یک‌شنبه 30 دی 1403

امارات با درخواست پناهندگی سیاسی حفتر مخالفت می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امارات با درخواست پناهندگی سیاسی حفتر مخالفت می‌کند

تهران - ایرنا - منابع امنیتی اماراتی روز پنجشنبه فاش کردند، پس از شکست‌های مکرر نیروهای ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی در غرب این کشور، ابوظبی در صورت درخواست حفتر برای دریافت پناهندگی سیاسی از امارات مخالفت می‌کند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، حساب کاربری توییتری «بدون ظل» که توسط یک افسر اطلاعاتی اماراتی اداره می‌شود، نوشت: شیخ محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی دستور داده تا در صورت درخواست خلیفه حفتر برای پناهندگی سیاسی او و خانواده‌اش به امارات با آن مخالفت شود.

از سوی دیگر، روزنامه مصری «مدی مصر» به نقل از منابع لیبی و مصری نوشت: ابوظبی و قاهره در مسیر پایان حمایت از خلیفه حفتر قرار گرفتند، به ویژه اینکه بیش از یک سال از آغاز عملیات نظامی نیروهای حفتر برای تسلط بر طرابلس می‌گذرد و این عملیات ناکام بوده و حتی نیروهای حفتر به تازگی نیز پایگاه هوایی الوطیه را از دست دادند.

یک مقام سیاسی لیبیایی نزدیک به حفتر به این روزنامه گفت: مصر و امارات متحده عربی به این نتیجه رسیدند که حفتر از لیبی خارج می‌شود.

یک مقام مصری نیز گفت: سؤال امروز ائتلاف مصری، اماراتی و فرانسوی که تا این لحظه از حفتر حمایت کردند، درباره گام بعدی در صورت شکست حفتر است.

این مقام افزود: هیچکس نمی‌تواند یک بار دیگر به روی حفتر حساب باز کند.

ارتش لیبی در چند روز گذشته به پیروزی‌هایی علیه شبه نظامیان حفتر دست یافته است.

عناصر وابسته به حفتر در این مدت ضربات سنگینی را در تمامی شهرهای ساحل غربی تا مرز تونس و همچنین پایگاه راهبردی الوطیه و شهرهای بدر و تیجی (شمال غرب) متحمل شده‌اند.

آزادسازی پایگاه الوطیه از سوی نیروهای دولت وفاق لیبی بعد از سقوط شهر غریان در ماه ژوئن، دومین سقوط اتاق اصلی عملیات شبه نظامیان حفتر در این منطقه به شمار می‌رود.

حفتر در آوریل 2019 (فروردین - اردیبهشت 98) حمله‌ای را برای تسخیر شهر طرابلس انجام داد و منجر به درگیری شدید و کشته شدن بیش از یک هزار نفر شد.

تحلیل‌گران سیاسی می‌گویند باز پس گیری الوطیه توسط دولت وفاق ملی به نیروهای آن اجازه می‌دهد تا به طور کامل بر روی اخراج جنگجویان حفتر در جنوب طرابلس تمرکز کنند.

لیبی تولید کننده بزرگ نفتی از سال 2011 (90-1389) پس از سقوط معمر قذافی دیکتاتور لیبی همچنان درگیر جنگ داخلی است. از آن زمان دولت وفاق ملی در طرابلس و نیروهای متحد حفتر همراه با ارتش ملی در شرق کنترل اوضاع را در دست دارند.

*س_برچسب‌ها_س*