پنج‌شنبه 8 آذر 1403

امکان ورود آفت ملخ به مزارع و مراتع کهگیلویه و بویراحمد جدی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امکان ورود آفت ملخ به مزارع و مراتع کهگیلویه و بویراحمد جدی است

گچساران - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به شناسایی دسته جات ملخ صحرایی در استان هرمزگان، این آفت مزارع و مراتع استان را تهدید می کند.

حسین لایقی مطلق روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: 6 اکیپ متشکل از 200 نفر برای ردیابی و شناسایی آفت ملخ در مراتع کهگیلویه و بویراحمد ساماندهی شده اند.

وی از کشاورزان استان نیز خواست در صورت مشاهده ملخ های صحرایی مراتب را به جهاد کشاورزی گزارش کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: 6 شهرستان گرمسیری گچساران، باشت، کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با توجه به تجربیات پارسال و نزدیکی به استان های جنوبی در معرض خطر بیشتری هستند.

لایقی مطلق ابراز داشت: از ابتدای مهرماه امسال تاکنون ردیابی و پایش برای شناسایی آفت ملخ صحرایی در 400 هکتار از مراتع استان انجام شده است.

وی ابراز داشت: 230 هزار هکتار از مراتع استان در گچساران، باشت، بویراحمد، کهگیلویه و سایر شهرستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد از مهر سال 1398 تا پایان شهریور امسال پایش و ردیابی شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سم و تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه احتمالی با آفت ملخ در استان تامین شده است.

ملخ‌های مهاجر بهمن ماه سال 1397 از کشورهای حوزه شبه جزیره عربستان از جمله امارات، عمان و کشور عربستان وارد برخی استان‌های جنوب شرق کشور شد. کارشناسان می‌گویند: تخم گذاری ملخ به صورت خوشه‌ای انجام می‌شود که در آینده منجر به تولید 300 تا 400 ملخ می‌شود. ملخ‌های مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا 150 کیلومتر پرواز کند. ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند. این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف ازجمله جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند. سالانه 910 هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود. این استان 270 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که 160 هزار هکتار آن زراعی است. استان 723 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*