افزایش مسافران مترو / دلیل تاخیر قطارها چیست؟
شنیده ها حکایت از آن دارد که علت تاخیر حرکت قطار ها کمبود واگن و افزایش مسافر است.
مترو تهران، همواره درگیر مشکلات بزرگی بوده است که مدیریت شهری یا آن را به صورت مقطعی برزرف کرده است و یا اینکه اصلا توجهی به آن ندارد. مدت هاست که پله برقی های بسیاری از ایستگاه های پر تردد، خاموش بوده و مسافران مجبور هستند پله های زیاد را طی کنند.
مدیر ارتباطات شرکت بهرهبرداری مترو تهران از افزایش 10 درصدی مسافران مترو خبر داد و گفت: 140 رام قطار در مترو فعال است و روزانه میانگین یک میلیون و 690 مسافر با مترو تردد دارند.
هادی زند، مدیر ارتباطات شرکت بهرهبرداری مترو تهران درباره شلوغی مترو در روزهای اخیر اظهار داشت: از ابتدای بهمن به آمار مسافران مترو 10 درصد و از اسفند مجدد رشد آمار مسافر را داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه یک میلیون و 690 هزار مسافر در پایتخت با مترو تردد دارند، گفت: قطارهای فوق العاده برای زمانهایی که ازدحام جمعیت و تراکم در ایستگاهها وجود دارد در نظر گرفته شده است و اعزام فوق العاده قطار بستگی به شرایط ازدحام مسافری داشته و طبق جداول زمانی عملیاتی انجام میپذیرد.
مدیر ارتباطات شرکت بهرهبرداری مترو تهران در مورد چرایی علت تأخیر در حرکت قطارها گفت: گاهی این موضوع به دلیل ممانعت شهروندان از بسته شدن دربهای قطار جهت سوار شدن خود یا همراهانشان است و این مساله در حرکت قطار بعدی نیز تأثیر گذار است.
زند درباره میزان کمبود واگنهای مترو خاطر نشان کرد: با توجه به فرسودگی و سن بالای ناوگان فعلی در خوشبینانه ترین حالت معادل همین تعداد موجود یعنی 1181 واگن کمبود داریم.
چندی پیش نایبرئیس شورای شهر تهران با اشاره به توسعه حمل و نقل ریلی و همچنین برقیسازی در حوزه حمل و نقل گفت: بابرنامهریزی انجام شده سال آینده نخستین واگنهای جدید مترو وارد چرخه خدمترسانی خواهند شد.
پرویز سروری؛ نایبرئیس شورای شهر تهران در آیین بهره برداری از ورودی دوم ایستگاه شهید دادمان و آغاز عملیات اجرایی پروژه توسعه شمال غربی خط هفت مترو تهران که صبح امروز با حضور محسن هرمزی؛ معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران، عباس اکبری؛ جانشین قرارگاه خاتمالانبیاء (ص)، آقامیری؛ رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران، داوود گودرزی؛ شهردار منطقه 5 برگزار شد، اظهار کرد: موضوع حمل و نقل، آلودگی هوا و ترافیک 3 موضوعی است که به صورت ویژه در مدیریت شهری دنبال میشود و در بودجه سنواتی اعتبارات خوبی برای حل و فصل این موارد پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه باید برنامه ریزی شود تا جایی که امکان دارد تقاضای حمل و نقل را به صورت ریلی انجام بدهیم، تصریح کرد: باید با برنامهریزی، حمل و نقل را به زیر زمین (مترو) ببریم، البته برای این کار نیازمند به یک حمل و نقل ترکیبی هستیم.
نایبرئیس شورای شهر تهران در رابطه با حمل و نقل ترکیبی خاطرنشان کرد: افزایش خطوط ریلی در کنار توسعه ون، تاکسی و اتوبوس ما را به حمل و نقل ترکیبی میرساند و در این زمینه اقدامات خوبی طی دو سال گذشته انجام شده است.
سروری اضافه کرد: در بودجه سنواتی از سال 1401، 1402 و همچنین سال 1403، اعتبارات ویژهای در حوزه حمل و نقل پیشبینی شده به طوریکه در طول سالهای گذشته و سال آینده 50 درصد از بودجه شورا به حوزه حمل و نقل اختصاص پیدا کرده است.
وی به عقبماندگیهای صورت گرفته در حوزه حمل و نقل در سنوات قبل اشاره کرد و افزود: ما باید بتوانیم این عقبماندگی بویژه در حوزه مترو را جبران کنیم به طوریکه در حال حاضر 50 درصد از ظرفیت مترو استفاده میشود و ما باید بتوانیم استفاده از این ظرفیت را افزایش دهیم، البته اقدامات اساسی در طول دو سال گذشته در مدیریت شهری انجام شده است.
نایبرئیس شورای شهر تهران با اشاره به ورود اتوبوس، تاکسی، ون به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت تصریح کرد: در ارتباط با ورود واگنهای جدید مترو، اقدامات خوبی صورت گرفته است و انشاءالله از سال آینده شاهد توسعه و ورود واگنهای جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت خواهیم بود.