یک‌شنبه 4 آذر 1403

افزایش چشمگیر تولید فولاد خام / جایگاه دهم برای ایران است

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
افزایش چشمگیر تولید فولاد خام / جایگاه دهم برای ایران است

به گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد خام در ایران در سه ماه ابتدایی سال 2024 (زمستان 1402) به 7 میلیون و 600 هزار تن رسیده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل، یعنی با افزایش 16.3 درصدی همراه بوده است.

به تفصیل‌ترین گزارش انجمن درباره تولید جهانی فولاد خام در ماه مارس 2024 میلادی (11 اسفند 1402 تا 12 فروردین 1403) اشاره دارد که تولید جهانی این محصول در این ماه به 161 میلیون و 200 هزار تن رسیده است. این عدد نشان می‌دهد که تولید جهانی فولاد خام در ماه مارس 2024 میلادی با کاهش 4.3 درصد نسبت به همین ماه سال قبل همراه بوده است.

در ماه ژانویه، ایران توانسته بود حدنصاب رشد نقطه به نقطه را شکسته و با رشد 39.9 درصدی در آن ماه، بیشترین رشد نقطه به نقطه را به ثبت برساند.

براساس اطلاعات گزارش شده 71 کشور به این انجمن، ایران و برزیل ماه «مارس» امسال با تولید 2 میلیون و 800 هزار تن فولاد خام، به ترتیب رشد‌های 2 و 5.6 درصدی را تجربه کردند و در جایگاه‌های دهم و نهم در بین فولادسازان جهان قرار دارند.

ایران ماه ژانویه در رتبه نهم فولادسازان جهان قرار داشت که در 2 ماه فوریه و مارس با یک پله سقوط جایگاهش را به برزیل داد، هرچند در ماه مارس، صنعت فولاد کشورمان با تولید 2 میلیون و 800 هزار تن، هم اندازه برزیل فولاد خام تولید کرد ولی افزایش محدودیت‌های گازی در اسفند پارسال درمقایسه با ماه بهمن، باعث شد ایران نتواند رشد تولید ماه «ژانویه» را در ماه‌های فوریه و مارس تکرار کند.

افزایش محدودیت‌های گازی از اوایل اسفند بدنبال استقرار موج بارش برف و نفوذ سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، باعث محدودیت‌های بسیار زیاد برای فولادسازان کشور شد، بطوری که گاز بیشتر کارخانجات آهن اسفنجی برای 2 هفته نزدیک به قطعی بود.

براساس آخرین گزارش انجمن فولاد ایران، از ابتدای سال میلادی جاری ایران با تولید هفت میلیون و 600 و برزیل با تولید هشت میلیون و 300 هزار تن به ترتیب در جایگاه‌های دهم و نهم فولادسازان بزرگ جهان قرار دارند.

بیش از 52 درصد فولادخام تولید شده در خاورمیانه در ایران تولید می‌شود.

کشور‌های تولید کننده فولاد در خاورمیانه که شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، «مارس» امسال در مجموع چهار میلیون و 800 هزار تن فولاد خام تولید کردند که 4.0 درصد افزایش نقطه به نقطه را نشان می‌دهد و بر این اساس و با توجه به تولید 2 میلیون و 800 هزار تن فولاد خام در ایران، حدود 70 درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه از آن جمهوری اسلامی ایران است.

براساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد از ابتدای سال میلادی جاری 12 میلیون و 100 هزار تن فولاد خام در کشور‌های ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تولید شده که 13.7 درصد بیشتر از تولید سه ماه نخست سال گذشته است.

گزارش انجمن جهانی فولاد از تولید ماه «مارس» 2024 میلادی حاکی از آن است که با وجود کاهش 4.3 درصدی تولید جهانی فولاد خام درمقایسه با همین ماه در سال پیش، کشورمان با رشد 2 درصدی نقطه به نقطه و با افزایش 14.3 درصدی تولید سه ماهه، افزایش تولید را تجربه کرده است که فولادسازان استان اصفهان سهم بسزایی در این موفقیت داشتند.

چندی پیش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز اعلام کرد تولید محصول راهبردی فولاد خام در سال 1402 در کشورمان با افزایش 5.5 درصدی به بیش از 32 میلیون تن رسید که بالاترین میزان در تاریخ فولاد کشور است.

این گزارش نیز تصریح دارد: بیشترین نرخ رشد تولید در زنجیره فولاد در سال 1402 مربوط به تولید شمش فولادی یا همان فولاد خام است که رشد 9.2 درصد درمقایسه با سال پیش داشت.

فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان 2 واحد عمده تولید فولاد خام کشور هستند که با 2 روش متفاوت احیا مستقیم و استفاده از کوره بلند اقدام به تولید فولاد و چدن می‌کنند.

جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین 71 کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رتبه دهمین فولاد ساز را به خود اختصاص داده و پیش بینی شده با دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی در سال 1404 به جایگاه هفتمین فولاد ساز جهان برسد.

انجمن جهانی فولاد (worldsteel) یکی از بزرگترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که تمامی کشور‌های بزرگ تولید کننده فولاد در آن عضویت دارند. این انجمن نماینده تولید کنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است و اعضای آن در حدود 85 درصد از فولاد جهان را تولید می‌کنند.