یک‌شنبه 15 مهر 1403

انقلاب اسلامی اقیانوسی برای مدرسان علوم انسانی اسلامی ایجاد کرده است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
انقلاب اسلامی اقیانوسی برای مدرسان علوم انسانی اسلامی ایجاد کرده است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منوچهر محمدی یکی از شخصیت‌های پیشتاز علوم انسانی اسلامی، امروز در اختتامیه این جشنواره که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی تحولات زیادی را در همه زمینه‌ها به وجود آورد که یکی از مهمترین آن‌ها خاتمه دادن به دوران مدرنیته است و دوره جدیدی را به وجود آورد که دوره تمدن اسلامی خواهد بود. وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی درباره علوم...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منوچهر محمدی یکی از شخصیت‌های پیشتاز علوم انسانی اسلامی، امروز در اختتامیه این جشنواره که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی تحولات زیادی را در همه زمینه‌ها به وجود آورد که یکی از مهمترین آن‌ها خاتمه دادن به دوران مدرنیته است و دوره جدیدی را به وجود آورد که دوره تمدن اسلامی خواهد بود.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی درباره علوم انسانی بیشترین نقش را داشت، عنوان کرد: انقلاب اسلامی اقیانوسی از کار برای محققان و مدرسان علوم انسانی ایجاد کرد.

محمدی افزود: انقلاب اسلامی با معیار‌های جدید و با نام خدای متعال تحولی را ایجاد کرد که در هیچ یک از کتاب‌های اندیشمندان غربی دیده نمی‌شد. این انقلاب همه تئوری پردازان و نظریه‌پردازن را دچار بهت و حیرت کرد که چگونه انقلاب اسلامی را در چهارچوب انقلاب‌های سیاسی و اجتماعی تحلیل کنند، آن‌ها در نهایت به عجز خود اعتراف کردند که انقلاب اسلامی یک استنثاء بوده است، اما حاضر نشدند آنچه را که خود به عنوان تئوریی‌های سیاسی و اجتماعی در علوم انسانی بیان کرده بودند را انکار کنند.

این شخصیت پیشتاز علوم انسانی اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی پیروز شد و طی 43 سال در اوج قدرت تئوری‌ها و نظریه‌های دیگر در دنیا را یکی پس از دیگری باطل کرد، گفت: اخیرا دیدم که می‌گویند باید علوم انسانی اسلامی را بررسی کنیم، زیرا به نظر می‌آید که معنویت هم وجود دارد. آن‌ها پیش از این چنین مسئله‌ای را قبول نداشتند، بنابراین استادان محترم بار سنگینی بر دوش ما است که علوم انسانی ما در چهارچوب موازین اسلامی نه تنها باید به مسائل مادی توجه داشته باشد بلکه باید عالم معنا را هم که فراتر و وسیع‌تر است در نظر بگیرد، همچنین باید در علوم انسانی اسلامی امداد‌ها و عنایات الهی به عنوان المان‌های تحولات سیاسی و اجتماعی در نظر گرفته شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از استادان سکولار می‌گفت شما می‌خواهید علوم انسانی را ایدئولوژی کنید در پاسخ به آن‌ها گفتیم مگر متریالیست و سکولاریست ایدئولوژی نیست؛ ما در عین حال که مسائل مادی و متافیزیک را با هم در نظر داریم، دنیای وسیع تری برای تحلیل و تجزیه علوم انسانی در نظر گرفته ایم. امیدواریم که بتوانیم شاگردانی را تربیت کنیم که تئوری‌های جدیدی را در چهارچوب مبنای اسلامی ارائه دهند. در همین راستا در این زمینه باید به شکل دانش بنیان و جامع کار کنیم.