امضای تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه فنی و حرفهای و جامعه المصطفی
تهران - ایرنا - تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه فنی و حرفهای و جامعه المصطفی العالمیه به منظور توسعه آموزشهای عالی فنی و حرفه ای در عرصه بین المللی و فرصت سازی برای ارتقای سطح دانش، مهارت و تحصیل به امضای طرفین رسید.
به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه فنی و حرفهای، ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفهای در این جلسه، ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رییس جامعالمصطفی اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفهای، یکی از بزرگ ترین دانشگاههای دولتی کشور به شمار میآید که هماکنون در آن نزدیک به 200 دانشپژوه در حال تحصیل هستند.
وی افززود: دانشکده دانشگاه فنی و حرفهای در همه شهرستانهای کشور فعال است و کادر آموزشی این دانشگاه، حدود هزار نفر کادر آموزشی ثابت و 18 هزار نفر کادر آموزشی مدعو را شامل میشود.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای همچنین گفت: امکان برگزاری دوره های تحصیلی مشترک در 50 کشور جهان با انعقاد تفاهم نامه همکاری های آموزشی، فرهنگی و تبلیغی ما بین دانشگاه فنی و حرفه ای و جامعه المصطفی العالمیه آغاز شد.
صالحی عمران با یادآوری ارایه نزدیک به 90 رشته کاردانی و بیش از 60 رشته کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در دانشگاه فنی و حرفهای، خاطرنشان کرد: اشتغال و حضور مستقیم در بازار کار، هدف اصلی آموزشهای فنی و حرفهای است و برنامه درسی این دانشگاه تا 70 درصد در کارگاهها و آزمایشگاهها تدریس میشود.
وی ارتباط با بخش صنعت را به منظور اشتغال مهارتآموزان، یکی از راهبردهای دانشگاه فنی و حرفهای برشمرد و خاطرنشان کرد: با رویکرد مثبت جامعه به دانشگاه فنی و حرفهای، اکنون نزدیک به 80 درصد دانشآموختگان این دانشگاه پس از پایان تحصیلات، مستقیما وارد بازار کار میشوند.
وی کاربردیسازی آموزشهای دانشگاهی را ضروری دانست و گفت: ظرفیت دانشگاه فنی و حرفهای برای ارایه مهارتهای اشتغالپذیر از جایگاه برجسته ای برخوردار است و امروز بسیاری از دانشگاههای کشور نیز به دنبال استفاده از این ظرفیت هستند.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای بهترین دیپلماسی در عرصه بینالمللی را دیپلماسی مهارتی دانست و یادآور شد: دانشگاه فنی و حرفهای میتواند با همکاری جامعه المصطفی، دورههای مهارتی خود را وارد صحنه بینالمللی نماید و این همکاری میتواند فرصت دیپلماسی مهارتی بسیار خوبی برای کشور پدید آورد و موجب اعتلای بیشتر جمهوری اسلامی ایران شد.
صالحی عمران همچنین اظهار داشت: برگزاری دورههای تحصیلی مشترک آموزشی و ایجاد میان رشته با گرایشهای مختلف در رشتههای مورد علاقه طرفین با استفاده از فضاهای آموزشی یکدیگر، همکاری در برگزاری دورههای تخصصی و کوتاه مدت و کارگاههای دانشافزایی و مهارتآموزی (حضوری و مجازی) برای کارکنان، طلاب، دانشجویان المصطفی و دانشگاه و فرزندان و خانواده آنها و ارایه مدرک، همکاری در تأسیس مراکز فنی و حرفهای و شعبات دانشگاهی در کشورهای هدف از جمله اهداف اصلی تفاهم نامه همکاری فی ما بین خواهد بود.
بیش از 130 ملیت مختلف در جامعالمصطفی مشغول تحصیل هستند
حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی رییس جامعه المصطفی نیز در این جلسه گفت: این دانشگاه و پژوهشگاه بین المللی عضو اتحادیههای بینالمللی دانشگاهی است و مدارک و رشتههای تحصیلی این مرکز به تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است.
وی به واحدهای آموزشی و پژوهشی داخل و خارج از کشور جامعالمصطفی اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر مراکز آموزش حضوری، دانشگاه مجازی المصطفی خدمات آموزشی خود را به دانشپژوهانی که امکان حضور مستقیم در واحدهای جامعالمصطفی را ندارند، ارایه میکند. همچنین مؤسسه آموزشهای کوتاهمدت و فرصتهای مطالعاتی، سالانه میزبان هزاران دانشپژوه از سراسر جهان است.
رییس جامعالمصطفی این مرکز آموزشی را یکی از مراکز پیشرو حوزوی در زمینه تدوین متون آموزشی برشمرد و یادآور شد: هماکنون، دهها هزار نفر از بیش از 130 ملیت مختلف در جامعالمصطفی مشغول تحصیل هستند و امروز تقریبا در همه کشورهای مهم جهان، دانشآموختگان المصطفی حضور دارند که ظرفیت ارزشمندی برای نهادهای آموزشی، دانشگاهی و فرهنگی فعال کشور در عرصه بینالملل به شمار میآیند.
عباسی ارایه آموزشهای مهارتی و کاربردی جانبی به دانشپژوهان المصطفی را به منظور خوداتکایی آنان ضروری دانست و اظهار داشت: به منظور پاسخگویی به این ضرورت، جامعالمصطفی مرکز آموزشهای مهارتی بیان را راهاندازی کرد. در این مرکز، بیش از صد بسته آموزشی - مهارتی طراحی شده است که بخش عمدهای از آنها، مهارتهای فنی و حرفهای هستند.
وی به ظرفیت بسیار خوب دانشگاه فنی و حرفهای اشاره کرد و اظهار داشت: زمینه مناسبی برای تعریف فرصت های همکاری میان دانشگاه فنی و حرفهای و جامعع المصطفی وجود دارد که امیدواریم با امضای تفاهمنامه، شاهد آغاز همکاریهای مشترک میان 2 مرکز باشیم.
*س_برچسبها_س*