دوشنبه 5 آذر 1403

اقدام موثری نسبت به ذخیره آب باران انجام نشده است / سیل و ویرانی در سیستان و بلوچستان آبادانی در پاکستان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اقدام موثری نسبت به ذخیره آب باران انجام نشده است / سیل و ویرانی در سیستان و بلوچستان آبادانی در پاکستان

در حالی مردم کشور بالاخص سیستان و بلوچستان نیاز مبرم به آب دارند و بسیاری از شهرهای کشور و استان سال هاست طعم خشکسالی رو می چشند که سیل روز های اخیر سیستان وبلوچستان در حال خروج از مرز و ورود به کشور های همسایه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سال هاست که سیستان و بلوچستان با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند و مردم استان دست به دعا برای نماز باران هستند با این حال با گذشت بیش از 20 سال از خشکسالی در استان هنوز زیر ساخت مناسب برای مهار آب های حاصل از بارندگی در استان پیش بینی نشده و سهم مردم استان از بارندگی های مونسونی تنها ویرانی خانه هایشان بوده است.

حال با گذشت بعداز 40 سال سیستان و بلوچستان شاهد اولین بارش های بی سابقه بود که آب حاصل از آن می‌توانست چاره‌ای برای لب‌های خشکیده استان باشد اما خواسته یا ناخواسته این آب از ورودی شهر وارد روستای لار و پس از آن به کشور پاکستان وارد می شود. این در حالیست که مهار کردن آب حاصل از باران تنها با سد سازی امکان‌پذیر است اما در این سال ها مورد غفلت واقع شده است.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ما، با توجه به اینکه آبهای ناشی از بارندگی های اخیر در زاهدان بیشتر از منطقه لار خارج می شود، گفت: در سنوات گذشته چندین بار پیشنهاد دادیم و حتی برای مهار آب‌های سطحی درمنطقه لار کارشناس اعزام کردیم تا بررسی و کارشناسی کنند.

مهار آب‌های سطحی در سیستان و بلوچستان یک ضرورت است

وی ادامه داد: در این خصوص کارشناس در منطقه حضور و بررسی ها انجام و حتی طرح پیشنهاد شد ولی متاسفانه آن زمان گوش ندادند و طرح بی نتیجه ماند. شهریاری با اشاره به اینکه انتظار چنین بارندگی حتی در 40، 50 سال گذشته بی سابقه بود، افزود: با توجه به اینکه استان کم آب و خشکی هستیم، باید جهت مهار آب‌های سطحی در استان طرح های دقیق و کارشناسانه ای ارایه و اجرا شود. این نماینده مجلس همچنین با اشاره به اینکه در این بارندگی بسیاری از منازل مردم تخریب و آسیب دید، تصریح کرد: ستاد بحران کشور در حال بررسی خانه های تخریب شده و خانه‌هایی که نیاز به بازسازی دارد، است تا هر چه زودتر پیگیری و خسارت های مردم جبران شود. حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز تصریح کرد: در شرایط خشکسالی و کم‌آبی استان و اینکه آب های ناشی از این بارندگی‌ها شیرین هستند باید طرح‌های مطالعاتی مربوطه با مد نظر قرار دادن جوانب مختلف تهیه و راهکارهای استفاده و ذخیره‌سازی این روان‌آب‌ها توسط وزارتخانه‌های دستگاه‌های مربوطه صادر شود و پیگیری لازم برای تامین اعتبار مورد نیاز در سطح ملی برای اجرای طرح‌های بهره‌وری از این آب‌های سطحی اجرا شود. انتهای پیام /