دوشنبه 1 بهمن 1403

امید به زندگی با رنگ‌های حیات‌بخش

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امید به زندگی با رنگ‌های حیات‌بخش

تهران - ایرنا - متخصص رواندرمانگر گفت: تمرین نقاشی نه تنها برای سلامت ذهن بسیار مفید است بلکه با این روش می‌توان ناتوانی جسمی و روحی را از بین برد و امیدواری تازه‌ای به زندگی بخشید.

رضا هداوند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: نقاشی بر مغز و در پی آن سلامت روح و روان افراد بویژه بیماران دارای اختلال اضطراب و افسردگی تاثیرگذار است، نیمکره چپ مغز مسئول وظایف با ماهیت منطقی و نیمکره راست مسئول خلاقیت و تخیل است و در زمانی که فردی مشغول نقاشی کشیدن است هر دو نیمکره مغز فعال شده و توانایی آن تقویت می شود. وی اضافه کرد: مبتلایان به اختلالات افسردگی و اضطراب برای در امان ماندن از ترس و نگرانی فراگیر می توانند با تمرین نقاشی، ذهن را تقویت، خلاقیت و نوآوری را در وجود خود پرورش دهند، نقاشی ضمن اینکه حافظه را تقویت می‌کند باعث ایجاد فعالیت دوپامین به عنوان یک پیام رسان مهم که در اصل برانگیزه، حافظه، توجه و تنظیم حرکات بدن تاثیر دارد، می‌شود و ورزشی برای مغز است.

این متخصص رواندرمانگر گفت: ارتباط طرح و رنگ زمینه پیوند جسم و روح است و از این رو نقاشی به افراد کمک می کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند زیرا در این صورت امکان بروز هیجانات و احساسات به همنوع و حتی نگرش به اشیا به گونه ای متفاوت به وجود خواهد آمد.

هداوند افزود: افرادی که دارای معلولیت ذهنی یا محدودیت های جسمی هستند، نمی توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند بنابراین از طریق نقاشی می توان ضمن نمایش هنر درونی، با دیگران ارتباط برقرار کرد و از حالت خمودی و یکسونگری خارج شد.

هداوند نقاشی را موثر در رشد احساسات فردی دانست و افزود: فردی که به هنر نقاشی روی می آورد در واقع با رشد و تقویت عاطفه درونی، از مسائل و مشکلات و حتی دردهای پنهان دوری می کند. در این دسته از افراد، نقاشی باعث می‌شود، فرد ناامیدی را کنار بگذارد و ضمن سازگاری با محیط و اطرافیان راه‌حل‌های خلاقانه از خود بروز دهد.

وی اضافه کرد: تقویت حافظه از زوال عقل جلوگیری می کند و نقاشی یکی از راه‌هایی است که می تواند به افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند، کمک کند تا کمتر به فراموشی دچار شوند و با تقویت ذهن فعالیت های خلاقانه ای از خود بروز دهند.

این متخصص رواندرمانگر گفت: در نقاشی، فرد تلاش می کند مهارت های خود را به شکل طرح و رنگ با استفاده از ابزار، بروز دهد و این نوع حرکت ناخودآگاه این امکان را به فرد می دهد که ضمن خارج شدن از فشارهای زندگی، توجه اطرافیان را به خود جلب کرده و در این ارتباط از افکار و عقاید دیگران نسبت به خود، آگاه شود.

هداوند گفت: نقاشی این توان را دارد که افراد دارای استرس را تسکین دهد، کشیدن نقاشی نه تنها باعث تخلیه افکار منفی در افراد مبتلا به اضطراب و استرس خواهد شد بلکه با استفاده از رنگ ها هیجانات خود را که تاثیر مستقیم بر سلامت روح و ذهن خواهد گذاشت کنترل و مدیریت خواهید کرد.

وی تاکید کرد: بسیاری از افرادی که به سمت حرفه نقاشی روی می آورند از خلق و خوی آرامی برخوردارند و در عین حالی که نقاشی را می توان یک نوع سرگرمی اتلاق کرد با این وسیله می توان دوستان جدیدی را جذب و از تنهایی و افسردگی به نحو چشمگیر خارج شد.

*س_برچسب‌ها_س*