یک‌شنبه 30 دی 1403

انتخابات ریاست جمهوری لیبی؛ بازگشت به قذافی کوچک یا انتخاب ژنرال خشن!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
انتخابات ریاست جمهوری لیبی؛ بازگشت به قذافی کوچک یا انتخاب ژنرال خشن!

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، انتخابات ریاست جمهوری 2021 لیبی قرار است در 24 دسامبر برگزار شود. این کشور تقریبا ده سالی است بعد از سقوط و کشته شدن معمر قذافی، دیکتاتور این کشور درگیر جنگ داخلی است. انتخابات قبلا برای اوایل سال 2019 برنامه‌ریزی شده بود. توافقی بین فائز سراج، رئیس دولت وفاق ملی، ژنرال حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی، خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت و صالح عیسی رئیس مجلس...

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، انتخابات ریاست جمهوری 2021 لیبی قرار است در 24 دسامبر برگزار شود. این کشور تقریبا ده سالی است بعد از سقوط و کشته شدن معمر قذافی، دیکتاتور این کشور درگیر جنگ داخلی است. انتخابات قبلا برای اوایل سال 2019 برنامه‌ریزی شده بود. توافقی بین فائز سراج، رئیس دولت وفاق ملی، ژنرال حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی، خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت و صالح عیسی رئیس مجلس نمایندگان امضا شد که تا انتخابات ریاست جمهوری دیگر جنگ داخلی در این کشور متوقف شود.

ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری از 7 نوامبر شروع شد و تا 22 نوامبر انجام شد و افرادی نظیر؛ زیدان، نخست وزیر سابق، حفتر، سیف‌السلام قذافی و صالح عیسی شرکت کرده‌اند.

یکی از نقاط جنجالی انتخابات ریاست جمهوری لیبی شرکت پسر دیکاتور سابق بود. سیف‌الاسلام که از سبها در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده چند سالی در اسارات بود و با وساطت کشورهای غربی از اسارات آزاد شد و دو سالی است که دوباره در رسانه‌ها ظاهر شده است. وی در ژوئن 2017 اعلام شد که سیف‌السلام قذافی عفو و از زندان آزاد شده است

از طرفی دیگر سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی (لاهه) بعد از شرکت پسر قذافی در انتخابات گفت که هنوز حکم دستگیری او توسط این دیوان هنوز پابرجاست. این موضوع هم به گونه ای مطرح شده که برخی در داخل کشور لیبی اعتقاد دارند که باید دادگاه‌های لیبی به جرائم سیف‌االاسلام قذافی رسیدگی کنند و اگر این مورد صورت نگیرد باید دیوان لاهه به موضوع ورود کند و امتناع دادگستری و دستگاه قضائی لیبی هم از این موضوع به همین علت بوده است.

البته ثبت نام او در داخل لیبی هم با سروصدای زیادی روبرو بوده است. معترضان لیبیایی در طرابلس پرچم‌های لیبی و همچنین پلاکاردهایی به زبان عربی و انگلیسی در دست داشتند. معترضان این کشور تصاویر سیف الاسلام القذافی و خلیفه حفتر را که با علامت قرمز خط خورده بودند، زیر پا گذاشتند.

نامزدهای دیگری انتخابات ریاست جمهوری لیبی، خلیفه حفتر، جنگ سالاری است که قبلا شورش را از پایگاه شرقی خود علیه دولت مورد حمایت سازمان ملل در طرابلس رهبری می‌کرد، به علاوه عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر و عقیله صالح، رئیس پارلمان این کشور که آنها هم از نامزدهای انتخاباتی برای ریاست جمهوری لیبی هستند.

محمدعلی حسن نیا

انتهای پیام /