افزایش 5 درصدی بارندگی ها نسبت به سال گذشته
سخنگوی آب گفت: گرچه پراکندگی بارندگی های امسال نامناسب بوده، اما در مجموع نسبت به سال قبل 5 درصد افزایش بارندگی داشته ایم.
فیروز قاسم زاده گفت: با توجه به آمارهای منتهی به روز گذشته، 16 درصد نسبت به بلند مدت کاهش بارندگی داشته ایم که البته نسبت به سال گذشته 5 درصد افزایش داشته است. عمده سامانه بارشی جنوب غرب کشور فعال بوده و یک پراکندگی نامتوازن را بارندگی کشور شاهد بودیم. رقم بارندگی 188 میلیمتر است.
او ادامه داد: نوار شمالی، شرق کشور و فلات مرکزی بارندگی خوبی را تجربه نکردند. کهگیلویه و بویراحمد، یزد، لرستان و چند شهر دیگر بارندگیهای خوبی را تجربه کردند. عدم وجود بارندگی و خشکسالیهای متوالی باعث کاهش روان آبها شده، اما در مناطق غربی فعالیت سامانهها مناسب بوده و بیشتر از پیشبینیها روان آب دریافت کردیم.
در استان تهران مجموع 5 سد 509 میلیون متر مکعب حجم مخزن است که معادل 27 درصد پرشدگی است که عدد پایینی است. سد زاینده رود 13 درصد پرشدگی دارد و از طرفی سدهای خوزستان در پرشدگی کامل به سر میبرند. همین امر باعث شده در برنامه منابع مصارفی که برای امسال تدوین کردیم، اصلاحاتی انجام دهیم.
سخنگوی آب ادامه داد: با همکاری جهاد کشاورزی، در استانهای مازندران، گیلان، اردبیل بعضاً محدودیتهایی به جهت تامین منابع آبی ایجاد شده است.
قاسم زاده در خصوص حق آبه هیرمند گفت: مذاکرات متعددی با طرف افغانستانی انجام دادیم. آنها در حرف و مذاکرات صحبتهای امیدوارکنندهای دارند و انتظار میرفت نتیجه این مذاکرات منجر به ورود آب به استان سیستان و بلوچستان شود، اما در عمل این همدلی و همگرایی را ندیدیم. در چند بخش توافقاتی انجام شد و در بخش فنی همکاریهای خوبی شکل گرفت. تاکنون بیش از 30 میلیون متر مکعب رهاسازی صورت گرفته است.
او در خصوص تنش آبی گفت: سال گذشته 270 شهر تنش آبی داشتند و امسال امیدواریم که تنش آبی نداشته باشیم. تنش به منزله این است که آب تولیدی کمتر از نیاز باشد، اما برنامه ریزی در وزارت نیرو به اندازهای است که در پیک هم به صورت ایمن بتوانیم تأمین آب داشته باشیم و مسائل قطعی آب نداشته باشیم. یکی از روشهای ما در مدیریت مصرف کاهش فشار شبکه است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی