انفجار مهیب موشک ماهوارهبر ژاپنی لحظاتی پس از پرتاب
اقتصادنیوز: موشک ماهوارهبر ژاپنی لحظاتی پس از پرتاب منفجر شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، یک موشک کوچک و سوختجامد ساختهشده توسط شرکت اسپیس وان ژاپن لحظاتی پس از پرتاب در روز چهارشنبه 13 مارس (23 اسفند) منفجر شد.
اسپیس وان تلاش کرده بود اولین شرکت خصوصی ژاپنی باشد که یک ماهواره را در مدار زمین قرار میدهد.
این موشک 18 متری که «کایروس 1» نام داشت چند ثانیه پس از بلند شدن در ساعت 11 صبح به وقت محلی منفجر شد. در پی این حادثه ابر بزرگی از دود و آتش منطقه را فرا گرفت و قطعات موشک در هوا پخش شدند.
اسپیس وان اعلام کرده است که پس از پرتاب ناموفق موشک در شبهجزیره کوهستانی کی در غرب ژاپن، مشغول بررسی دادههای پرواز است. «شوهی کیشیموتو»، فرماندار محلی واکایاما، به خبرنگاران گفت مشکلی باعث فعال شدن برنامه نابودی خودکار موشک شده است. با این حال او مشخص نکرد که این مشکل دقیقا چه بوده است.
کیشیموتو اضافه کرد محوطه سکوی پرتاب هیچ آسیبی ندیده و آتش خاموش شده است.
اسپیس وان قبل از این گفته بود که مراحل پرتاب موشک و همینطور اتمام ماموریت تا حد زیادی خودکار است و تعداد کارشناسان در مرکز کنترل زمینی به زحمت به 12 نفر میرسند.
این موشک یک ماهواره اطلاعاتی دولتی آزمایشی را حمل میکرد و قرار بود آن را در مدار زمین قرار دهد. اسپیس وان پیشتر پرتاب را برای روز شنبه برنامهریزی کرده بود، اما پس از ورود یک کشتی به منطقه دریایی ممنوعه آن را به تعویق انداخت.
اگرچه ژاپن بازیگر نسبتاً کوچکی در رقابت فضایی است، با این حال توسعهدهندگان موشک در این کشور در تلاش هستند وسایل نقلیه فضایی ارزانتری بسازند تا سهم بیشتری در بازار رو به رشد پرتاب ماهوارهها کسب کنند.
«ماساکازو تویودا»، رئیس اسپیس وان گفته است که میخواهد «خدمات پیک فضایی» را به مشتریان داخلی و بینالمللی ارائه دهد و هدف آن پرتاب 20 موشک در سال تا اواخر دهه 2020 است.
اسپیس وان اعلام کرده است که سفارشات برای دومین و سومین پرتاب برنامهریزی شده آن از هماکنون از منابع داخلی و همینطور یک مشتری خارج از کشور تامین شده است. کایروس تلاش میکند محمولههایی تا وزن 250 کیلوگرم را به مدار پایینی زمین حمل کند.
اسپیس وان هزینههای پرتاب این ماهواره را فاش نکرده، با این حال «کوزو آبه» مدیر اجرایی آن گفته است که این شرکت در برابر رقیب آمریکایی خود راکت لب «به اندازه کافی رقابتی» است.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید