شنبه 3 آذر 1403

افعی تهران دوباره سراغ معلمان و مدارس رفت / آموزش و پرورش بازهم شکایت می کند؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
افعی تهران دوباره سراغ معلمان و مدارس رفت / آموزش و پرورش بازهم شکایت می کند؟

سریال افعی تهران در قسمت جدید خود به دوباره سراغ وزارت آموزش و پرورش رفت سریال افعی تهران در قسمت جدید خود به دوباره سراغ وزارت آموزش و پرورش رفت به گزارش عرشه آنلاین، پخش قسمت دیگری از سریال افعی، باعث شد بحث شهریه گرانقیمت بعضی مدارس دوباره مطرح شود.

سریال افعی تهران در قسمت جدید خود به دوباره سراغ وزارت آموزش و پرورش رفت

به گزارش عرشه آنلاین، پخش قسمت دیگری از سریال افعی، باعث شد بحث شهریه گرانقیمت بعضی مدارس دوباره مطرح شود.

سریال افعی تهران علاقه زیادی به حاشیه دارد؛ از برانگیختن حساسیت روانشناس‌ها و مشاوران گرفته تا رنجاندن فرهنگیان. مورد آخر یادآوری خاطرات تلخ پدرومادرها برای شهریه مدرسه بچه‌هاست.

این روز‌ها سکانس دیگری از سریال افعی بحث‌برانگیز شده؛ وقتی پیمان معادی برای ثبت نام فرزندش به پیش‌دبستانی مراجعه می‌کند، از او شهریه 12 میلیون تومانی طلب می‌کنند. آن هم برای یک ماه! همین موضوع تا حدودی ذهن را به سمت شایعات چند ساله اخیر درباره شهریه گرانقیمت مدارس لاکچری می‌برد. هرچند گفته شده مدارس لاکچری در ایران نداریم و فقط مدارسی با امکانات بهتر هستند، اما وقتی به رقم شهریه آن‌ها برمی‌خوریم، واژه‌ای بهتر برای توصیف‌شان پیدا نمی‌شود.

شهریه مصوب مدارس غیردولتی چقدر است؟

شهریه‌های میلیونی مدارس فقط مختص فیلم و سریال نیست و شایعات زیادی در این باره در سطح جامعه رواج دارد. همین چند سال قبل بود که شهریه 37 میلیونی یک مدرسه خاص با واکنش‌های زیادی همراه شد، اما حالا این رقم در مقابل مبالغی مثل 70 میلیون تومان یا 120 میلیون تومان ناچیز به نظر می‌رسد. البته آنچه مصوب شده، میزان شهریه مدارس غیردولتی را از پنج میلیون تومان تا 48 میلیون تومان نشان می‌دهد و در این بین ظاهرا فقط دو مدرسه که اسمی از آن‌ها برده نشده، مجاز به دریافت شهریه 48 میلیون تومانی هستند.

احتمالا رقم بعدی تعجب بیشتری را به همراه داشته باشد؛ چرا که حداکثر شهریه با فوق برنامه به 65 میلیون و 400 هزار تومان می‌رسد. حالا اگر فعالیت‌های تابستانی مدارس هم به شهریه ثابت اضافه شوند که داستان عجیب‌تر می‌شود. البته در حالی صحبت از فوق برنامه می‌شود که به گواه عده‌ای برخی مدارس در قبال دریافت شهریه‌های بالا برنامه خاصی هم ارائه نمی‌کنند و منظور همان تدریس کامپیوتر و زبان است و خبری از آموزش مهارت‌های زندگی یا پرورش خلاقیت نیست.

نظر والدین درباره شهریه میلیونی مدارس لاکچری

هرچند شهریه‌های درخواستی برخی مدارس غیرانتفاعی با افزایش قابل توجهی همراه بوده‌اند، اما آمار‌ها نشان می‌دهند که در حال حاضر 4.5 میلیون دانش‌آموز در بیش از 20 هزار مدرسه غیردولتی مشغول به تحصیل هستند. والدین این دانش‌آموزان هم دلایل خاصی دارند که آن‌ها را مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف مدارس خاص می‌کند؛ از شلوغی کلاس‌های درس مدارس دولتی به‌ویژه در دوره ابتدایی تا نحوه رفتار کادر مدارس و امکان مطالبه‌گری برای فرزندانشان.

یکی از والدین که فرزند خود را با شهریه 72 میلیون تومانی در پایه پنجم ثبت نام کرده است، می‌گوید که دلیل مدرسه برای توجیه شهریه گزاف این بود که به ما اعلام شد نهار و دیگر امکانات دارند. در ضمن برای سه ماهه اول سال 4.5 میلیون تومان درخواست وجه کردند. هزینه سرویس رفت و برگشت هم پرداخت کردیم و حالا می‌گویند برای کلاس‌های فوق برنامه هم باید پرداختی داشته باشیم.

فرد دیگری که از شهریه 60 میلیونی یک مدرسه غیرانتفاقی سردرگم شده و متعجب است، راهکار را در قسط‌بندی شهریه مدارس می‌داند. این فرد که فرزند خود را در پایه چهارم ثبت نام کرده، می‌گوید شاید ناچار شود سال آینده فرزند خود را به مدارس دولتی بفرستد که حداقل فضا و امکانات آموزشی را دارند.

یکی از والدین به نرخ شهریه مدرسه پیش دبستانی فرزند خود اشاره می‌کند. او می‌گوید که خبر دارد که نرخ پارسال در منطقه ظفر 60 میلیون تومان بود و البته این مبلغ بدون صبحانه یا هیچ فوق برنامه خاصی در نظر گرفته شده بود، اما حالا این مبلغ به 120 میلیون تومان رسیده است. مادر دیگری که کنار او ایستاده، با لحن تندی می‌گوید که اگر هم صحبت از فوق برنامه می‌شود منظور همان آموزش زبان است و تصور نکنید آموزش یا مهارت خاصی به فرزندانمان یاد می‌دهند. ضمن اینکه این شهریه مال پیش دبستانی است که اتفاقا گذراندن آن برای کودکان ضروری نیست.

شایعات درباره شهریه گران‌قیمت مدارس لاکچری در فضای مجازی هم کم نیستند. برای مثال کاربری به شهریه 100 میلیونی خواهرزاده خود اشاره کرده و گفته که از اینکه دوره تحصیل او تمام شده، خیلی خوشحال هست.

امیر هم که ظاهرا برای ثبت نام فرزندش در یک مدرسه غیرانتفاعی مجبور شده 40 میلیون تومان برای پایه ششم پرداخت کند، می‌گوید هرچند وضع مالی او خوب است، اما باز هم این مبلغ به نظرش عجیب می‌آید.

هرچند صحبت از شهریه‌های گران‌قیمت مدارس خاص و لاکچری به‌ویژه بعد از نمایش قسمت دیگری از سریال افعی بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است، اما مسئولان مربوطه می‌گویند والدین نگران نباشند، چون رقم بالاترین شهریه‌ها با احتساب فوق برنامه 65 میلیون و 400 هزار تومان است که با ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی، تکلیف مدارس متخلف که شهریه بالاتر دریافت می‌کنند مشخص شده است. ضمن اینکه مدارسی که بیشتر از شهریه اعلامی دریافت کنند، با توجه به اجازه‌ای که داده شده، شهریه از حساب آن مدرسه برداشت و در اختیار خانواده‌هایی که از آن‌ها شهریه اضافی دریافت شده، قرار می‌گیرد. ناگفته نماند تاکنون گزارشی درباره بازگشت مبلغ اضافی به حساب خانوار دانش‌آموزان مشاهده نشده است.

چند سالی می‌شود که شایعات مختلفی درباره شهریه عجیب تعدادی از مدارس خاص به گوش می‌رسد. دریافت شهریه‌های کلان مخصوص محله یا منطقه خاصی از پایتخت نیست. در حال حاضر سقف شهریه 65 میلیون تومان تعیین شده، اما ظاهرا زور برخی مدارس به این دستورات می‌چربد و برخی مشاهدات از شهریه 120 میلیونی تعدادی از مدارس خبر می‌دهند.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

افعی تهران دوباره سراغ معلمان و مدارس رفت / آموزش و پرورش بازهم شکایت می کند؟ 2