دوشنبه 1 بهمن 1403

انعکاس پرتاب موفقیت‌آمیز «خیام» در رسانه‌های دنیا

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
انعکاس پرتاب موفقیت‌آمیز «خیام» در رسانه‌های دنیا

گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛‌ روز گذشته ماهواره «خیام» با همکاری روسیه از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد. این پرتاب موفقیت آمیز که توسط ماهواره‌بر سایوز انجام گرفت، در مرکز توجه رسانه‌های دنیا قرار گرفت.

بنا به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آژانس فضایی دولتی روسکوسموس روسیه اعلام کرد: موشک سایوز روسیه حامل ماهواره سنجش از راه دور خیام، روز سه شنبه از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شد. همراه با این ماهواره ایران، 16 فضاپیمای کوچک روی این موشک وجود دارد که توسط دانشگاه‌های برجسته روسیه، شرکت‌های تجاری و سازمان‌های غیرانتفاعی ساخته شده‌اند.

آنها برای تحقیقات علمی و فناوری، از جمله برای آزمایش فن آوری برای ارتباطات بین ماهواره ای، اندازه گیری سطح تابش الکترومغناطیسی، و نظارت بر وضعیت محیطی طراحی شده اند. در چند دقیقه، این موشک مرحله فوقانی فرگات را همراه با ماهواره ها به مدار پایین زمین پرتاب می کند و سپس فضاپیما را به مدارهای مورد نظر خود می برد.

به حاشیه بردن موفقیت آمیز بودن پرتاب خیام توسط فرانسوی ها

فیگاروی فرانسه با به حاشیه راندن این موفقیت و برجسته کردن جنگ بین روسیه و اوکراین نوشت: مقامات غربی نگران استفاده مسکو از این ماهواره در جنگ اوکراین هستند. ادعایی که دو روز قبل از سوی سازمان فضایی ایران رد شد. سازمان فضایی کشورمان اعلام کرد که ماهواره خیام یک ماهواره سنجش از دور و متعلق به جمهوری اسلامی ایران است. تمامی فرامین مربوط به کنترل و بهره برداری از این ماهواره از روز اول و بلافاصله پس از پرتاب توسط کارشناسان ایرانی مستقر در پایگاه‌های فضایی متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خاک جمهوری اسلامی ایران انجام و صادر خواهد شد.

آسوشیتدپرس این خبر را با تیتر پرتاب موفقیت آمیز ماهواره ایرانی توسط روسیه پوشش داد. این خبرگزاری در این باره نوشت: موشک سایوز طبق برنامه خیام را از تاسیسات پرتاب بایکونور اجاره ای روسیه در قزاقستان به فضا فرستاد و حدود 9 دقیقه پس از پرتاب، ماهواره ایرانی را در مدار قرار داد. ایران اعلام کرده که ماهواره مجهز به دوربین با وضوح بالا برای نظارت بر محیط زیست است. تهران گفت که هیچ کشور دیگری به اطلاعاتی که این ماهواره جمع آوری می کند دسترسی نخواهد داشت و فقط برای مقاصد غیرنظامی استفاده خواهد شد. اگر این ماهواره با موفقیت عمل کند، این توانایی را به ایران می دهد که دشمن اصلی خود اسرائیل و دیگر کشورهای خاورمیانه را زیر نظر بگیرد.

اقرار به ترس غربی ها از موفقیت ایران در صنعت فضایی

واشنگتن پست نیز خبر پرتاب موفق این ماهواره را پوشش داد. چندین خبرگزاری دیگر در کشورهای مختلف نیز این پرتاب موفقیت آمیز را منعکس کردند.

خبرگزاری رویترز اما مانند دیگر رسانه های غربی تیتری هم سو با تفکرات مقامات لندن را برای انعکاس این پرتاب انتخاب کرد. رویترز در خبری که از پرتاب موفق ماهواره منتشر کرد، پای تحریم های آمریکا را به این ماجرا باز کرد. رویترز در این باره نوشت: در حالی که مسکو و تهران به دنبال ایجاد روابط نزدیکتر در مواجهه با تحریم های غرب هستند، یک موشک روسی حامل ماهواره ایرانی با موفقیت به فضا پرتاب شد.

این خبرگزاری هم با بیان رد این ادعا از سوی ایران که مسکو می‌تواند از این ماهواره برای تقویت قابلیت‌های اطلاعاتی خود در اوکراین استفاده کند، به نقل از مقامات ایرانی نوشت که ایران «از روز اول» کنترل و عملیات کامل بر آن را خواهد داشت.

رویترز در ادامه پرتاب ماهواره ایرانی توسط روسیه باز هم به جنگ این کشور با اوکراین اشاره و به نقل از واشنگتن پست نوشت: مقامات ایالات متحده از همکاری فضایی نوپا بین روسیه و ایران نگران هستند، زیرا می ترسند این ماهواره نه تنها به روسیه در اوکراین کمک کند، بلکه توانایی های بی سابقه ای را برای نظارت بر اهداف نظامی احتمالی در اسرائیل و جنوب غرب آسیا به ایران ارائه دهد.

یورو نیوز و فرانس 24 نیز خبر آسوشیتدپرس را نقل کرده اما به روایت خودشان آن را بازنویسی و ادعای غربی ها در استفاده روسیه از این ماهواره در جنگ علیه اوکراین را برجسته کردند. این خبرگزاری ها نیز به ترس کشورهای غربی از همکاری بین ایران و روسیه در صنعت فضایی اقرار کردند.

همه خبرگزاری ها و رسانه های خارجی با وجود مواضع خصمانه خودشان نسبت به ایران، باز هم در مقابل دانش دانشمندان فضایی کشورمان حرفی برای گفتن نداشتند و فقط ادعاهای پوچ و نادرست خودشان را منعکس کردند اما جهان دید که ایرانیان باز هم موفق شدند در صنعت فضایی خوش بدرخشند.

تایمز اسرائیل هم با برجسته کردن جنگ بین روسیه و اوکراین، پرتاب موفقیت آمیز خیام ایرانی را پوشش داد. این خبرگزاری نوشت ماهواره خیام توسط روسیه و از قزاقستان به مدار زمین فرستاده شد. علاوه بر این در ادامه گزارش این خبرگزاری آمده که خیام اولین ماهواره ایرانی نیست که روسیه به فضا فرستاده است. در سال 2005، ماهواره سینا -1 ایران نیز از روسیه به فضا پرتاب شد.

الجزیره نیز با اشاره به پخش زنده پرتاب خیام از صداوسیما نوشت: ماهواره با وضوح بالا متعلق به ایران از پایگاهی در قزاقستان با موشک روسی به فضا پرتاب شد. این رسانه نیز همان ادعای غربی ها مبنی بر ساتفاده روسیه از خیام در جنگ با اوکراین را مطرح کرده است. علاوه بر این به قابلیت ها و موارد استفاده از خیام نیز اشاره کرد.

  • www.france24.com/en/live-news/20220809-russia-launches-iranian-satellite-amid-ukraine-war-concerns
  • www.euronews.com/next/2022/08/09/us-space-exploration-russia-iran
  • www.abcnews.go.com/Technology/wireStory/russia-successfully-launches-iranian-satellite-88130475
  • www.apnews.com/article/russia-ukraine-space-launches-science-iran-ae861b7c62c8eb3a97d5b536c72a0bbe
  • www.reuters.com/world/russia-launches-iranian-satellite-into-space-under-shadow-western-concerns-2022-08-09/
  • www.sputniknews.com/20220809/russian-soyuz-rocket-with-iranian-khayyam-satellite-launched-from-baikonur-roscosmos-says-1099408876.html
  • www.lefigaro.fr/flash-actu/la-russie-lance-un-satellite-iranien-sur-fond-d-accusations-sur-l-ukraine-20220809

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

ماهواره خیام ماهواره بر سایوز ایستگاه فضایی بایکونور سازمان فضایی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
انعکاس پرتاب موفقیت‌آمیز «خیام» در رسانه‌های دنیا 2
انعکاس پرتاب موفقیت‌آمیز «خیام» در رسانه‌های دنیا 3