انتشار دو کتاب جدید پژوهشگاه فرهنگ واندیشه و کانون اندیشه جوان
کتاب «سلفیگرایی عوامل و پیامدهای سیاسی» نوشته محمد ملکزاده توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و کتاب «کدخدایی شیطان» نوشته غلامعلی سلیمانی وسط کانون اندیشه جوان منتشر شد.
کتاب «سلفیگرایی عوامل و پیامدهای سیاسی» نوشته محمد ملکزاده توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و کتاب «کدخدایی شیطان» نوشته غلامعلی سلیمانی وسط کانون اندیشه جوان منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «سلفیگرایی عوامل و پیامدهای سیاسی» نوشته محمد ملکزاده در قطع رقعی، قیمت 79000 تومان و 412 صفحه توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر و روانه بازار شد.
پدیده سلفیگری از ابتدا تاکنون چهار مرحله پیدایش، بلوغ، تحمیل و تثبیت و مرحله ظهور سلفیگری جدید با تبدیل شدن به ایدئولوژی انقلابی در عصر حاضر را پشت سر نهاده است. با توجه به این، گرچه اساس سلفیه و سلفیگری پدیدهای نوظهور نیست اما به دلیل آن که این پدیده در طول تاریخ با فراز و نشیبهایی همراه بوده است، امروزه میتوان ماهیت سلفیگری را متفاوت از گذشته مورد مطالعه و بررسی قرار داد. مسلما در هیچ دورهای تا به امروز، به ویژه از مرحله تحمیل عقاید وهابیت تاکنون، پدیده سلفیگری تا به این حد ماهیت و جنبه سیاسی پیدا نکرده و در عرصه جهانی تأثیرگذار نبوده است. زیرا در حال حاضر این تفکر به رغم برخورداری از آموزههای غیر عقلانی، خشن و افراطگرایانه و مخالفت گسترده علمای مذاهب اسلامی، در مراحل و مقاطع گوناگون متأسفانه توانسته است در بخشهای وسیعی از سرزمینهای اسلامی و سایر مناطق جهان گسترش یابد.
علاوه بر این، کتاب «کدخدایی شیطان! نظام سلطه در گذر زمان» نوشته غلامعلی سلیمانی در قطع رقعی، قیمت 22000 تومان و 104 صفحه توسط کانون اندیشه جوان منتشر و روانه بازار شد.
در آغاز دهه نود میلادی، دوره جدیدی از استعمار و سلطه بر کشورها آغاز شد که از آن تحت عنوان سلطه پست مدرن یاد میشود. در این دوران گفته میشد که ارزشهای لیبرال دموکراسی در سراسر جهان به صورت یک جریان غالب و مسلط درآمده است و همه کشورها و جوامع باید در برابر آن تسلیم شوند. فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی و به دنبال آن پایان جنگ سرد و قرار گرفتن آمریکا در جایگاه تنها ابرقدرت دوران، به این کشور فرصت داد تا دیگر بازیگران بینالمللی را وادار به پیروی از اهداف و الگوهای خویش سازد. آمریکا در طول این دهه، به صورت جدی، تلاشهایی را برای شکلدهی به نظام تک قطبی و جهانی ساختن نظام لیبرالی و سرمایهداری آغاز کرد. طرح دکترین بوش پدر تحت عنوان «نظم نوین جهانی» و نظریه «پایان تاریخ» توسط فرانسیس فوکویاما و همچنین نظریه «برخورد تمدنها» توسط ساموئل هانتینگتون در راستای ایده نظم جدید مطرح شدند.
در این کتاب، بحث سلطه و نظام سلطه، به عنوان پدیدهای در جامعه و نظام بینالملل، در ذیل تحولات جهان غرب در طی چهارصد سال اخیر و به ویژه در جهتگیری توسعهطلبانه و امپریالیستی قدرتهای استعمارگر غربی به سمت بقیه جهان مورد مطالعه و کنکاش قرار گرفته است.