جمعه 9 آذر 1403

افزایش 82 درصدی منابع وزارت میراث‌فرهنگی

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
افزایش 82 درصدی منابع وزارت میراث‌فرهنگی

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، امید حاجتی مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه‌ها در نشست مدیران عامل بانک‌ها که با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با موضوع پرداخت تسهیلات تبصره 18 در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، گفت: در مجموع سال گذشته 32 هزار میلیارد تومان منابع تبصره 18 بود که در مرحله اول 50 درصد از این منابع به دستگاه‌های مختلف تخصیص داده شد. متأسفانه عملکرد دستگاه‌های اجرایی در مجموع مطلوب نبود و 19 هزار میلیارد تومان به تمام کشور تخصیص دادیم.

او افزود: این منابع برای 10 دستگاه اختصاص داده شد، که شش دستگاه وزارتخانه بود، وزارت میراث‌فرهنگی و جهاد کشاورزی بهترین عملکرد را داشتند به همین منظور 82 درصد منابع را برای وزارت میراث‌فرهنگی افزایش دادیم که معادل 1,130 میلیارد تومان بود تا اشتغال ایجاد شود و ظرفیت‌های گردشگری توسعه پیدا کند.

مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه‌ها تصریح کرد: 225 طرح نیمه کاره هتل‌های چهار و پنج ستاره وجود دارد، پیشنهاد می‌کنم با توجه به اینکه 23 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل این طرح‌ها نیاز است و زمان اندکی برای استفاده از این منابع داریم. این منابعی که در نظر گرفتیم را به تکمیل این هتل‌ها اختصاص بدهیم.

عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی روز 16 فروردین 1401 در نشست مدیران عامل بانک‌ها با موضوع پرداخت تسهیلات تبصره 18 گفت: امسال پدیده صف بستن برای خرید صنایع‌دستی را در ایام نوروز داشتیم که اتفاق خوبی بود. صنایع‌دستی مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است. بیش از یک میلیون نفر در حوزه صنایع‌دستی مشغول فعالیت هستند. باتوجه به طرح‌های جدیدی که داریم نیازمند یک حرکت همه جانبه برای رونق این بخش هستیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه نسبت به سال گذشته 50 درصد و نسبت به قبل از کرونا 30 درصد افزایش سفر داشتیم تأکید کرد: روز دوم فروردین اکثر مراکز اقامتی تکمیل شدند. اگر بسیج سراسری با حضور سایر دستگاه‌ها مانند وزارت آموزش‌وپرورش، امام‌زاده‌ها، حسینیه‌ها و... شکل نمی‌گرفت، در برخی استان‌ها نمی‌توانستیم خدمات شایسته‌ای به مردم ارائه کنیم. البته ما این سونامی را پیش‌بینی می‌کردیم و از چند ماه قبل آمادگی‌های لازم را ایجاد کردیم. این استقبال از سفر نشان می‌دهد که این حوزه در همه بخش‌ها قابلیت سرمایه‌گذاری و سودآوری بالایی دارد.

هتل‌ها و مراکز اقامتی سودآوری خوبی دارند

ضرغامی تصریح کرد: اکنون هتل‌ها و مراکز اقامتی سودآوری بسیار خوبی دارند. حتی تهران که همیشه در ایام نوروز 20 درصد پذیرش داشت و مقصد گردشگری نبود، در نوروز امسال یکی از مقاصد گردشگری بسیار جدی شد. ظرفیت همه هتل‌های بزرگ تهران تکمیل شد. شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها نیز از این قاعده مستثنی نبودند، تا جایی که روزهای دوم و سوم مقاصد جایگزین معرفی و اطلاع‌رسانی شد.

او با اشاره به اینکه در حوزه سرگرمی، خلاقیت‌های زیادی در دنیا ارائه شده است، ادامه داد: ما فاصله زیادی با آنها داریم، متأسفانه در این حوزه‌ها چندان کار نشده است اما در حال طراحی و برنامه‌ریزی هستیم. زیرا لذت بردن از زندگی حق مردم است. این حوزه‌ها باید حال مردم را خوب کند.

ضرغامی درباره مقایسه سفرها و سفر مردم به کشورهای همسایه برای شرکت در رویدادی مثل کنسرت موسیقی، گفت: درست است که مردم برای شرکت در کنسرت موسیقی به کشور دیگری سفر می‌کنند، اما زمانی که موضع‌گیری‌هایی خلاف منافع ملی از سوی هنرمندی خاص گرفته می‌شود، همان مردم کنسرت آن فرد را تحریم می‌کنند. وقتی هنرمندی مثل سالار عقیلی در یک پایگاه مهم میراث‌فرهنگی مثل بم کنسرت برگزار می‌کند و 25 هزار نفر از این برنامه، آن هم به‌صورت خانوادگی استقبال می‌کنند، یعنی یک حرکت گردشگری صورت گرفته است. برنامه‌هایی از این دست به مردم نشان می‌دهد که حداقل امکانات و ظرفیت‌ها در کشور فراهم شده است.

ضرغامی افزود: از مهم‌ترین بخش‌های فعالیت‌های این وزارتخانه اقدامات مشترکی است که می‌توانیم با بانک‌ها انجام دهیم. این نوعی خدمت تاریخی است که می‌تواند هم به‌لحاظ کارشناسی برای بانک‌ها و هم به‌لحاظ آینده اقتصادی کشور به آن نگاه کرد. نگاه‌تان به‌نوعی باشد که خودتان مدعی گردشگری باشید.

ضرغامی خاطرنشان کرد: یکی از کارهای بنده این است که با سرمایه‌گذاران بزرگ ملاقات کنم و هماهنگی‌های لازم برای سرمایه‌گذاری این عزیزان را انجام دهم و موانع موجود را رفع کنم. بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری را سودآور می‌دانند و می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند. بانک‌ها می‌توانند در زمینه تخصیص تسهیلات بانکی کمک کنند.

تسهیلات تبصره 18 برای ما پیامدهای خوبی داشت

او گفت: تبصره 18 برای ما پیامدهای خوبی داشت. رئیس سازمان برنامه و بودجه بارها تأکید کرد میزان اعتبار تبصره 18 در سال آینده را به هر میزانی که وزارتخانه نیاز داشته باشد افزایش می‌دهند. چون هم موضوع مهم است، هم جزو اولویت‌های کشور به‌حساب می‌آید.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: یکی از بخش‌های اولویت‌دار نظام بخش گردشگری خواهد بود. البته در حوزه زیرساخت‌های گردشگری بحث ما فقط محدود به مراکز اقامتی و هتل‌ها نیست.

برنامه‌ها برای حریم سواحل

او با اشاره به عقب‌نشینی 60 متری از سواحل استان‌های شمالی گفت: این بحث را در هیئت‌دولت مطرح کردم که باید برای این بخش برنامه داشته باشیم. خوشبختانه از سوی رئیس‌جمهوری مورد استقبال واقع شد و ما موظف شدیم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی نقاطی را برای تأسیسات گردشگری در بخش‌های ساحلی مشخص کرده و آئین‌نامه‌ای برای آن بنویسیم و در دولت تصویب کنیم. حالا که سواحل آزادسازی شده باید جایگزینی برای آن در نظر گرفت.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: طرح‌های گردشگری در سراسر کشور تنوع بالایی دارد، دنبال نوآوری و خلاقیت در عرصه‌های متنوع در این حوزه هستیم. حتی یک شهربازی خوب می‌تواند بسیار برای مردم جذاب باشد.

استقبال صندوق کارآفرینی امید از طرح‌های وزارت میراث‌فرهنگی

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: طرح‌های گردشگری که به این صندوق معرفی شده، 330 میلیارد تومان است و ما آمادگی کامل را برای ارائه تسهیلات به تمام طرح‌هایی که از سوی وزارت میراث‌فرهنگی معرفی شود، داریم.

در ادامه این نشست نعمت‌الله رضایی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: طرح‌های گردشگری که به این صندوق معرفی شده، 330 میلیارد تومان است که 80 میلیارد تومان آن مصوب و 18 میلیارد تومان اختصاص داده شد. با توجه به اینکه فرصت زیادی نداریم باید زودتر منابع را اختصاص دهیم.

سید فرید موسوی عضو هیئت مدیره یکی از بانک‌ها گفت: سال گذشته اعطای تسهیلات به بخش گردشگری در این بانک آغاز شده است البته چند مشکل در این زمینه وجود دارد که باید رفع کنیم. انتظار داریم افرادی که تسهیلات دریافت کردند برای بازپرداخت اقساط خود اقدام کنند.

اختصاص 5 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره 18 به طرح‌های گردشگری

عضو هیئت مدیره یک بانک دیگر هم گفت: در سال گذشته 5 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محله تبصره 18 اختصاص دادیم که 106 پرونده اسفند سال 1400 به بانک گردشگری معرفی شد.

حسین رحمتی عضو هیئت مدیره یکی از بانک‌ها گفت: 15 هزار و 500 میلیارد ریال برای طرح‌های گردشگری طی چهار سال گذشته تسهیلات پرداخت کردیم که از این مبلغ 8,100 میلیارد ریال در مناطق برخوردار و 1,200 میلیارد ریال در مناطق کم برخوردار از صندوق توسعه ملی، بالغ بر 6,500 میلیارد ریال تسهیلات از منابع خود بانک پرداخت کردیم.

رحمتی تصریح کرد: در سال گذشته 5 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محله تبصره 18 اختصاص دادیم که 106 پرونده اسفند سال 1400 به بانک گردشگری معرفی شد و در دست بررسی قرار دارد. امیدواریم با هماهنگی که میان بانک و وزارت میراث‌فرهنگی وجود دارد بتوانیم مشکلاتی که در زمینه ارائه تسهیلات وجود دارد، برطرف کنیم.

افزایش 82 درصدی منابع وزارت میراث‌فرهنگی 2
افزایش 82 درصدی منابع وزارت میراث‌فرهنگی 3
افزایش 82 درصدی منابع وزارت میراث‌فرهنگی 4
افزایش 82 درصدی منابع وزارت میراث‌فرهنگی 5