امنیت رکن اول سرمایه گذاری و رشد اقتصادی کشور است
استاد اقتصاد دانشگاه چمران گفت: تنشهای سیاسی در کشور موجب تشدید فرار سرمایه و از بین رفتن رشد اقتصادی شده و باعث کاهش درآمد و اشتغال و به وجود آمدن دیگر مشکلات اقتصادی و به دنبال آن حاصل شدن مشکلات دیگر میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ رهبر انقلاب دیروز در جمع فارغ التحصیلان دانشگاههای افسری کشور به بیان ابعاد گوناگونی پیرامون اغتشاشات اخیر کشور پرداختند که یکی از این ابعاد اهمیت حفظ امنیت داخلی کشور بود. پارامتری که بستر زندگی و پیشرفت را در کشور فراهم کرده و نبود آن میتواند آسیبهای بسیار زیادی به کشور وارد کند.
یکی از مشکلاتی که به خاطر افتادن امنیت میتواند برای جمهوری اسلامی ایران به همراه داشته باشد، عقب ماندگی اقتصادی و جلوگیری از رشد اقتصاد است. همه اقتصاددانان بر تأثیر مسائل روانی بر بازار معترف هستند و نبود امنیت بالطبع میتواند آثار زیانباری به عرصههای مختلف اقتصادی از سرمایه گذاریهای بلند مدت گرفته تا فروش خُرد کالا داشته باشد.
دکتر سید مرتضی افقه در رابطه با تأثیر پارامتر امنیت بر رشد اقتصادی کشور به خبرنگار صاحب نیوز با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در اقتصاد یک کشور، گفت: اولین رکن برای تصمیم گیری سرمایه گذاران داخلی یا خارجی برای سرمایه گذاری در کشور، کم بودن ریسک این سرمایه گذاری در آینده است یعنی وجود ثبات و امنیت؛ آن هم نه برای چند سال بلکه برای یک یا دو دهه آینده چرا فرایند رسیدن یک سرمایه گذاری به مرحله سوددهی بین 5 تا 10 سال زمان میبرد.
استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز نبود امنیت را موجب فرار سرمایه از کشور دانست و اظهار کرد: این ناامنی چه از نوع تنشهای سیاسی باشد چه از نوع بیثباتی قوانین یعنی چه ناامنی جانی و مالی به وجود بیاید و چه در تغییر مدیران و سیاستها بیثباتی در کشور وجود داشته باشد، سبب میشود که امنیت در برنامه ریزی از بین برود.
این اقتصاددان همچنین با بیان این که کشور ما که وابستگی شدیدی به مبادلات تجاری و تعاملات بین المللی اقتصادی چه برای فروش نفت و چه برای تأمین کالاهای مورد نیاز خود دارد، افزود: وابستگی شدید ایران به تجارت خارجی سبب شده روابط بین المللی و امنیت در منطقه نیز تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد.
وی عنوان کرد: این که میبینیم در یک دهه گذشته به خصوص در پنج، شش سال اخیر فرار سرمایه صورت گرفته است عمدتاً به دلیل وجود تنشهای سیاسی، بیثباتی در روابط بین الملل است.
افقه ادامه داد: تنشهای سیاسی در کشور موجب تشدید فرار سرمایه و نبود رشد اقتصادی شده و باعث کاهش درآمد و اشتغال و به وجود آمدن دیگر مشکلات اقتصادی و به دنبال آن مشکلات دیگر میشود.
انتهای پیام /