شنبه 3 آذر 1403

امروز بیماران خارجی برای درمان در ایران صف می‌کشند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
امروز بیماران خارجی برای درمان در ایران صف می‌کشند

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در دومین جشنواره جایزه ملی ثریا گفت: پیش از انقلاب ما پیشرفتی در حوزه جذب دانشجویان بین المللی نداشتیم بنابراین امروز از مسؤولان تشکر می‌کنیم که زمینه را فراهم کردند، البته زمینه را پیشرفت‌های علمی کشور فراهم کرده است، در زمانی که برخی کاه را کوه می‌کنند و کوه را کاه می‌کنند، ما به پیشرفت‌های بسیاری...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در دومین جشنواره جایزه ملی ثریا گفت: پیش از انقلاب ما پیشرفتی در حوزه جذب دانشجویان بین المللی نداشتیم بنابراین امروز از مسؤولان تشکر می‌کنیم که زمینه را فراهم کردند، البته زمینه را پیشرفت‌های علمی کشور فراهم کرده است، در زمانی که برخی کاه را کوه می‌کنند و کوه را کاه می‌کنند، ما به پیشرفت‌های بسیاری رسیدیم.

وی افزود: پیش از انقلاب کمیسیون تخصیص ارز برای بیمارانی که به خارج میروند داشتیم یعنی این میزان بسیار زیاد بود، اما امروز صف بیماران برای ورود به کشور ماست، این یک واقعیت است اگر کسی نمیخواهد قبول نکند.

حداد عادل ادامه داد: ساخت ماهواره‌ها و ماهواره برها، پیشرفت در انواع رشته ها، بحث فضایی و هسته ای، راه سازی و سدسازی از جمله پیشرفت‌های ماست که در منطقه پیش هستیم.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی رشد علمی کشور را علت اصلی اقبال دانشجویان خارجی به حضور در ایران دانست و گفت: مدیریت مسؤولان هم در این حوزه بسیار خوب بوده است.

وی افزود: به عنوان یک دانشگاهی و یک علاقمند به زبان فارسی می‌گویم که اکر می‌خواهید این اقبالی که برای تحصیل در ایران پیدا شده باقی بماند و روزافزون باشد به کیفیت توجه کنید و این را جدی بگیرید؛ اگر به کیفیت توجه نکنید یا به دانشجوی ایرانی بیشتر توجه کنید محصول کارآمد نمی‌شود و کشور‌های رقیب جاذبه بیشتری برای دانشجویان بین الملل خواهند داشت.

حداد عادل اظهار داشت: داشتن دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های ما اثری نظیر صادرات در صنعت بر سطح علمی ما خواهد داشت. رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان کرد: وجود دانشجویان خارجی در هر کشور علامت رشد علم، یک نشانه اقتدار و یک حسن شهرت بین المللی است که این مسأله را باید قدر بدانیم و مثل صادر کننده‌هایی نباشیم که پس از مدتی کیفیت را کم کنیم، ما به همان میزان که به افزایش کمی دانشجویان خارجی علاقه داریم باید به کیفیت هم توجه کنیم.

وی گفت: اطلاع دارید که 12 سال است در کشور بنیاد سعدی برای آموزش زبان فارسی و گسترش آن در خارج و به خارجی‌ها تأسیس شده است، ما در این بنیاد بیش از 40 کتاب فارسی تألیف و نرم افزار‌های متعدد آموزشی تولید کردیم، تربیت معلم را در دستور کار داریم و از همه مهمتر برای آموزش زبان فارسی استانداردسازی کردیم.

حدادعادل عنوان کرد: از رؤسای دانشگاه‌ها خواهش می‌کنم که حتما و حتما اهتمام کنند که هیچ فارغ التحصیلی بدون تسلط به زبان فارسی به وطن برنگردد این مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی است.

وی افزود: ما نمی‌توانیم به دانشگاه‌ها الزام کنیم که از روز اول دانشجو را مسلط به زبان فارسی کنند، دانشگاه‌های علوم پزشکی دو نیمسال به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند و پس از آن تدریس به صورت فارسی است، در رشته‌های دیگر هم اصرار داریم حتی الامکان دانشجویان قبل از ورود به رشته تخصصی زبان فارسی را بیاموزند.