افزایش 11 درصدی رهاسازی بچهماهی در دریای خزر و آبهای داخلی کشور
410 میلیون قطعه انواع بچه ماهی با هدف بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان در سال جاری در دریای خزر و آبهای داخلی کشور رهاسازی شد که نسبت به سال گذشته حدود 11 درصد افزایش نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان این مطلب افزود: از 410 میلیون قطعه بچه ماهی، 365 میلیون قطعه توسط مراکز ملی بازسازی ذخایر آبزیان و بیش از 44 میلیون قطعه با مشارکت جامعه صیادی و بهرهبرداران محلی به صورت تکثیر طبیعی رهاسازی شده است.
ناصر کرمیراد افزود: از 365 میلیون قطعه بچه ماهی رهاسازی شده، نزدیک به 20 میلیون قطعه، سهم آبهای داخلی و 345 میلیون قطعه سهم دریای خزر بوده است.
وی اظهار داشت: 365 میلیون قطعه بچه ماهی که توسط مراکز تکثیر و بازسازی ذخایر آبزیان رهاسازی شده شامل گونههایی همچون ماهی سفید، انواع ماهیان خاویاری، ماهی سیم، سوف، کپور دریایی، کپور تالابی، کلمه، شاه کولی، سیاه کولی، اردک ماهی و ماهی آزاد میباشد.
کرمیراد میزان رهاسازی بچه ماهی از گونه ماهی سفید در دریای خزر را در سال جاری 226 میلیون قطعه عنوان کرد.
وی تصریح کرد: رهاسازی بچه ماهیان پس از دو تا سه سال در سبد صید صیادان خود را نشان میدهد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران در همین حال گفت: بخشی از بچه ماهیهای تکثیر و رهاسازی شده در مسیر رسیدن به دریای خزر به دلایلی مانند وجود شکارچیان طبیعی، صید غیرمجاز، انواع آلودگیهای زیستمحیطی رودخانهها و بیماریها تلف میشوند، اما میزان بازماندگی بچه ماهیان رهاسازی شده و ضریب بازگشت شیلاتی بچه ماهیان رهاسازی شده نشان دهنده درصد بالای موفقیت این اقدام ملی است، که سالها است در قالب برنامههای پنج ساله به صورت اهداف تکلیفی سازمان شیلات ایران انجام میگیرد.
وی با بیان این که بیش از 70 تا 80 درصد گونههای دریای خزر برای زادآوری و تکثیر به رودخانهها وابسته هستند، اذعان داشت: با توجه به خشکسالیها و تغییرات اقلیم و صید غیرمجاز و شرایط نامطلوب حاکم بر رودخانهها، ماهیان نمیتوانند به راحتی برای تکثیر، خود را به رودخانهها برسانند و از این رو شرایط تکثیر طبیعی وجود ندارد.
کرمیراد گفت: امسال در یک اقدام غیرهماهنگ، سازمان حفاظت محیط زیست کپور معمولی را در زمره گونههای مهاجم معرفی کرد و با این اقدام، رهاسازی بچه ماهیان این گونه ارزشمند را که بیش از سه دهه با هماهنگی ادارههای کل استانی سازمان محیط زیست در منابع آبهای داخلی از جمله در استان خوزستان انجام میشد را گرفتند که این اقدام دستیابی به اهداف تکلیفی برنامههای ملی سازمان شیلات ایران را در آبهای داخلی را دچار مشکل کرد.
وی افزود: سازمان شیلات ایران با توجه به اهداف، سوابق و قدمت رهاسازی کپور ماهیان در منابع آبهای داخلی در حال رایزنی با سازمان حفاظت محیط زیست برای رفع این مهم میباشد.