دوشنبه 8 بهمن 1403

امضای سند جامع حمل‌ونقل میان ایران و ازبکستان در آینده نزدیک

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
امضای سند جامع حمل‌ونقل میان ایران و ازبکستان در آینده نزدیک

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت راه و شهرسازی، "مهرداد بذرپاش" در جلسه مشترک با "جورابیگ میرزا محموداف" وزیر انرژی ازبکستان و هیات همراه که در خصوص موضوعات مربوط به حوزه‌های حمل‌ونقل و ترانزیت برگزار شد، با اشاره به نشست‌های مختلف میان مقامات ایران و ازبکستان در حوزه حمل‌ونقل، گفت: خود را متعهد به اجرای تفاهمات دو کشور از جمله در حوزه توسعه کریدور شرقی_ غربی می‌دانیم. وی...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت راه و شهرسازی، "مهرداد بذرپاش" در جلسه مشترک با "جورابیگ میرزا محموداف" وزیر انرژی ازبکستان و هیات همراه که در خصوص موضوعات مربوط به حوزه‌های حمل‌ونقل و ترانزیت برگزار شد، با اشاره به نشست‌های مختلف میان مقامات ایران و ازبکستان در حوزه حمل‌ونقل، گفت: خود را متعهد به اجرای تفاهمات دو کشور از جمله در حوزه توسعه کریدور شرقی_ غربی می‌دانیم. وی افزود: در خصوص سرمایه‌گذاری و افزایش ظرفیت لجستیکی در بندر شهید رجایی، آمادگی اجرای توافقات را داریم تا سرمایه‌گذاران با سهولت بیشتری برنامه‌های خود را اجرا کنند. وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در کریدور‌های ترانزیتی شمالی_جنوبی و شرقی_ غربی که محور آن ایران و ازبکستان است، با یکسان سازی تعرفه‌های حمل‌ونقلی و همچنین هماهنگی در بخش نرم‌افزار می‌توان به سهولت و تسریع ترانزیت کمک کرد. بذرپاش با اشاره به اینکه تسهیل فرآیند‌های ترانزیتی ایران و ازبکستان از اصول روابط دو کشور است، گفت: در سال 1402 ایران مجموعاً بیش از 40 درصد رشد ترانزیت را تجربه کرده که بخش زیادی از آن حاصل توافقات با کشور‌های منطقه و همسایه برای تسهیل تردد‌های ترانزیتی بوده است. بذرپاش در ادامه این جلسه سه پیشنهاد تشکیل کمیته حمل‌ونقل مشترک ایران و ازبکستان، ترسیم نقشه راه ترانزیتی و حمل‌ونقلی و تهیه پیش نویس سند جامع حمل‌ونقل میان دو کشور را با قید فوریت مطرح کرد که با استقبال هیات ازبکستانی همراه شد. وی ادامه‌داد: با تهیه نقشه راه ترانزیتی و حمل‌ونقلی، مسیر حرکت برای توسعه ترانزیت که زیربنای ارتقای همکاری‌های تجاری است، ترسیم می‌شود.

افزایش تعداد پرواز‌ها میان دو کشور

از دیگر موضوعات مطرح شده از سوی وزیر راه و شهرسازی در این جلسه، افزایش پرواز‌های دو کشور برای سهولت تردد تجار و سرمایه‌گذاران میان ایران و ازبکستان بود که مقرر شد دو کشور این موضوع را پیگیری کنند.

آمادگی ایران برای مشارکت در احداث راه‌های مواصلاتی ریلی و جاده‌ای ازبکستان

بذرپاش ادامه‌داد: آمادگی برای احداث راه‌های مواصلاتی ریلی و جاده‌ای در کشور ازبکستان وجود دارد و تفاهم نامه‌ای در قالب صدور خدمات فنی و مهندسی نیز در حال اجراست.

شرایط ویژه برای فعالیت شرکت‌های ایرانی در ازبکستان فراهم می‌شود

جورابیگ میرزا محموداف وزیر انرژی ازبکستان نیز در این جلسه با بیان اینکه اعتماد متقابل بین رؤسای جمهور دو کشور یک سرمایه بزرگ است، گفت: رئیس جمهور ازبکستان اهمیت ویژه‌ای برای توسعه روابط با ایران قائل است و به همین منظور به‌عنوان نماینده ویژه وی همراه با هیئتی به ایران آمدیم تا در همه موضوعات از جمله توسعه روابط در حوزه صنعت، صادرات و واردات کالا‌ها گفتگو کنیم و زیرساخت‌های حمل‌ونقل خود را در همین راستا توسعه دهیم. وی افزود: علاقه‌مندیم شرایط ویژه فعالیت و حضور شرکت‌های ایرانی در ازبکستان در زمینه تجارت و صادرات و تولیدات مشترک را فراهم کنیم. وزیر انرژی ازبکستان گفت: حجم تبادلات تجاری میان دو کشور در سال 2023 به 500 میلیون دلار رسید و می‌خواهیم در سال 2024 و در میان مدت با افزایش چشم‌گیری همراه شود که برای عملیاتی شدن این هدف، باید همکاری‌ها در زمینه انرژی و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقلی را افزایش دهیم. محموداف همچنین ضمن قدردانی از پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی کشورمان مبنی بر تأسیس کارگروه مشترک حمل‌ونقل دو کشور برای تداوم رایزنی‌ها میان معاونان این حوزه، اظهار داشت: ترسیم نقشه راه برای توسعه روابط ترانزیتی دو کشور نقش مهمی در توسعه روابط تجاری نیز ایجاد خواهد کرد. وی یادآور شد: مشتاق مشارکت و حضور شرکت‌های ایرانی در حوزه ساخت راه آهن و جاده در ازبکستان هستیم، چرا که در این سفر از نزدیک توان بالای شرکت‌های ایرانی در حوزه فناوری و خدمات مهندسی را مشاهده کردیم. وزیر انرژی ازبکستان ادامه‌داد: روح تاریخی و قرابت فرهنگی میان دو کشور برقرار است و حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های ازبکستان نسبت به سایر کشور‌ها برای ما اولویت دارد، همچنین قطعاً با حضور شرکت‌های ایرانی زمینه توسعه روابط ترانزیتی نیز بیشتر فراهم می‌شود. در پایان مقرر شد سند جامع حمل‌ونقل میان ایران و ازبکستان هرچه سریع‌تر تهیه و توسط وزیر حمل‌ونقل ازبکستان و وزیر راه و شهرسازی کشورمان به امضا برسد.