انقلاب اسلامی "استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی" را در کشور ایجاد کرد
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حاکمیت شاهنشاهی معیارهایی را بر کشور حاکم ساخته بود که سعادت و عزت و سربلندی ملت در آن جایی نداشت و با زر و زور و تزویر، فساد، حق کشی و بیعدالتی و در یک کلام، ضد ارزشها مترادف بود؛ با این حال انقلاب اسلامی در عینیترین دستاورد خود این نظام را در هم کوبید و به جای آن حالتی به "استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی" را در این کشور برجای نشاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ رشد، پیشرفت و تعالی هر جامعه و یا کشوری با نوع باورهای ذهنی مردم آن جامعه رابطهمستقیم دارد؛ برخی باورهای منفی و غلط در جامعه موجب می گردد تا برای بسیاری از مسائل و مشکلات هیچ وقت راه حلی ارائه نشود و بعضاً به دلیل تلقی منفی و باور نتوانستن به دنبال حل آن معضل نیز نرود؛ ولی برعکس داشتن باور مثبت و تکیه بر جمله مهم "خواستن توانستن است" می تواند نشان از حرکتی سازنده برای حل مسائل و مشکلات یک جامعه باشد. داشتن باور مثبت و روحیه و نشاط عالی و همچنین توکل و اعتماد به نفس در انسان تولید اندیشه مثبت، امیدآفرین و خلاق می نماید و در مقابل یک روحیه پژمرده، افسرده و ناامید در انسان، اندیشه منفی و مخرب و بیماریزا تولید می کند. جامعه امروز ما نیاز به این دارد تا ضمن توجه به واقعیات موجود، باورهای منفی و یأس آور را از خود دور نموده و امید به آیندهای روشن را در خود زنده نماید، زیرا که امید و اعتماد و توکل به خداوند مهم ترین و با ارزش ترین انرژی درون انسانهاست، حتی شکست ها نمی تواند موجب شوند تا انسان از اهداف متعالی خود دست بردارد زیرا که تجربه شکست های کوچک همواره می تواند مقدمه پیروزیهای بزرگ باشد؛ بنابراین باید پیوسته باورها و ایمان الهی را در مردم تقویت کرد. اینک بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی ایران میگذرد و میرویم تا فجری دیگر از انقلاب اسلامی را آغاز نماییم، انقلاب اسلامی ایران یادآور خاطرات بسیار شیرین و سختی از روزهای نبرد مردم این سرزمین با رژیم ظالم و ستم شاهی پهلوی است این که یک بار دیگر با یادآوری آن روزها خاطرات خود را از درون انقلاب اسلامی مرور می کنیم و می بینیم که چگونه یک ملت برای دستیابی به استقلال آزادی و رها شدن از زیر بار یوغ استبداد و خودکامگی رژیم شاهنشاهی و استعمار خارجی که حماسه بزرگ و جاویدان آفرید و برای تعیین حق سرنوشت خود با انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی را در ایران پایه گذاری کرد. هدف متعالی این انقلاب ایجاد مدل و الگوی از حکومت عدل اسلامی است که زمینه ساز سعادت دنیوی و اخروی مسلمانها بوده و قابلیت پیاده شدن در دیگر نقاط عالم را داشته باشد انقلاب اسلامی ما حاصل خون دهها هزار شهید انقلاب و دوران دفاع مقدس است و این انقلاب راحت به دست نیامده است که بخواهیم راحت آن را از دست بدهیم و باید قدر آن را بیش از گذشته بدانیم.
معمولاً تلاش میشود تا دستاوردهای انقلاب اسلامی را بیشتر در شکل اقتصادی آن مطرح کنند؛ اما باید گفت که دستاوردهای انقلاب اسلامی و قبل از اینکه اقتصادی و مادی باشد حوزههای دیگر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و معنوی را در بر میگیرد، که در اینجا برخی از دستاوردهای مهم و اساسی آن به اختصار ذکر شده است.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حاکمیت طولانی مدت نظام شاهنشاهی بر ایران معیارهایی را بر این کشور حاکم ساخته بود که سعادت و عزت و سربلندی ملت در آن جایی نداشت در فرهنگ مردم نظام شاهنشاهی با زر و زور و تزویر، فساد، حق کشی و بی عدالتی و در یک کلام، ضد ارزشها مترادف بود. با این حال انقلاب اسلامی در عینی ترین دستاورد خود این نظام را در هم کوبید و به جای آن حالتی به "استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی" را در این کشور برجای نشاند.
دوران ستم شاهی دورانی پر از خفقان و اختناق بود که سالهای سال ملت ایران را در جهل، غفلت و عقب ماندگی نگه داشته بود. استبداد موجب خاموش نمودن استعدادهای ذاتی مردم شده بود و بسیاری از مردان و زنان این سرزمین در دوران استبداد و خفقان در حبس و شکنجه دژخیمان رژیم قرار داشتند. پیروزی انقلاب اسلامی ایران در حقیقت و آزادی ملت ایران را نیز به همراه داشت.
جمهوری اسلامی ایران نظامی برآمده از پیروزی ملت ایران در بهمن ماه 1357 بود که در 12 فروردینماه 1358 با 98 و دو دهم درصد رای "آری" مردم به "جمهوری اسلامی ایران" تجلی و عینیت یافت که خود نمایشی از برترین دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده است و میتوان آن را میوه و ثمره اصلی انقلاب اسلامی دانست.
در قبل از انقلاب اسلامی، شاه خود قانون و حتی فراتر از قانون بود! که کوچکترین مخالفت و انتقاد با نظام شاهنشاهی موجب میشود تا هر شخصی اسیر ماموران امنیتی شده و بدون دانشمند داشتن حق دفاع سالها در چنگال رژیم مانده و با شکنجه های قرون وسطایی روبرو گردد و عدالت همواره قربانی قدرت طلبی افراد با نفوذ میشد. پیروزی انقلاب اسلامی ایران، قانون قانونمندی را در جامعه حاکمیت بخشید.
یکی دیگر از دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی مشخص شدن جایگاه واقعی زن مسلمان در اجتماع و منزل بود. بر اساس خودباختگی فرهنگی و رواج ارزشهای غربی در عصر پهلوی هویت اسلامی زن مسلمان ایرانی مورد تحقیق قرار گرفت از سوی در جامعه به تدریج فرهنگ برهنگی و بی عفتی و بی حیایی رواج میآید و از فعالیتهای اجتماعی و سودمند زنان نیز کاسته میشد بعد از انقلاب جایگاه زن در جامعه اسلامی تعیین شد و همان گونه که زنان در جریان انقلاب فعالیت داشتند پس از انقلاب نیز به جایگاه واقعی خود دست یافتند و توانستند در صحنههای مختلف جامعه حضور یابند.
عالیه نجفی، فعال فرهنگی و اجتماعی انتهای پیام /