دوشنبه 5 آذر 1403

اقتصاددان انگلیسی: شتاب دلارزدایی در جهان 10 برابر شده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اقتصاددان انگلیسی: شتاب دلارزدایی در جهان 10 برابر شده است

اقتصاددان سابق صندوق بین المللی پول و بانک آمریکایی مورگان استنلی طی اظهاراتی تأکید کرد که سرعت تغییر رویکرد جهانی برای فاصله گرفتن از دلار آمریکا از فوریه 2022 در مقایسه با 15 سال گذشته 10 برابر شده است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، استفان جن، مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری یوریزون Eurizon SLJ Capital، روز پنجشنبه در گفتگو با نشریه دی ولت تأکید کرد که سرعت تغییر رویکرد جهانی برای فاصله گرفتن از دلار آمریکا از فوریه 2022 در مقایسه با 15 سال گذشته 10 برابر شده است.

به گفته این اقتصاددان سابق صندوق بین المللی پول و بانک آمریکایی مورگان استنلی، اکثر تحلیلگران از این روند غافل هستند زیرا ارزش اسمی دارایی‌های دلاری بانک‌های مرکزی را بر اساس داده‌های منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول ارزیابی می کنند.

جن تصریح کرد: با این حال، اگر تغییرات ارزش دلار را در نظر بگیریم، طبق محاسباتمان، خواهیم دید که سهم دلار در ذخایر خارجی کشورها نسبت به سال 2016 حدود 11 درصد از دست رفته است.

روسیه: روند دلارزدایی در تجارت با چین عملاً کامل شده است بولیوی هم به کمپین جهانی دلارزدایی پیوست

وی این گونه استدلال کرد که تصمیم واشنگتن برای بلوکه کردن ذخایر دلاری روسیه پس از آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین، رویدادی تعیین کننده برای این موضوع بوده است.

این اقتصاددان گفت: این (اقدام آمریکا) باعث ایجاد ترس و اضطراب در پکن و همچنین در سایر کشورهای در حال ظهور شده است.

مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری یوریزون توضیح داد که کشورهای عضو گروه بریکس به طور فزاینده‌ای بر روی گزینه‌های جایگزین برای دلار متمرکز شده‌اند.

به گفته وی، از زمانی که گروه اقتصادهای نوظهور بریکس که شامل روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی می‌شود، قرار است شش عضو جدید در سال آینده میلادی به خود اضافه کند، قدرت اقتصادی این ائتلاف چند برابر شده است.

بنا بر این گزارش، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، آرژانتین، مصر و اتیوپی رسماً در ژانویه 2024 به این گروه ملحق خواهند شد.

وی گفت: با در نظر گرفتن قدرت خرید، کشورهای بریکس در حال حاضر 32 درصد از تولید اقتصاد جهانی را به خود اختصاص می دهند، در حالی که 30 درصد تحت پوشش کشورهای گروه 7 است.