امام موسی صدر
امام موسی صدر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله دهقانی فیروزآبادی رییس جهاددانشگاهی به مناسبت چهل و یکمین سالروز شهادت دانشمند مجاهد انقلابی، شهید مصطفی چمران یادداشتی را منتشر کرد. در متن این یادداشت آمده است: امروز 31 خرداد 1401، چهل و یکمین سالروز شهادت دانشمند مجاهد انقلابی، شهید مصطفی چمران است؛ الگو و نمادی که با گذشت زمان، رنگ کهنه گی نمیگیرد و سبکی از زندگی مؤمنانه، عالمانه...
مهر نوشت: شهید چمران از معدود شخصیتهایی است که همه جناحهای سیاسی، از ملی مذهبی تا اصولگرا و اصلاحطلب و دیگران، درباره او سخن گفته و هریک روایت خود را دقیقتر و کاملتر میداند.
نماینده جنبش امل در ایران گفت: ارتباط ما با حزبالله تبدیل به یک الگو شده است. کل دنیا به این الگو نگاه میکنند. مطمئن باشید که اگر هر دو با هم اینگونه نبودیم، اصلاً شیعه دیگر نبود. همه لبنانیها به این الگو نگاه میکنند.
نقشی که چمران می توانست پس از آن ایفا کند با آنچه از او قبل تر دیدیم بسیار بیشتر بود هر چند این گزاره بر پایه حدس است اما غیبت او به فضای سیاسی و جنگ بسیار آسیب وارد کرد.
مصطفی چمران، یک مبارز موحد و مکتبی بود که با نگاه بلند و بصیر خود هرگز محدود به زمان و مکان نشد و زندگی مرفه در غرب و لذت منصب دانشمندی او را ازمسیر حق و جهاد فی سبیلالله بازنداشت.
ویراست دوم رمان «بدون مرز» روایتی از زندگی شهید چمران در مصر، لبنان و امریکا از سوی انتشارات کتابستان معرفت منتشر شد.
اعضای ارشد جنبش امل لبنان میگویند انسانمحوریِ امام صدر و چمران برخاسته از متنِ دین است. به بیان دیگر، در اندیشه دینیِ آنان انسان و کرامت انسانی تبلوری چشمگیر دارد.
او که ممتاز و نابغه بود، با عبور از هر زرق و برق فریبای دنیا، به مهمترین ارزش الهی که یاری مستضعفین و مبارزه با مستکبران است، روی آورد و با ترک همه زنجیرهای انقیادآور توانست به جایگاهی دست یابد که رضای حضرت دوست او را به قله عزت و جاودانگی رساند بگونهای که در تاریخ معاصر ایران نام "مصطفی چمران" برای همیشه تاریخ به نیکی جاودانه شد.
ویژه نامه بزرگداشت مقام استاد سیدهادی خسروشاهی از یاران دیرین حضرت امام خمینی و رهبر انقلاب با عنوان «رفیق دیرین» منتشر شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دکتر مصطفی چمران پس از شروع جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه ایران به جنوب کشور رفت و ستاد جنگهای نامنظم را تشکیل داد. او سیام خرداد ماه 1360 یعنی یک ماه پس از پیروزی در ارتفاعات «اللهاکبر»، در جلسه فوقالعاده شورای عالی دفاع در اهواز، از عدم تحرک و سکون نیروها انتقاد کرد و پیشنهادهای نظامی خود و از جمله حمله برای آزادسازی بستان را ارائه کرد. وی...
سی و یکم خرداد ماه و آخرین روز بهار، سالروز شهادتِ مردی است مجاهد، مجاهدی است عارف و عارفی است مدیر که حضرت امام خمینی (ره) در موضع نصیحتی ماندگار، به مخاطبین فرمودند: مثل چمران بمیرید!
دکتر چمران میگفت: میخواهم به عالم اسلام خدمت کنم و مقدمات یک خدمتی برای من فراهم شده است. به همین خاطر به لبنان میروم، توجیهش این بود.
جانشین سازمان بسیج اساتید استان کرمان گفت: شهید چمران دانشمندی برجسته، عارفی عاشق و دلسوخته، سیاستمداری با بصیرت و مبارزی شکست ناپذیر در میدان نبرد بود، ترکیبی که نظیر آن را دشوار بتوان یافت.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مصطفی چمران در سال 1310 در تهران متولد شد. وی تحصیلات خود را در دانشگاه تهران به پایان برد و برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و در آمریکا موفق به اخذ مدرک دکترای فیزیک پلاسما شد. سپس برای گذراندن آموزشهای نظامی به مصر و بعدازآن به لبنان رفت و به همراه امام موسی صدر، در تشکیل جنبش امل نقش مؤثری ایفا کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، چمران به ایران...
من از اتاق بیمارستان بیرون آمدم و پشت درب اتاق قدم میزدم که نمیدانم آقا چه مطلبی به دکتر چمران گفت که صدای قهقههاش بلند شد!