اقلام غذایی دانشگاهها تا 15 تیر ماه تأمین شد / کمبود 40 هزار ظرفیت خوابگاهی در سال تحصیلی آینده
تهران - ایرنا - رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اقلام غذایی دانشجویان دانشگاهها شامل برنج، گوشت، روغن و مرغ برای 2 ماه پایانی سال تحصیی جاری با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تأمین شد.
مسعود گنجی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره تأمین اقلام غذایی دانشجویان از 15 اردیبهشت ماه تا 15 تیر ماه اظهار داشت: با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی، صندوق رفاه دانشجویان نسبت به تأمین هفت هزار و 403 تن مرغ، 2 هزار و 750 تن گوشت، هشت هزار و 460 تن برنج و 2 هزار و 468 تن روغن برای 2 ماه پایانی سال تحصیلی جاری اقدام کرد که به دانشگاه ها تخصیص یافت.
وی درباره اقلام غذایی مورد نیاز دانشگاه ها برای سال تحصیلی جدید نیز گفت: گوشت با قیمت دولتی در اختیار دانشگاه ها قرار می گیرد و بودجه این اقلام را تأمین می کنیم. برای نیمسال نخست سال تحصیلی جدید 2 برابر اقلام غذایی ذکر شده باید در اختیار دانشگاه ها قرار گیرد و وزارت جهاد کشاورزی قول برطرف کردن نیاز دانشگاه ها را داده است.
مشاور وزیر علوم با اشاره به پخت سالانه 143 میلیون پُرس غذا در دانشگاه ها، گفت: سالانه 143 میلیون پُرس غذا در دانشگاه ها پخته می شود و برآوردمان این است که همین میزان باقی بماند؛ مگر اینکه با توجه به گرانی غذاهای خارج از دانشگاه، دانشجویان از غذاهای دانشگاه استفاده کنند.
15 دانشگاه فاقد خوابگاه ملکی
رییس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به اینکه به جز 15 دانشگاه که خوابگاه ملکی ندارند، در ترم آینده با 40 هزار کمبود ظرفیت خوابگاهی مواجه هستیم، ادامه داد: این مشکل با وام ودیعه مسکن برای خوابگاه های گروهی دانشجویان مجرد و منازل شخصی برای دانشجویان متأهل برطرف می شود.
گنجی همچنین به بخشنامه وزیر علوم در خصوص شرط راه اندازی رشته و دانشکده در صورت تأمین امکانات رفاهی از جمله خوابگاه اشاره کرد و گفت: بر اساس دستورالعمل وزیر علوم، دانشگاه هایی که امکانات رفاهی ندارند از راه اندازی رشته و دانشکده محروم می شوند.
وی درباره 15 دانشگاه فاقد خوابگاه ملکی، تاکید کرد: 15 دانشگاه یاد شده جزو دانشگاه های تازه تاسیس هستند که خوابگاه ملکی ندارند و خودشان باید نسبت به ساخت خوابگاه اقدام کنند.
دختران نباید به خاطر خوابگاه از تحصیل محروم شود
مشاور وزیر علوم همچنین یادآور شد: برخی از دانشجویان متقاضی خوابگاه ها که نام شان در فهرست دریافت خوابگاه قرار می گیرد، از اسکان در خوابگاه خودداری می کنند و برای زندگی به سطح شهر سرازیر می شوند، بنابراین ظرفیت این دانشجویان برای دیگر متقاضیان خالی می ماند.
گنجی درباره وضعیت اسکان دانشجویان در نیمسال تحصیلی جاری، خاطرنشان کرد: 30 هزار دانشجو وام ودیعه مسکن دریافت کرده اند و در حال حاضر 308 هزار دانشجوی روزانه در خوابگاه ها اسکان دارند.
وی همچنین بر اسکان دانشجویان دختر در خوابگاه ها تاکید کرد و اظهار داشت: دانشجویان دختر باید بیشتر از پسران در رفاه باشند. دیدگاه صندوق رفاه این است که دانشجویان دختر نباید بدون خوابگاه بمانند و به خاطر خوابگاه از تحصیل محروم نشوند.