یک‌شنبه 30 دی 1403

انتشار نخستین تصویر ماهواره‌ای از آبگیری قابل توجه سد کهیر در سیستان و بلوچستان + فیلم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انتشار نخستین تصویر ماهواره‌ای از آبگیری قابل توجه سد کهیر در سیستان و بلوچستان + فیلم

سازمان فضایی ایران با انتشار تصاویر ماهواره‌ای، از آبگیری قابل توجه سد کهیر در استان سیستان و بلوچستان و حل شدن مشکل آب شرب ده‌ها روستا خبر داد.

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، سازمان فضایی ایران با انتشار تصاویر ماهواره‌ای، از آبگیری قابل توجه سد کهیر در استان سیستان و بلوچستان و حل شدن مشکل آب شرب ده‌ها روستا خبر داد.

مهار سیلاب‌ها و ذخیره 350 میلیون مترمکعبی با سد "کهیر" + فیلم

حسین دلیریان؛ سخنگوی سازمان فضایی ایران با اعلام این خبر گفت: تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که سد کهیر، بزرگترین سد مخزنی سیستان و بلوچستان حجم قابل توجهی آبگیری کرده است.

.

وی تأکید کرد: این سد که اردیبهشت امسال با دستور رئیس‌جمهور آبگیری شد، 6 سال بصورت نیمه‌تمام مانده بود و به همت دولت سیزدهم تکمیل و امروز درحال تأمین آب شرب ده‌ها روستا است.

سد «کهیر» شهرستان کنارک به‌عنوان بزرگ‌ترین سد مخزنی سیستان و بلوچستان به‌منظور تأمین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت محدوده بخش کهیر سواحل مَکُران پس‌از گذشت 13 سال با حضور رئیس جمهور آبگیری شد.

حجم این سد معادل مجموع حجم آب سد امیرکبیر کرج و دو تا سد لتیان است که مجموع این سه معادل حجم ذخیره سد کهیر است. این سد بزرگترین سد استان سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.

آبگیری "کهیر" به‌عنوان بزرگترین سد مخزنی استان سیستان و بلوچستان آغاز شد تا پس از سال‌ها مردم بلوچستان از ثمرات این پروژه عظیم بهره‌مند شوند. احداث این سد که در فاصله 100کیلومتری غرب چابهار و 160کیلومتری جنوب نیکشهر قرار دارد سال 1388 به تصویب کمیته تخصصی ویژه سدهای وزارت نیرو رسید.

احداث سد کهیر با حجم مخزن 343 میلیون مترمکعب به‌عنوان بزرگترین سد مخزنی استان سیستان و بلوچستان، در مجموع تأثیرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مهمی از جمله "توسعه صنعت و تجارت منطقه آزاد چابهار و جنوب استان، امکان تأمین آب شرب سایر مناطق استان از طریق کاهش تخصیص صنعت، خروج روستاهای منطقه روستای کهیر از بحران کنونی آب برای مصارف شرب و بهداشت، رفع بحران تأمین آب کشاورزی منطقه خصوصاً در سال‌های خشک، ایجاد اشتغال و محرومیت‌زدایی از طریق توسعه صنعت و کشاورزی منطقه، کنترل سیلاب‌ها و اثرات تخریبی ناشی از آن و امکان توسعه صنعت توریسم و گردشگری و بهبود وضعیت بهداشتی منطقه از طریق تأمین آب شرب سالم در جنوب استان سیستان و بلوچستان و سواحل مکران در پی خواهد داشت.