چهارشنبه 24 بهمن 1403

افزایش 45 درصدی مجموع اعتبارات بروجرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش 45 درصدی مجموع اعتبارات بروجرد

بروجرد - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: مجموع اعتبارات امسال شهرستان با اضافه شدن 2 منبع اعتباراتی جدید به میزان 45 درصد افزایش داشته است.

عبدالرحیم رحیمی روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: سرجمع اعتبارات امسال حدود 86 میلیارد تومان است که در مقایسه با مبلغ اعتباراتی سال گذشته که 59 میلیارد بوده، افزایش 45 درصدی را نشان می دهد که از این جهت اتفاق خوبی می تواند باشد.

وی افزود: 2منبع اعتباری جدید که به اعتبارات امسال اضافه شده شامل تبصره 19 و مشارکت بخش خصوصی و دولتی و اعتبارات از محل توازن ملی و استانی است که مبلغ این دو به 36 میلیارد و 400 میلیون تومان می رسد. این میزان با مبلغ اعتبارات امسال که مبلغ آن 49 میلیارد و 660 میلیون و 400 هزار است به حدود 86 میلیارد می رسد.

فرماندار بروجرد گفت: مجموع اعتبارات امسال بصورت 18 فصل، 29 برنامه و 59 طرح عمرانی تقسیم شده است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد با اشاره به اضافه شدن دو منبع اعتباراتی امسال به سرجمع اعتبارات بروجرد گفت: این مبلغ به طرح هایی همچون سد آبسرده، تکمیل و چهارخطه کردن جاده بروجرد - نهاوند، دانشکده ادبیات دانشگاه آیت الله بروجردی و مبلغی از آن نیز بابت بدهی ورزشگاه ولایت بروجرد اختصاص داده شده است.

مراجعه روزانه بالای 100 نفر بر اثر کرونا

فرماندار بروجرد با اشاره به اینکه تا کنون 117 نفر بر ا ثر کرونا در شهرستان بروجرد جان خود را از دست داده اند گفت: میانگین مراجعه روزانه به مراکز درمانی بر اثر کرونا، بالای صد نفر است از این تعداد بین 25 تا 30 نفر به مدت 24 تا 48 ساعت و حدود هفت یا هشت نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند.

رحیمی با تاکید بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فرهنگ سازی در رعایت این پروتکل ها گفت: هم اکنون مهمترین راهکار پیشگیری در برابر کرونا استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و عدم شرکت در اجتماعات است.

وی گفت: علی رغم محدودیت های شدیدی که در بستن پارک ها و مراکز تفریحی اعمال شده است اما همچنان برخی شهروندان رعایت نمی کنند و با مهمانی های خانوادگی در بلوار ها و پارک ها و استفاده از قلیان هایی مشترک، رعایت پروتکل های بهداشتی را نادیده می گیرند.

فرماندار بروجرد با اشاره به کمک از دادستانی و برخورد قهری در برگزاری مراسم در مراکز رسمی گفت: در مواردی حتی داماد و یا پدر داماد بازداشت شده اند ولی مهمانی هایی که در باغ های خصوصی برگزار می شوند را دیگر نمی توان ورود کرد مگر اینکه مردم به این باور برسند که در شرایط شیوع کرونا بهترین راهکار خودداری از تجمعات است.

مشکل کمبود آب در بروجرد وجود ندارد

رحیمی با اشاره به قطعی های مکرر آب و کاهش فشار آب در بروجرد گفت: چیزی به نام قطعی کامل آب و یا کمبود آب وجود ندارد، بلکه آنچه که طی روزهای اخیر رخ داده است ناشی از قطع برق است زیرا تمام دستگاه های مرتبط با پمپاژ آب متصل به برق هستند و قطعی های طولانی مدت مدت برق منجر به کاهش فشار و قطعی آب در مناطقی که در مسیر هستند شده است.

وی گفت: میزان مصرف برق در کل کشور افزایش یافته است و طی روز های اخیر مکاتباتی با استان صورت گرفته است تا بتوان دستگاه های پمپاژ مناطقی که در مسیر قطعی های مکرر برق قرار دارند، خارج کرد و مشکل قطعی ها طی روزهای آینده مرتفع خواهد شد.

فرماندار بروجرد با تاکید بر توجه به فرهنگ استفاده از مخزن آب در منازل گفت: در بروجرد بر خلاف بسیاری از شهرهای دیگر فرهنگ استفاده از منبع ذخیره آب وجود ندارد و به محض قطعی آب هیچ مخزنی برای تامین آب مورد نیاز وجود ندارد در حالیکه با داشتن هر مخزن در خانه می توان چهار تا پنج ساعت آب مورد نیاز را تامین کرد.

مصرف برق 144 مگاواتی در بروجرد

علی محمد خسروی رئیس اداره برق بروجرد گفت: سال گذشته در شرایط اوج مصرف میزن مصرف برق بروجرد 136 مگاوات بود که امسال این میزان به 144 مگاوات رسیده است که در خصوص کاهش مصرف برق فرهنگ سازی مهمترین راهکار است.

وی افزود: برنامه های احتمالی خاموشی ارتباط مستقیمی با میزان و فرهنگ مصرف دارد. از امروز نسبت به روزهای گذشته میزان خاموشی ها کاهش می یابد و طی 10 تا 15 روز آینده نیز این مشکل رفع می شود.

خسروی با اشاره به وجود 32 میلیون مشترک برق در سراسر کشور گفت: اگر هر مشترک در روز تنها یک لامپ صد واتی را خاموش کند به میزان سه هزار و 200 مگاوات در مصرف برق صرفه جویی می شود.

رئیس اداره برق بروجرد گفت: ساعات پیک مصرف برق در دو بازه زمانی 11 تا 5 عصر و 8 تا 11 شب است که پیک مصرف روزانه اکنون در مقایسه با پیک مصرف شبانه بحرانی تر شده است و باید نهایت تلاش صورت گیرد تا بتوان میزان صرفه جویی در برق را افزایش داد.

وی با بیان اینکه پیک مصرف برق در بروجرد نزدیک به خرم آباد است گفت: این در حالیست تعداد مشترکین خرم آباد در مقایسه با بروجرد 50 هزار مشترک بیشتر است که این افزایش مصرف برق بروجرد بخاطر وجود برخی صنایع در این شهرستان است.

افزایش 15 درصدی مصرف آب در بروجرد

حبیب اله حدادی، مدیر شرکت آب و فاضلاب بروجرد گفت: امسال با توجه به تاکید بر رعات اصول بهداشتی و شست و شوهای مکرر ناشی از کرونا، میزان مصرف آب نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است بطوریکه این میزان از مصرف روزانه 84 هزار متر مکعب در سال گذشته امسال به 99 هزار متر مکعب افزایش یافته است.

وی گفت: 80 درصد آب شهر به برق بستگی دارد و با قطعی های مکرر برق به صورت طولانی مدت، آب نیز قطع می شود.

مدیر شرکت آب و فاضلاب بروجرد با تاکید بر مصرف درست بهینه آب گفت: باید فرهنگ سازی لازم صورت گیرد که منظور از صرفه جویی کم مصرف کردن نیست بلکه مصرف بهینه و صحیح از آب است.

حدادی با اشاره به مشکل در ذخیره سازی آب گفت: اکنون صد درصد ظرفیت تولید ما مصرف می شود و طی روزهای اخیر همزمان با پیک مصرف آب، قطعی برق هم همراه شده است و هم اکنون به دلیل مصرف بالا در طول تابستان با مشکلاتی مواجه هستیم.

افزایش 2 تا 3 برابری مرگ و میر ناشی از کرونا در بروجرد

دکتر شهرام ممدوحی، معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد گفت: موج دوم کرونا و همزمان با تیرماه، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در مقایسه با اسفند و فرودین ماه 2 یا 3 برابر شده است که علت عمده آن به فرهنگ مردم و رها کردن رعایت نکات بهداشتی برمی گردد.

وی گفت: شرکت در مراسمات شادی و عروسی و مهمانی های خانوادگی که جوانان از قلیان های مشترک استفاده می کنند یکی از مهمترین علل ابتلا و افزایش شیوع کرونا در بروجرد است در صورتیکه مردم باید به این فرهنگ برسند که این بیماری دوستی و تجمع و مهمانی های شلوغ را نمی طلبد.

دکتر ممدوحی با اشاره به اینکه مهر و آبان سختی پیش رو داریم گفت: به دلیل همپوشانی آنفلوآنزا و کرونا، مهر و آبان سختی پیش بینی می شود اما یک خوشبینی هم وجود دارد که با رعایت اصول بهداشتی و زدن ماسک توسط مردم می توان امیدوار بود که آنفلوانزا هم کنترل شود.

معاون شبکه بهداشت شهرستان بروجرد در خصوص نحوه اعلام آمار مرگ و میز ناشی از کرونا گفت: افرادیکه تست پی سی آر از آنها گرفته می شود یعنی نمونه از گلو و حلق داده اند را کرونا مثبت باشند را ما بعنوان آمار مبتلایان قطعی به کرونا اعلام می کنیم اما هستند کسانیکه به مطب های خصوصی و یا مراکز 16 گانه مراجعه می کنند که با علائم بالینی مشکوک به کرونا تشخیص داده می شوند.

وی افزود: این افراد نیز اگر تا 21 روز بعد جان خود را از دست بدهند جز آمار کرونا محسوب می شوند.

دکتر ممدوحی یادآور شد: اکنون آنچه که بعنوان داروهای خط اول درمان کرونا در کشور است در بروجرد موجود است و مورد استفاده قرار می گیرد بطوریکه در بازدید معاون وزیر بهداشت نیز بر این نکته تاکید شد که آنچه که در درمان اینجا اعمال می شود با بیمارستان مسیح دانشوری برابری می کند.

معاون شبکه بهداشت شهرستان بروجرد در خصوص دستگاه ام آر آی بیمارستان آیت الله بروجردی گفت: مساله مهم در خصوص این دستگاه که استفاده از آن را میسر می کند مساله جانمایی آن است که باید از سوی نمایندگان و از طریق مجلس مورد پیگیری قرار گیرد.

*س_برچسب‌ها_س*