد شد / آرد نانوایی‌ها همچنان با قیمت قبل، عرضه می‌شود

پس از اعلام افزایش قیمت آرد صنعتی، عده‌ای سودجو دست به افزایش قیمت نان زده قصد سودجویی از مردم را دارند درحالی‌که قیمت آرد نانوایی‌ها هیچ تغییری نداشته و این افزایش به‌شدت تکذیب شده و با متخلفان برخورد قاطع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در پی اعلام افزایش قیمت آرد صنعتی این روزها عده‌ای سودجو اقدام به افزایش قیمت و اعمال فشار بر مردم کرده و با ایجاد شایعه افزایش قیمت نان قصد سودجویی از مردم را دارند. رئیس سازمان برنامه‌وبودجه: قیمت نان افزایش نمی‌یابد مسعود میر کاظمی رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور، در این زمینه اعلام کرد افزایش قیمت آرد صنعتی ارتباطی به حذف ارز 4200 تومانی ندارد و قیمت نان هم‌افزایش نمی‌یابد و آرد نانوایی‌ها همچنان با قیمت قبلی عرضه می‌شود. میر کاظمی اظهار کرد: دولت در نظر دارد یارانه مستقیم به مردم بدهد و قیمت آرد نانوایی ثابت بوده و قرار نیست افزایشی در این بخش داشته باشیم. بررسی‌ها نشان از این دارد که هر کیلو گندم وارداتی برای کشور حدود 13 هزار تومان تمام می‌شود اما کیلویی 650 تومان به نانواهای دولتی داده می‌شود که موجب شده نانواهای سودجو سهمیه آرد مردم که به امانت در دست آنان است به کارگاه‌های صنعتی به قیمت آزاد بفروشند. قاچاق و فروش آزاد آرد سهمیه‌ای به واحد‌های صنعتی شگرد سودجویی عده‌ای از نانواها سردار سرتیپ اشتری فرمانده انتظامی کشور روز گذشته اعلام کرد در سال 1400 به میزان 350 هزار تن آرد قاچاق کشف شده است که رشد 2000 درصدی نسبت به سال قبل داشته است. شایان‌ذکر است نکته نگران‌کننده در گزارش مرکز آمار که ابتدای سال جاری منتشر شد، به افزایش قیمت گروه "نان و غلات" بازمی‌گردد؛ جایی که تورم ماهانه 7.55 درصدی را ثبت کرده است. این بالاترین تورم ماهانه از آذر 1393 به‌حساب می‌آید. این گروه کالایی که نقش پررنگی در سبد خانوارهای کم‌درآمد دارد در سال گذشته نیز افزایش بیش از 49 درصدی را نشان داده که تکرار این فاجعه سفره اقشار ضعیف را بیش‌ازپیش محدود خواهد کرد. قیمت آرد چقدر افزایش یافت؟ افزایش قیمت آرد صنف و صنعت خبری بود که به دنبال رونمایی از قیمت امسال خرید تضمینی گندم از کشاورزان منتشر شد و حاشیه‌های زیادی را در 2 هفته گذشته به همراه داشت. با اعلام نرخ 12 هزارتومانی هر کیلو گندم برای صنف و صنعت، کارشناسان اقتصاد بازار قیمت هر کیلو آرد برای صنایع وابسته به این محصول را 16 هزار تومان برآورد کردند، درحالی‌که تا امروز آرد اصناف و صنایع با قیمت هر کیلو 2 هزار و 500 تومان تأمین می‌شد. سه‌شنبه هفته گذشته قیمت برآورد شده جنبه رسمی‌تری به خود گرفت و اگرچه اعلام شد تا زمان بررسی آن در ستاد تنظیم بازار، این نرخ نهایی نخواهد بود، اما شنیده‌ها حاکی از رسمیت یافتن قیمت آرد با همان ارقامی است که سازمان حمایت اعلام کرده است. براین‌اساس، هر کیلو آرد 18درصد سبوس گیری شده 15 هزار و 700 تومان، آرد 21درصد سبوس گیری شده 16 هزار تومان و آرد 27درصد سبوس گیری شده نیز 16 هزار و 900 تومان برای صنف و صنعت تمام می‌شود. هیچ افزایش قیمتی در آرد نداشته‌ایم و افزایش قیمت نان غیرقانونی است علی قلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران ایران هم اعلام کرد: هم اکنون هیچ افزایش قیمتی در آرد نداشته‌ایم و افزایش قیمت نان غیرقانونی است و ادامه داد: چندنرخی بودن قیمت آرد موجب رانت و سوءاستفاده برخی از افراد شده که با اصلاح نرخ می‌توان این روند را به حداقل رساند. وی افزود: هم اکنون آردهای موجود در بازار با نرخ 5000 تومان محاسبه شده است، درحالی‌که تا مبلغ 16000 هزار تومان به دست مشتری می‌رسد و دست‌اندرکاران و مسئولان نظارتی باید اقدام جدی دراین‌خصوص انجام دهند.

افزایش قیمت نان مبنای قانونی ندارد و با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد. حشمت الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران هم پس از این شایعات اعلام کرد: قیمت نان طبق مصوب سال گذشته است و افزایش قیمتی نداریم. وی با تاکید بر ضرورت بازرسی و نظارت بیشتر دستگاه‌های نظارتی و اجرایی ذی‌ربط و همکاری اتحادیه نانوایان افزود: هرگونه افزایش قیمت نان مبنای قانونی ندارد و قطعاً با متخلفین برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت. معاون اقتصادی استاندار تهران عنوان کرد: گستره نظارت‌ها نباید مختص به روزهای خاصی باشد؛ چراکه این موضوع باعث تعطیلی، کم‌فروشی و سو استفاده متخلفین به‌ویژه در ایام تعطیل خواهد گردید. عسگری از فرمانداران شهرستان‌ها خواست ضمن تقویت اکیپ‌های گشت و بازرسی در حوزه آرد و نان نسبت به مدیریت این حوزه حساسیت دوچندانی داشته و اداره غله نیز با همکاری و تعامل بیشتر با فرمانداران نسبت به افزایش اختیارات و تصمیم‌گیری‌های این حوزه نهایت همکاری را به عمل‌آورند. به گزارش راه دانا؛ امروز برخورد قاطع و لغو پروانه متخلفین در توزیع آرد و نانوایان سودجویی که آرد را به‌صورت آزاد می‌فروشند و یا با افزایش قیمت نان اقدام به تشویش اذهان عمومی می‌کنند و برای جیب مردم کیسه دوخته‌اند به‌عنوان یک خواسته عمومی مطرح است و مردم امیدوارند مثل دولت قبل که تعداد شکایت از قیمت نان در صدر شکایت‌های مردم بود ولی سازمان تعزیرات و بازرسان هیچ توجهی به آن نداشتند را در پیش نگیرد و امروز مردم از دولت انقلابی انتظار به جایی که دارند این است که، سفره آنها در پی اقدامات عده‌ای سودجو از این که هست کوچک‌تر نشود. انتهای پیام /