پنج‌شنبه 8 آذر 1403

اقتصاد دانش‌بنیان بستری برای تولد فرصت‌های جدید شغلی در کرمانشاه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اقتصاد دانش‌بنیان بستری برای تولد فرصت‌های جدید شغلی در کرمانشاه

کرمانشاه - ایرنا - گسترش اقتصاد دانش‌بنیان از طریق تغییر در نوع تفکر، آموزش، بهبود بهره‌وری و سوددهی فعالیت‌های اقتصادی جاری علاوه بر تولید ثروت و حمایت از فرصت‌های شغلی کنونی، بستر ایجاد فرصت‌های شغلی جدید را نیز در استان کرمانشاه فراهم می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ بشر از ابتدای زندگی تاکنون با چند انقلاب اقتصادی مواجه شده و با وقوع هر انقلابی تحولات بزرگی در زندگی او نیز ایجاد شده است و نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که تغییر الگوی تولید، اساس تمام تحولات اجتماعی صورت گرفته در این انقلاب‌های اقتصادی بوده است. بنابراین ریشه تمام مشکلات کشورهای در حال توسعه را در الگوی تولید آن‌ها می‌توانیم جست و جو کنیم.

اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که در آن تولید، توزیع و کاربرد دانش عامل و محرک اصلی رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال در تمامی صنایع است.

این اقتصاد از طریق معرفی فعالیت‌های متناسب با هر منطقه و کشور، بستر فعالیت‌های اقتصادی را در عرصه‌های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات را فراهم می‌کند و شغل و ثروت تولید می نماید.

تحقق این اقتصاد مدیرانی دانشمند می خواهد و تغییر نوع آموزش و تفکر در آن موجب کاهش نرخ بالای بیکاری می شود.

در سال های اخیر توجه به اقتصاد دانش بنیان در استان کرمانشاه که با درصد بیکاری بالایی روبرو است در دستور کار مسئولان قرار گرفته و هم اکنون 265 واحد فناور تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه هستند و برنامه ریزی خوبی برای حمایت توسعه بازار آنها بخصوص در بحث صادرات شده است.

همچنین در حال حاضر بیش از 20 واحد فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه (شرکت های دانش بنیان) صادرات به کشورهای دیگر دارند که میزان آن در سال گذشته بیش از 10 میلیون دلار بوده است.

ایجاد فرصت‌های شغلی فراوان برای نیروهای توانمند و متخصص آنهم از طریق گسترش اقتصاد دانش بنیان در استانی که با بیکاری بالایی دست و پنجه نرم می کند اما و اگرها دارد و مهم ترین اقدامی که مدیران بخش دولتی باید انجام دهند اعتقاد به این مقوله به معنای واقعی و خاص آن و همچنین تسهیل امور مربوط به آن است.

نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سال 99 از سوی مرکز آمار ایران، 14.9 درصد اعلام شد.

این استان با 2 میلیون نفر جمعیت بیش از یک هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که بیش از 30 هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.

استان کرمانشاه با وسعت حدود 25 هزار کیلومتر مربع، 1.5 درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل 14 شهرستان، 35 شهر و 86 دهستان است.

سودآوری شرکت های دانش بنیان از طریق بهبود بهره وری فعالیت های اقتصادی 

«زهرا علی نژاد» دانش آموخته دکترای اقتصاد توسعه از دانشگاه رازی کرمانشاه است که در رساله دکترای خود به موضوع «برنامه‌ریزی اقتصاد دانش‌بنیان در استان کرمانشاه» پرداخته است.

وی طی تحصیل در دوره دکتری پیش‌نیازهای تولید دانش در استان کرمانشاه که یکی از ستون‌های اساسی تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است را مورد بررسی قرار داده و اکنون تحت نظر دکتر «سیدمحمدباقر نجفی» مشغول مطالعه و پژوهش در حوزه پیوند میان دانش، آینده‌پژوهی و برنامه‌ریزی اقتصاد دانش‌بنیان است.

فعالیت شرکت دانش بنیان در زمینه چاپ

وی در گفت و گویی تخصصی با ایرنا، اظهار داشت: اقتصاد دانش‌بنیان در گام اول از طریق بهبود بهره‌وری فعالیت‌های اقتصادی جاری، آن‌ها را سودآور می‌کند و زمینه تداوم و گسترش آن‌ها را ایجاد می‌کند در نتیجه، افزون بر حمایت از فرصت‌های شغلی کنونی، بستر ایجاد فرصت‌های شغلی جدید را نیز فراهم می‌سازد.

علی‌نژاد ادامه داد: در گام دوم، اقتصاد دانش‌بنیان از طریق معرفی و ارائه فعالیت‌های به شدت گسترده دانش‌بنیان و متناسب با هر منطقه و کشور، بستر فعالیت‌های اقتصادی دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات را فراهم می‌کند و به ایجاد فرصت‌های شغلی بسیار فراوان برای تحصیل کرده و ماهر جامعه کمک می‌نماید.

اقتصاد دانش بنیان جدیدترین الگوی تولید

وی در خصوص معنای اقتصاد دانش بنیان گفت: رصد تحولات به وجود آمده در الگوی تولید پیشگامان اقتصادی و تلاش برای تطبیق با آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

علی‌نژاد اضافه کرد، اقتصاد دانش‌بنیان، جدیدترین الگوی تولید در عصر حاضر است. این الگوی تولید طی چند دهه اخیر تمام مناسبات اقتصادی و اجتماعی و حتی خانوادگی زندگی بشر را به طور کامل دگرگون کرده است.

به گفته وی، واژه اقتصاد دانش‌بنیان برای نخستین بار توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به کار گرفته شد. براساس تعریفی که همین سازمان ارائه داده است، اقتصاد دانش محور؛ اقتصادی است که مستقیما مبتنی بر تولید، توزیع و کاربرد دانش است.

علی‌نژاد افزود: مهم‌ترین تفاوتی که الگوی تولید دانش‌بنیان با الگوهای تولید پیشین دارد، تغییر جایگاه و اهمیت نهاده دانش است. در الگوهای تولید پیشین، دانش به عنوان عامل پسماند در الگوی تولید در نظر گرفته می‌شد. اما در الگوی تولید جدید، دانش جایگاه کلیدی‌ترین عامل تولید را به دست آورده است.

وی معتقد است، در واقع، نمی‌توانیم این مطلب را انکار کنیم که نیروی محرکه اقتصاد قرن بیست و یکم به شدت بر نوآوری در فناوری و دانش متمرکز شده است، نه تنها خلق دانش بلکه زنجیره‌های توزیع و به کارگیری دانش هم در عصر دانایی، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

این پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: اقتصاددان برجسته و برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 2001، جوزف استیگلیتز، تحولات به وجود آمده در الگوی تولید جدید را به این صورت توضیح می‌دهد که در الگوی تولید دانش‌بنیان، بسیاری از مراحل تولید نوآوری از مخترعین منفرد و مستقلی مثل توماس ادیسون به آزمایشگاه‌های تحقیقاتی بزرگ منتقل شده است. در این آزمایشگاه‌ها دانش مثل ماشین و فولاد که در صدها سال پیش تولید می‌شدند، تولید می‌شود و پاداش‌ها نصیب افرادی مانند بیل گیتس می‌شود که بهتر از دیگران با راه‌های تولید دانش آشنا هستند و آن را یاد گرفته‌اند.

ویژگی های مهم الگوی تولید دانش بنیان

علی‌نژاد که از سال 92 در دانشگاه آزاد خرم‌آباد و دانشگاه رازی کرمانشاه تدریس می کند و طی سال‌های 95 تا 97 نیز به عنوان مسئول دبیرخانه مطالعات آمایش استان کرمانشاه و همکار طرح در بخش اقتصادی مشغول به فعالیت بوده است، یادآور شد، الگوی تولید دانش‌بنیان چند خصیصه خیلی مهم دارد.

وی افزود: اول این که منافع اقتصادی این الگوی تولید به هیچ عنوان با انقلاب‌های پیشین قابل قیاس نیست. کشورهای بسیاری با این الگوی تولید همراه شدند و از مزایای کم‌نظیر آن بهره‌مند شدند. به عنوان یک نمونه کوچک به کشورهایی مثل کره جنوبی و فنلاند می‌توانیم اشاره کنیم که تنها طی چند دهه اخیر و همگام شدن با الگوی تولید دانش بنیان تحولات حیرت‌انگیزی را تجربه کرده‌اند.

علی‌نژاد افزود: به گزارش بانک توسعه آسیایی در سال 2007، نیمی از رشد اقتصادی کره‌جنوبی طی چند دهه اخیر به نهاده دانش نسبت داده شده است. ویژگی نخست می‌تواند نوید بخش فرصت فوق‌العاده‌ای برای کشورها و مناطق درحال توسعه باشد تا بتوانند عقب‌ماندگی‌های خود را از انقلاب‌های پیشین جبران نمایند. علم و دانش فرصتی برای ما فراهم کرده است که همچون یک راه میانبر می‌ماند. یعنی اگر به علم و دانش در اقداماتمان رجوع کنیم عقب ماندگی‌ها در مدت زمان کم‌تری قابل جبران خواهد بود.

وی در خصوص دومین ویژگی ادامه داد: دومین ویژگی مربوط به هزینه‌های فرصت غفلت از این الگو است که بسیار فاجعه بار خواهد بود. منفعل ماندن در عرصه تحولات به وجود آمده تنها منجر به محروم ماندن از مزایای کم‌نظیر آن نیست بلکه می‌تواند فروپاشی اقتصادی را برای جاماندگان در پی داشته باشد.

به گفته این صاحبنظر اقتصادی، سومین ویژگی که بسیار هم حائز اهمیت است، این است که بهره‌مندی از منافع به وجود آمده به صورت خودبخودی و خودکار نیست. به عبارتی اگرچه انقلاب اقتصادی اخیر مانند یک سیل خروشان عمل نموده و تمام جوامع را دربرمی‌گیرد و متأثر می‌سازد اما منافع فقط به اقتصادهایی تعلق می‌گیرد که آگاهانه، فعالانه و مسئولانه با این تحولات مواجه شوند و بتوانند به هنگام پیش‌نیازهای تحقق آن را فراهم کنند.

وی در خصوص راهکارهای گسترش اقتصاد دانش بنیان در استان کرمانشاه گفت: پاسخ این سوال را با مطلبی از استاد فقید توسعه ایران، دکتر «حسین عظیمی» شروع می‌کنم. ایشان در یکی از سخنرانی‌هایشان در رابطه با نقش آموزش ابتدایی به این نکته اشاره می‌کند که ما متأسفانه در بخشی از جهان که به صورت فعال و پویا در این تحولات سهیم بوده است، نبوده‌ایم. ما در این فرآیند به صورت منفعل بوده‌ایم و به کشوری گذرا تبدیل شده‌ایم.

علی‌نژاد در خصوص مطلب فوق یادآور شد، اشاره دکتر عظیمی به انقلاب‌های اقتصادی پیشین است و معتقد است که ما 500 سال دیر وارد فرایند این تحولات شده‌ایم.

او ادامه داد: مساله مهمی که لازم است به آن اشاره کنم این است که متاسفانه در رابطه با انقلاب اقتصادی اخیر یعنی انقلاب دانش‌بنیان نیز، ما همچنان موضع منفعلانه خود را حفظ کرده ایم.

به گفته این مدرس دانشگاه، شاهد آشکار مطلب فوق هم وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی کشور است. به عنوان یک نمونه کوچک به شکاف تولید سرانه ایران با کشورهایی که تا چند دهه قبل در وضعیت یکسانی با ایران قرار داشتند، می‌توانم اشاره کنم.

وی معتقد است، تنها طی سال‌های 1990 تا 2020 شکاف درآمد سرانه ایران با کشوری مثل کره جنوبی حدود 27 برابر شده است. به بیان دیگر، جوامعی که تا چند دهه قبل وضعیتی مانند کشور ایران داشتند از طریق تطابق با الگوی تولید دانش‌بنیان به طرز سرسام‌آوری در حال رشد و پیشرفت هستند و این زنگ خطر جدی برای تمام جوامع در حال توسعه‌ای مانند ایران است که اقتصاد آن‌ها متکی بر خام فروشی است.

فعالیت تولیدی شرکت های دانش بنیان کرمانشاه

وضعیت تولید سرانه در کرمانشاه به مراتب نامناسب‌تر از میانگین کشوری است

وی با بیان اینکه وضعیت تولید سرانه در استان کرمانشاه به مراتب نامناسب‌تر از میانگین کشوری است، افزود: این استان هرگز قادر به کسب رتبه‌های برتر تولید سرانه در کشور نبوده و در بهترین حالت از رتبه‌های انتهایی به رتبه‌های میانی در بین سایر استان‌های کشور رسیده است.

علی‌نژاد تاکید کرد، بنابراین به عنوان اولین و مهم‌ترین مساله ای که با آن مواجه هستیم، هر چه سریع‌تر باید ضرورت تغییر الگوی تولید به سمت الگوی تولید دانش‌بنیان و اصلاح مناسبات اقتصادی را درک کنیم و تلاش کنیم تا اجماع نظر میان روشنفکران، سیاستمداران، تصمیم‌سازان و مدیران در این رابطه ایجاد گردد.

او اضافه کرد، دگرگونی‌های گسترده و اساسی حتمی و قطعی است و همچون یک سیل خروشان همه را در بر می‌گیرد و تنها کسانی که به سرعت و به موقع با تغییرات پیش آمده همراه شوند قادر به بقا در بازارهای رقابتی خواهند بود و برخورد منفعلانه حذف شدن را در پی دارد.

این پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: به این نکته هم باید اشاره کنم که درک ضرورت تغییر مناسبات اقتصادی و الگوی تولید با اقدامات صرفا نمایشی که تنها مهیای ساختن بستری برای گسترش مناسبات رانتی را در بردارد، کاملا متفاوت است.

وی معتقد است، مساله مهم دیگر که به اعتقاد من اساسی‌ترین و اولویت دارترین راهکار برای برنامه‌ریزی اقتصاد دانش‌بنیان است، انتخاب دانش پیشران است، از یک طرف، امروزه فشار فزاینده‌ای بر مخارج دولتی به دلایل بسیار وجود دارد و پیشبرد دانش و فناوری هم به شدت به بودجه‌های دولتی وابسته هستند.

به گفته علی‌نژاد، از طرف دیگر، هزینه‌های تحقیق در بسیاری از حوزه‌های دانش و فناوری به طرز حیرت‌آوری در حال افزایش است. به همین دلیل، پیشبرد تمامی شاخه‌های دانش به طور موازی و همزمان، برای هیچ کشوری عقلانی و امکان‌پذیر نیست.

علی‌نژاد یادآور شد، حتی کشورهای پیشگام و اقتصادهای برتر دنیا هم قادر به چنین کاری نیستند. به طوری که کشورهایی مثل امریکا، انگلستان، آلمان، ایرلند، شیلی و فنلاند دست به انتخاب چند شاخه محدود دانش، زده‌اند.

او تاکید کرد، در چنین وضعیتی، ضرورت انتخاب چند شاخه محدود که از آن پس تمام سرمایه‌های مادی و انسانی بر پیشبرد آن متمرکز شوند برای مناطقی مثل استان کرمانشاه که با محدودیت این سرمایه‌ها و منابع مواجه هستند به شکل جدی‌تری مطرح است. این انتخاب در هر سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات برای ما ضروری است.

علی‌نژاد ادامه داد: در رساله دکتری من، فرصت محدودی پیش آمد که مقدمه‌ای بر انتخاب دانش پیشران در بخش کشاورزی استان کرمانشاه مورد بحث و بررسی قرار گیرد. دلایل این که چرا برای انتخاب دانش پیشران استان کرمانشاه از بخش کشاورزی شروع کرده‌ایم نیز بسیار حائز اهمیت است که از حوصله این بحث خارج است.

او افزود: به عبارتی ما نمی‌توانیم مدعی حرکت به سمت و سوی تحقق اقتصاد دانش‌بنیان باشیم و سرمایه‌های اندک و زمان اندک ارزشمندمان را بین حوزه‌های متعدد و متنوع پراکنده کنیم. نتیجه چنین رویکردی متاسفانه چیزی جز، هدر رفت سرمایه های مادی و انسانی و از دست دادن فرصت طلایی تغییر نیست و دستاورد قابل اعتنایی هم به همراه نخواهد داشت.

بهره گرفتن از ظرفیت‌های حوزه آینده‌پژوهی در انتخاب دانش پیشران

وی یادآور شد، نکته مهم در بحث انتخاب دانش پیشران، بهره گرفتن از ظرفیت‌های حوزه آینده‌پژوهی است. به عبارتی انتخاب صحیح بدون اتخاذ رویکردهای آینده‌نگارانه مشکل و بعضا غیرممکن است. چرا که ما با پدیده‌ای به نام شتاب تاریخ مواجه هستیم. این پدیده بیانگر تحولات سرسام‌آوری است که عمر هر فناوری را به شدت کوتاه کرده است و با دامن زدن به نااطمینانی‌های گسترده، زندگی بشری را با چالش‌های حیرت‌انگیزی مواجه ساخته است.

برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در کرمانشاه چه باید کرد؟

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد، با توجه به آنچه که اشاره شد پیشنهاد می‌کنم برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در استان کرمانشاه، شناسایی و اجماع بر دانش‌های پیشران استان و بازتخصیص بهینه منابع در جهت حمایت از دانش‌های پیشران به ویژه در رابطه با بنگاه‌های دانش‌بنیان و فناور تحت حمایت پارک و علم و فناوری استان مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی معتقد است، اگر همین یک مورد به عنوان اولویت‌دارترین راهکار تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در استان اجرایی گردد، می‌توانیم امیدوار باشیم که فرایند تغییر به سمت تحقق الگوی تولید دانش‌بنیان به درستی در استان کرمانشاه آغاز شده است و می‌توان منتظر دستاوردهای قابل اعتنا این اقدام مهم بود.

علی‌نژاد در رابطه با برنامه‌ریزی اقتصاد دانش‌بنیان در استان کرمانشاه به نکاتی دیگر اشاره کرد و افزود: اولین نکته در رابطه با نقش پارک علم و فناوری و مراکز رشد استان به عنوان مهم‌ترین مراکز تولید علم و دانش است.

این صاحبنظر ادامه داد: به نظر می‌رسد لازم است که مطالعاتی در رابطه با میزان اثربخشی این سازمان‌ها در راهبری شرکت‌های دانش‌بنیان تحت حمایت آن‌ها مورد بررسی جدی قرار گیرد تا مشخص شود که رویه‌های فعلی به چه میزان در تبدیل ایده به ثروت و ایجاد قدرت رقابتی برای تاب‌آوری در بازارهای ملی و بین‌المللی مؤثر بوده‌اند. تا در صورت لزوم بازنگری‌های اساسی در رابطه با ساختارهای موجود صورت گیرد.

علی‌نژاد یادآور شد، مسأله مهم دیگر اصلاح مکانیسم‌های پاداش‌دهی به عنوان یکی از ابرتعیین کننده‌های سطح ملی است که دامن‌گیر استان کرمانشاه نیز می‌باشد، سیاست‌های حمایتی باید از حالت نمایشی که بعضا مشوق فعالیت‌های دلالی و واسطه گری و توزیع مجدد درآمد هستند به سمت تغییر مکانیزم‌های پاداش‌دهی و اعطای پاداش‌های اقتصادی - اجتماعی به فعالیت‌های مولد و بهره‌ور حرکت کند.

محصولات تولیدی شرکت های دانش بنیان کرمانشاه

زمان‌بربودن فعالیت های اقتصاد دانش بنیان

وی با تاکید براینکه مساله بعدی ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به توسعه و گسترش فعالیت‌های دانش‌بنیان است، گفت: پیچیدگی، تعدد و تنوع قوانین و رویه‌های قانونی مرتبط با فعالیت‌های دانش‌بنیان، بخشنامه‌های غیرکاربردی، بوروکراسی‌های طولانی و خسته‌کننده نظام اجرا، از جمله معضلات اساسی است که دامن گیر شرکت‌های دانش‌بنیان و افراد صاحب ایده در استان بوده است.

این پژوهشگر اضافه کرد، فعالیت‌های دانش‌بنیان به خودی خود دارای ماهیت زمانبر هستند، زمانی که افراد صاحب ایده با این پیچیدگی‌های قانونی و اداری نیز مواجه می‌شوند اغلب از ادامه چنین اقداماتی منصرف می‌گردند.

این صاحبنظر اقتصادی یادآور شد، در پایان لازم است به این مساله اشاره کنم که اگرچه سخت‌افزارهای هوشمند ظرفیت حیرت‌انگیزی برای ایجاد تغییر و تحولات دارند اما هوشمندسازی تنها بخش کوچکی از چالش‌های پیش‌روی تحقق الگوی تولید دانش‌بنیان در استان کرمانشاه است. مساله مهمی که باید به آن توجه شود ماتریس نهادی و عوامل اجتماعی است.

به گفته علی‌نژاد، به عقیده استیگلیتز، آنچه که باید تغییر یابد نحوه نگرش ما است. بدون ایجاد باور به علم و ظرفیت حیرت‌انگیز آن برای ایجاد تغییر در الگوهای ذهنی افراد، تحقق الگوی تولید دانش بنیان بسیار بعید است.

جریانی با تولید ثروت فزاینده

یکی دیگر از مدرسان دانشگاه های کرمانشاه که سالهاست در زمینه توسعه اقتصادی، رفتارها و نهادهای اقتصادی فعالیت می‌کند، به ایرنا گفت: در خصوص اقتصاد دانش بنیان باید گفت همانگونه که از نام آن پیداست به معنای به کارگیری دانش در اقتصاد برای تولید ثروت است.

دکتر «سمیه حیدری»، افزود: این نوع اقتصاد، جریانی با تولید ثروت فزاینده است چرا که دانش یکی از انواع ثروت است و برای تولید ثروت بیشتر به کار گرفته می‌شود، دانش، هم درآمدها و منافع را افزایش می‌دهد و هم کاهش هزینه‌ها را به دنبال دارد.

وی یادآور شد، اقتصاد دانش بنیان نیازمند زیرساختهای فیزیکی و زیرساخت‌های انسانی است و اقتصاد دانش بنیان هم تولید و هم انتقال دانش را در برمی‌گیرد.

زیرساخت ها توسط بخش دولتی فراهم شود

این صاحبنظر اقتصادی اضافه کرد، بخش خصوصی اگر از دانش در جریان تولید ثروت و تولید کالا و خدمات خود استفاده نکند، حذف می‌شود بنابراین ناچار به استفاده از این مقوله است لذا مساله اصلی اعتقاد مدیران دولتی و فراهم کردن زیرساختها توسط بخش دولتی است.

حیدری ادامه داد: منظور از اعتقاد و آشنایی مدیران، بحث مدرک داشتن و آموزش‌هایی که طبق روال جاری در کشور وجود دارد نیست و صرف داشتن مدرک کفایت نمی‌کند، بلکه منظور مدیرانی هستند که با فرآیند تولید و بکارگیری دانش آشنا باشند و شاید بهترین عنوان این باشد که بگوییم مدیران دانشمند باشند.

این مدرس اقتصاد گفت: موضوع بعدی در خصوص اقتصاد دانش بنیان، کاهش هزینه‌های ورود و فعالیت فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذارانی است که می‌خواهند اقتصاد دانش بنیان را به کار بگیرند.

وی معتقد است، مهم‌ترین کار و اقدامی که مدیران بخش دولتی باید انجام دهند اعتقاد به اقتصاد دانش بنیان به معنای واقعی و خاص آن و همچنین تسهیل امور مربوط به آن است.

حیدری تاکید کرد، موضوع مهم در خصوص توانایی و تاثیر اقتصاد دانش بنیان بر کاهش میزان بیکاری این است که باید ابتدا به عمق این مطلب که اقتصاد دانش بنیان در وجود خود تغییرات اساسی دارد توجه کنیم.

وی اقتصاد دانش بنیان را از جنس متغیرها و مفاهیم فرایندی و جریانی می‌داند که پیشبرد آن به تغییر تفکر و پویایی نیازمند است.

ضرورت تغییر نوع آموزش و تفکر

به گفته وی، بکارگیری دانش در اقتصاد، باعث کاهش نرخ بیکاری می‌شود پس مهمترین مساله برای کاهش نرخ بیکاری در استان، تغییر نوع آموزش‌ها و تغییر نوع تفکرات در مفاهیم روزانه و غالب در استان است.

حیدری در خصوص اقتصاد دانش بنیان افزود: همین بس که بدانیم زمانی که در یک جامعه بحث دانش مقوله اساسی و دارای اولویت باشد و در اقتصاد هم از آن استفاده شود، به‌طور سیستماتیک کاهش نرخ بیکاری، پویایی و افزایش مهارت را به دنبال خواهد داشت.

گزارش از زهره کریم زاده

*س_برچسب‌ها_س*
اقتصاد دانش‌بنیان بستری برای تولد فرصت‌های جدید شغلی در کرمانشاه 2
اقتصاد دانش‌بنیان بستری برای تولد فرصت‌های جدید شغلی در کرمانشاه 3
اقتصاد دانش‌بنیان بستری برای تولد فرصت‌های جدید شغلی در کرمانشاه 4