افزون بر 7 هزار تُن عسل در اصفهان تولید شد
اصفهان - مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: براساس نتایج سرشماری زنبورستانهای استان 7 هزار و 623 تن عسل و حدود 260 کیلوگرم سایر محصولات زنبور عسل در اصفهان تولید شد.
اصفهان - مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: براساس نتایج سرشماری زنبورستانهای استان 7 هزار و 623 تن عسل و حدود 260 کیلوگرم سایر محصولات زنبور عسل در اصفهان تولید شد.
حامد صِدارت در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر پایه آخرین سرشماری در مهر ماه 1401، استان اصفهان چهار هزار و 882 زنبورستان و 858 هزار و 310 کُلنی زنبور عسل داشته که این آمار نسبت به گذشته دارای روند افزایشی است.
وی ادامه داد: میزان تولید عسل استان اصفهان در سال گذشته طبق آخرین سرشماری هفت هزار و 623 تُن بوده است که برای سال جاری نیز همین میزان تولید را پیش بینی میکنیم.
مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان همچنین وضعیت تولید سایر فرآوردههای عسل مانند ژل رویال موم، بره موم و زهر را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: سیاستگذاری کمیته زنبور عسل استان بر این است که زنبورداران را از تک محصولی خارج کرده و به استحصال سایر فرآوردههای عسل تشویق کند اما چالشی که در استحصال این فرآوردهها وجود دارد فرآوری آنهاست که در برخی موارد با دپوی (انباشت) محصول و افت قیمت مواجه میشویم.
صدارت با بیان اینکه در سال گذشته حدود 260 کیلوگرم سایر محصولات زنبور عسل شامل ژل رویال، بره موم، گرده گل، موم و زهر در زنبورستانهای استان اصفهان استحصال شد، در خصوص کیفیت عسل تولیدی این استان ابراز داشت: با توجه به پوشش گیاهی مطلوب استان اصفهان و فعال بودن زنبورداران این خطه و مهاجرت به 10 استان کشور، عسل اصفهان از کیفیت خوبی برخوردار است.
وی، اصفهان را استانی پیشرو در صنعت زنبورداری کشور دانست و افزود: باید توجه داشت که زنبورداری یک شغل کوچ رو است و هر فردی میتواند بر اساس علاقه مندی به این شغل روی آورد و در استان اصفهان با توجه به ظرفیت تولید عسل، امکان توسعه این صنعت وجود دارد.
به گزارش مهر، با توجه به تنوع پوشش گیاهی استان اصفهان تولید عسل از گیاهان شهدزا مرتعی نظیر گون گز، گون زرد، زول، قنقال، کنگر و گاوپونه و همچنین گیاهان مزرعهای نظیر یونجه، گشنیز، شوید، جعفری، آفتابگردان، ذرت نسبت به سایر گیاهان فراوانی بیشتری دارد.
عسل خاصیت درمانی دارد و ژل رویال، سلولهای فرسوده بدن را ترمیم میکند و موم عسل نیز در درمان بیماریهایی نظیر زخم معده مؤثر است. در مجموع عسل علاوه بر خاصیت درمانی، به عنوان پیشگیری از بیماری نیز به کار میرود.
بیش از 10 آزمایشگاه تشخیص فرآوردههای زنبور عسل به صورت تخصصی و تجمیعی در شهر اصفهان فعال هستند و سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز چهار تعاونی در شهرستانها را به دستگاه تشخیص عسل طبیعی مجهز کرده است.