انعکاس تعرض آمریکا به هواپیمای ایرانی در رسانه های آسیایی
تهران - ایرنا - برخی از رسانه های فعال در منطقه آسیا - پاسفیک تعرض جنگنده های آمریکایی به پرواز مسافربری 1152 هواپیمایی ماهان را بازتاب داده و از جمله شبکه خبری اسکوپ استرالیا با انتشار درخواست دیده بان حقوق بشر یورو - مدیترانه مستقر در ژنو برای انجام تحقیقات مستقل سازمان ملل دراین زمینه، این رویکرد را تقبیح کرد.
به گزارش روز شنبه ایرنا شبکه خبری اسکوپ استرالیا هم دراین زمینه نوشت: دیده بان حقوق بشریورو - مدیترانه Euro-Mediterranean Human Rights Monitor مستقر در ژنو از سازمان بین المللی هوانوردی (ایکائو) خواسته است تا در مورد موضوع مزاحمت جنگنده های آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران تحقیق کند. این شبکه خبری افزود: دیده بان حقوق بشر یورو - مدیترانه مزاحمت هواپیماهای جت جنگنده F-15 آمریکا علیه هواپیمای مسافری ایرانی را نقض جدی توافق های بین المللی در رابطه با امنیت هواپیمایی دانست.
این سازمان اعلام کرده است: طبق کنوانسیون سرکوب اقدامات غیرقانونی علیه ایمنی حمل و نقل غیرنظامی سال 1971 (که به آن کنوانسیون مونترال گفته می شود)، این حادثه یک عمل جنایی است زیرا زندگی غیرنظامیان را در معرض خطر قرار می دهد.
کنوانسیون مونترال 1971 و پروتکل تکمیلی آن تصریح دارد که: اقدامات غیرقانونی علیه ایمنی حمل و نقل غیرنظامی، امنیت افراد و اموال را به خطر می اندازد، بر عملکرد سرویس های هوایی تأثیر می گذارد و برای جلوگیری از چنین اعمالی، ضروری است تدابیر لازم برای مجازات متخلفان فراهم شود. دراین گزارش به نقل از " طارق حجار" مشاور حقوقی یورو - مدیترانه آمده است: توصیف فرماندهی ارتش آمریکا از این حادثه به عنوان یک "حرفه ای" نادرست است. این کار حرفه ای نیست که هواپیمای نظامی، برای هواپیمای غیرنظامی که به هیچ وجه خطری ندارد، مزاحمت ایجاد کند، چنین اقدامی جان ده ها مسافر غیرنظامی را به خطر می اندازد.
وی تاکید کرد: نهادهای ذیربط ملی و بین المللی، به ویژه سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO)، باید به فوریت، شفاف و مستقل تحقیقاتی را برای افشای شرایط این حادثه آغاز کنند و نتایج آن را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه دهند و از آنها بخواهند که اقدامات لازم برای مجازات مجرمان برای جلوگیری از بروز مجدد چنین اقداماتی در آینده را انجام دهند.
این رسانه استرالیایی نوشت: اگر جامعه بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد، از اقدامات لازم برای مقابله با این حادثه غافل شود، ممکن است اقدامات مشابهی صورت گیرد که می تواند به بی ثباتی جدی هوانوردی غیرنظامی منجر شود که با سایر پیامدهای امنیتی، اقتصادی در سطح جهانی همراه خواهد بود.
شبکه خبری 9 استرالیا نیز با انعکاس این رویداد خبری نوشت: آمریکا پس از آنکه شرکت هواپیمایی مسافربری ایران از مجروح شدن تعدادی از مسافرانش خبر داد، تایید کرد که این جت ها در نزدیکی هواپیمای مسافربری ایران "برای بازرسی" پرواز کردند.
دراین گزارش آمده است: ارتش آمریکا تأیید کرده است که یکی از جنگنده های این هواپیما در طی چند هزار پایی هواپیمای تجاری ایران بر فراز سوریه برای "بازرسی از آن" پرواز کرده بود. گزارش ارتش آمریکا پس از انتشار فیلم هایی توسط گزارش توسط رسانه های ایرانی مبنی بر مجروح شدن تعدادی از مسافران منتشر شد. این شبکه خبری نوشت: سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا درحوزه خاورمیانه گفت: یک فروند F-15 آمریکایی "بازرسی بصری استاندارد" از هواپیمای مسافربری ایران در مسافت نزدیک انجام داده است.
این رسانه استرالیایی به نقل از رسانه های ایرانی نوشت: مسافران این هواپیما به علت اقدام خطرناک جنگنده های آمریکایی آمریکایی مجروح شده اند.
شبکه خبری 9 استرالیا به نقل از رسانه های ایران نوشت: خلبان هواپیمای مسافربری ایران مجبور شد به علت اقدام تحریک آمیز و خطرناک جت های جنگنده آمریکایی به طور ناگهانی ارتفاع خود را کاهش دهد.
این رسانه استرالیایی در گزارش خود نوشت: مسئولان ایرانی به شدت به این اقدام امریکا اعتراض کردند و آن را ناقض قوانین بین المللی دانستند.
ناین نیوز استرالیا به نقل از عباس موسوی نوشت: این اقدام ماجراجویانه و خطرناک محکوم بوده و ناقض حقوق بینالملل هوانوردی و برخلاف صلح و امنیت منطقه است.
اقدام تحریک آمیز و خطرناک نظامیان آمریکایی علیه هواپیمای مسافربری ایران در روز پنجشنبه همچنین در برخی دیگر از رسانه های منطقه جنوب شرق آسیا از جمله مالزی (فری مالزی تودی)، یورو آسیا تایمز و سنگاپور (استریت تایمز) نیز انعکاس یافت.
*س_برچسبها_س*