شنبه 3 آذر 1403

«امین الرعایا» الگویی برای ادبیات و هنر انقلاب اسلامی در حوزه کودک و نوجوان است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
«امین الرعایا» الگویی برای ادبیات و هنر انقلاب اسلامی در حوزه کودک و نوجوان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، آیین بزرگداشت حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی امین الرعایا 15 اسفندماه با حضوری شماری از چهره‌های فرهنگی و ادبی کشور برگزار شد. در ابتدا این جلسه پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم، قاسم تبریزی نویسنده و تاریخ‌پژوه به عنوان اولین سخنران اظهار داشت: در دوره آستانه انقلاب ما شاهد نیروهای برجسته در شعر و ادب بودیم؛ از جمله حجت الاسلام امین الرعایا. من با ایشان...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، آیین بزرگداشت حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی امین الرعایا 15 اسفندماه با حضوری شماری از چهره‌های فرهنگی و ادبی کشور برگزار شد.

در ابتدا این جلسه پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم، قاسم تبریزی نویسنده و تاریخ‌پژوه به عنوان اولین سخنران اظهار داشت: در دوره آستانه انقلاب ما شاهد نیروهای برجسته در شعر و ادب بودیم؛ از جمله حجت الاسلام امین الرعایا. من با ایشان در موسسه انتشارات بعث آشنا شدم. ایشان در طراحی جلد کتاب فعال شدند. با پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی عرصه فعالیت ایشان گسترده شد و رویارویی با جریانات ضد انقلاب، خصوصا نشریات و مطبوعاتی که عمدتا در تقابل با انقلاب قرار داشتند از جمله فعالیت‌های ایشان بود. حجت الاسلام امین الرعایا در نشریات اسلامی حضور یافت و طرح‌هایی سیاسی فوق العاده‌ای ارائه کرد.

وی افزود: طراحی آرم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آرم سازمان مجاهدین اسلامی و برخی از نهادهای دیگر از اقدامات ایشان بود.

تبریزی در پایان خاطرنشان کرد: ایشان محدودیتی در فعالیت‌های فرهنگی نداشتند. با تاسیس انتشارات پیام آزادیِ آقای زمانی، حجت الاسلام امین الرعایا وارد عرصه داستان نویسی برای کودکان شدند. شهید محمدمهدی کمالی داستان را می‌نوشتند و طراحی، نقاشی و همیطور گاهی هم داستان، توسط حجت الاسلام امین الرعایا انجام می‌شد. تا سال 1370، ایشان در عرصه کتاب و داستان حضور داشتند.

در ادامه این آیین، میثم نیلی مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی پشت تریبون آمد و گفت: ما امروز اینجا برای تجلیل از عزیزی جمع شدیم که سال‌ها برای ادبیات و تربیت نسل کودک و نوجوان زحمت کشیده است. جناب آقای امین الرعایا بر گردن همه افراد نسل ما و نسل‌های بعد حق دارد. من به عنوان یکی از پرورش یافتگان با آثار ایشان، سپاسگزار زحماتشان هستم. زحماتی که خالصانه برای خدا کشیده شده است و در آن دوره و در آن سختی‌ها، روزها و شب‌ها به آن اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: اهمیت هیچ چیزی از آینده و آن رؤیت که ما از آینده ایران و اسلام داریم، بیشتر نیست. آینده، امروز توسط نسلی ساخته می‌شود که ما در حال فعالیت برای آن هستیم؛ اگر خوب کار کردیم، خوب برداشت خواهیم کرد. اگر هم خوب کار نکردیم، باید تن به چیزی که دشمنان ما برای نسل آینده کشورمان برنامه ریزی کرده‌اند، تن بدهیم.

نیلی در پایان صحبت‌های خود اشاره کرد: این جلسه برای تکریم آقا امین الرعایا است اما در حقیقت برای تکریم ادبیات و هنر انقلاب اسلامی و حوزه کودک و نوجوان است که اینجا چهره‌های تاثیرگذار این عرصه حضور دارند.

سردار حمید بزم شاهی، دبیر اشراف فرماندهی کل سپاه، سخنران بعدی این جلسه بود که اظهار داشت: انقلاب اسلامی به اذعان همه صاحب نظران در حوزه انقلاب‌شناسی، چیزی فراتر از سایر انقلاب‌ها بوده است. این رخداد یک تحول عظیم در نظریات انقلاب مطرح کرد. انقلابی که نه تنها از نظر فرمی، بلکه از جهت محتوا با سایر انقلاب‌ها تفاضل معنایی بسیاری داشت. انقلاب ما از جنبه عقیدتی و محتوایی، بسیار فرهنگی و اندیشمندانه بود. انقلاب‌های دیگر شاید براساس معیشت و یک منطق ساده اجتماعی شکل گرفته باشند.

وی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اینکه نشان سپاه توسط حجت الاسلام امین الرعایا طراحی شده است گفت: این نشان در میان نشان‌های دنیا بی‌همتا است. اینکه این نشان مورد پسند مردم و مجاهدین جبهه‌های مقاومت در سراسر دنیا قرار گرفته است، نشان دهنده اصالتی است که در آن وجود دارد.

در پایان این مراسم، ضمن تقدیر از حجت الاسلام امین الرعایا با ارائه لوح افتخار به او از سوی موسسات فرهنگی گوناگون کشور و قرائت نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، پوستری با تصویر حجت الاسلام امین الرعایا توسط سخنرانان این آیین امضا و به او هدیه شد.