پنج‌شنبه 8 آذر 1403

انقلاب سدسازی در همدان؛ ادامه زندگی در کهن دیار آمادای

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
انقلاب سدسازی در همدان؛ ادامه زندگی در کهن دیار آمادای

همدان - ایرنا - در هفت سال گذشته با ساخت چهار سد در همدان، گنجایش ذخیره آب به عنوان مایه حیات، در این استان به 126 میلیون متر مکعب افزایش یافت، تا با رهایی از خشکسالی ادامه زندگی در کهن دیار آمادای جریان داشته باشد.

با نگاهی به تاریخ و مطالعه جغرافیا درمی‌یابیم که همه تمدن‌ها، شهرها و روستاها، در کنار رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و ساحل دریاها شکل گرفته‌اند و حتی در کوچ نشینی به عنوان کهن‌ترین شیوه زیست بشر، آب برای زندگی انسان بسیار تاثیر گذار بوده است.

از این رو هر کجا آب تمام شد، زندگی بشر نیز در آنجا پایان یافت و حتی بیشتر گونه‌های جانوری، گیاهی و حیوانات نیز بدون آب زنده نمی‌مانند. این موضوع، لقب مایه حیات را برای آب بیش از پیش پر رنگ می‌کند.

وقتی که در دهه 80 خورشیدی، خشکسالی دامان الوند را گرفت، رفته رفته سرعت افزایش جمعیت در این دیار کاهش یافت. مشکلات فراوانی که برای زندگی انسان در این خطه از ایران زمین به وجود آمد، دغدغه‌های کوچ به شهرهای پر آب را افزایش داد. کاهش بارش‌ها و برداشت بی رویه از آب‌های زیر زمینی نگرانی‌های زیادی به وجود آورد و ایجاد فروچاله‌های بزرگ در دشت‌های مختلف این استان آینده کشاورزی را به خطر انداخت و کشاورزان ناامید، فقط محصولات کم آب بر و راهبردی را تولید می‌کردند.

اما بزرگ‌ترین آسیب خشکسالی به زندگی روستا نشینی وارد شد. بسیاری از مردم روستاهای همدان که پیشه کشاورزی داشتند، بی خیال دیار خود شدند و به شهرهای بزرگ مهاجرت کردند. تعداد خانوار روستاهای کوچک کاهش یافت و در نهایت خالی از سکنه شد. برای مهار مهاجرت و تامین آب، با تانکر به روستاها آبرسانی می‌شد. تشکیل صف‌های طولانی برای دریافت آب از تانکرها، تصویری است که در ذهن روستاییان، در دهه 80 باقی مانده است.

تصمیم بزرگ دولت برای ساخت سد موجب حل مشکل کم آبی شد و آمارها نشان می‌دهد حاصل این رویکرد موجب مهاجرت معکوس مردم از شهر به روستا شده و جمعیت برخی از روستاهای استان افزایش داشته است. خشکسالی در مقایسه با سایر بخش‌ها، بیشترین آسیب را به بخش کشاورزی و محیط زیست این استان وارد کرد. آب سراب‌ها، قنات‌ها، چشمه‌ها و چاه‌ها کاهش یافت و خیلی از آن‌ها خشک شدند. خشکسالی در زندگی مردم همدان به راحتی قابل لمس بود. بررسی عوارض به وجود آمده ناشی از این خشکسالی نشان داد می‌توان مشکلات به وجود آمده را با مدیریت مناسب به میزان قابل توجهی کاهش داد.

فرهنگ‌سازی، برای درک بیشتر مفهوم استفاده بهینه از آب، مهمترین رویکردی بود که مسوولان آغاز کردند. اما تحقیقات نشان داد 97 درصد مصرف غیر بهینه آب، به بخش کشاورزی این استان مربوط می‌شود. با آغاز دهه 90 و پس از آن روی کار آمدن دولت یازدهم، کاشت محصولات کشاورزی به سمت کشت گلخانه‌ای پیش رفت. آبیاری قطره‌ای در دستور کار کشاورزان قرار گرفت. چاه‌های غیر مجاز مسدود و پر و استفاده از کنتورهای هوشمند کنترل مصرف آب برای چاه‌های کشاورزی اجباری شد.

حالا با این روش‌ها گره کور خشکسالی در آمادای کمی شل شده بود و مسوولان بنا بر بررسی و تحقیق کارشناسان، تصمیم به ساخت 6 سد در مناطق تعیین شده گرفتند. عملیات ساخت این سدها به سرعت اجرا و نوع کاربری این سدها تامین حق آبه‌های کشاورزی و حفظ محیط زیست اعلام شد.

سدهای کلان ملایر، سرابی تویسرکان، شنجور رزن و نعمت‌آباد اسدآباد، خیلی زود وارد چرخه ذخیره‌سازی آب در همدان شدند. سدهای خرمرود تویسرکان و گرین نهاوند نیز با پیشرفت مناسب به سرعت در حال ساخت هستند.

حالا با بهره‌برداری از این سدها، مشکلات کم آبی دیار هگمتانه به پایان رسیده است. رویش سبز گیاهان، زایش پر بار محصولات کشاورزی را به دنبال داشته است. تامین منابع آبی، رونق کشاورزی و حمایت دولت برای ایجاد کشت گلخانه‌ای، روستاییان را مجاب به سکونت در دیار خود کرده است.

تصمیم بزرگ دولت برای ساخت سد موجب حل مشکل کم آبی شد و آمارها نشان می‌دهد حاصل این رویکرد موجب مهاجرت معکوس مردم از شهر به روستا شده و جمعیت برخی از روستاهای استان افزایش داشته است.

سر ریز سد اکباتان در بها 1399

حالا به لطف بارش‌های مناسب 2 سال گذشته، سدهای تازه ساز استان پر شدند و با مدیریت بهینه آب، در حالی که کمتر از یک ماه به پایان سال آبی جاری باقی مانده است، 76 درصد از گنجایش همه سدهای همدان پر است.

نیروگاه برق شهید مفتح که سالانه 15 میلیون متر مکعب از آب‌های زیر زمینی را می‌مکید و به بخار آب تبدیل می‌کرد، حالا توسط تصفیه خانه پساب فاضلاب همدان تغذیه می‌شود.

انقلاب آبرسانی در همدان موجب شد روستاییان با آبرسانی توسط تانکرها خداحافظی کنند. از سویی دیگر در کنار این آبرسانی توسعه شبکه فاضلاب و ساخت تصفیه خانه پساب فاضلاب شهری کمک زیادی به حفظ منابع آبی استان کرد.

نیروگاه برق شهید مفتح که سالانه 15 میلیون متر مکعب از آب‌های زیر زمینی را می‌مکید و به بخار آب تبدیل می‌کرد، حالا توسط تصفیه خانه پساب فاضلاب همدان تغذیه می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در این باره به ایرنا گفت: نیروگاه برق شهید مفتح 20 حلقه چاه با ظرفیت برداشت 15 میلیون متر مکعب در سال داشت که با انتقال خط 40 کیلومتری انتقال آب از تصفیه خانه همدان، این چاه‌ها پلمب شدند.

منصور ستوده با اشاره به اینکه استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب یکی از کارهای بسیار مهم صورت گرفته در استان است، بیان کرد: اکنون برای کارکرد 100 درصدی تولید برق در نیروگاه، سالانه 10 میلیون متر مکعب آب از این تصفیه خانه به آن منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: 630 هزار متر مکعب نیز از این تصفیه خانه به پتروشیمی هگمتانه اختصاص یافته که خط انتقال آن به طول 11 کیلومتر اجرا شده است.

ستوده خاطرنشان کرد: سه میلیون متر مکعب نیز مجوز انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب همدان نیز برای منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد تخصیص یافته است که امیدواریم موجب شکوفایی منطقه و شهرستان فامنین شود.

وی افزود: در حال حاضر سه میلیون متر مکعب نیز مجوز اختصاص آب به صنایع کوچک استان اختصاص یافته است.

سرمایه‌گذاری یک‌هزار و 800 میلیارد تومانی برای آبرسانی در همدان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: با مشارکت بخش خصوصی از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون یک‌هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبرسانی در این استان سرمایه‌گذاری شد.

ستوده افزود: طرح‌ها حوزه آبرسانی در هفته دولت پراکنده است و بیشتر این طرح‌ها با سرمایه گذاری بالا در «پویش الف_ب_ایران» بهره‌برداری می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان: با مشارکت بخش خصوصی از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون یک‌هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبرسانی در این استان سرمایه‌گذاری شد.

وی با اشاره به مشارکت بخش خصوصی برای سد سازی در استان اظهار داشت: مهمترین این سرمایه‌گذاری مربوط به سد خرمرود است که با سرمایه‌گذاری 337 میلیارد تومان نزدیک به 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

ستوده عنوان کرد: سد گرین نیز با مشارکت بانک‌های کشاورزی، تجارت و صادرات و با سرمایه گذاری 250 میلیارد تومان در دست ساخت است.

وی ادمه داد: آبرسانی به همدان با سرمایه‌گذاری 50 میلیارد تومانی قرارگاه خاتم‌الانبیا و همچنین تصفیه خانه ملایر با اعتبار 40 میلیارد تومان از دیگر طرح‌ها است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: تصفیه خانه شهرستان تویسرکان نیز با اعتبار 22 میلیارد و 500 میلیون تومان با مشارکت بخش خصوصی و به صورت بی. او. تی، اجرا شده و اکنون 65 درصد پیشرفت دارد.

وی با اشاره به سرمایه گذاری 187 میلیارد تومانی بخش خصوصی در دیگر حوزه‌ها بیان کرد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم طرح‌های خوبی در حوزه آبرسانی همدان اجرا شده است.

ستوده افزود: در این سالها سدهای سرابی تویسرکان، کلان ملایر، نعمت‌آباد اسدآباد، و شنجور رزن با هدف حفظ محیط زیست و تامین حق آبه‌های کشاورزی به بهره‌برداری رسید.

منصور ستوده: سه تصفیه خانه با ظرفیت یک هزار و 650 لیتر در ثانیه در استان فعال بود که اکنون این تعداد به 6 عدد و ظرفیت 6هزار و 125 لیتر در ثانیه افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: گنجایش ذخیره آب در همدان 92 میلیون متر مکعب بود که با بهره‌برداری از این سدها این ظرفیت به 126 میلیون متر مکعب افزایش یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: سه تصفیه خانه با ظرفیت یک هزار و 650 لیتر در ثانیه در استان فعال بود که اکنون این تعداد به 6 عدد و ظرفیت 6هزار و 125 لیتر در ثانیه افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: سدهای اکباتان، آبشینه، کلان، نعمت‌آباد و شیرین‌سو به عنوان سدهای قابل سرمایه گذاری برای توسعه گردشگری به سرمایه گذاران معرفی شده‌اند.

ستوده با اشاره به اینکه واگذاری اجرای طرح‌ها به بخش خصوصی یکی از مهمترین رویکردهای این شرکت است، افزود: طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان به طول 140 کیلومتر و 63 درصد پیشرفت در دست ساخت است.

وی ادامه داد: این طرح از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 1383 به همدان محسوب می‌شود که سالانه 100 میلیارد تومان اعتبار برای پیشبرد آن نیاز است؛ این طرح به دلیل تامین نشدن به موقع اعتبارات تا کنون تکمیل نشده است.

روند ساخت سد خرمرود تویسرکان

پیشرفت 96 درصدی روند ساخت سد نعمت‌آباد اسدآباد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: عملیات اجرایی ساخت سد نعمت‌آباد شهرستان اسدآباد 96 درصد پیشرفت دارد و به زودی بهره‌برداری می‌شود.

ستوده افزود: مراحل پایانی بهره‌برداری از سد نعمت‌آباد اسدآباد در حال انجام است و این سد تا حداکثر یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهار داشت: اعتبارات امسال این طرح مناسب است و به موقع به دست پیمانکار رسید تا روند ساخت آن سرعت بگیرد.

ستوده عنوان کرد: تا کنون 48 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت این سد هزینه شده است که امیدواریم تا انتهای شهریور مراحل ساخت آن به پایان برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان: نصب کنتورهای هوشمند همواره از اولویت های ما است و با همکاری تمامی دستگاه های مرتبط در شهرستان اسدآباد تاکنون نزدیک به 700 دستگاه کنتور هوشمند نصب شده است.

وی بیان کرد: دشت اسدآباد جزء دشت‌هایی است که افت منابع زیرزمینی دارد و عمده‌ترین مصرف کننده بخش کشاورزی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان ادامه داد: با وجود کمبود منابع آب زیرزمینی در این شهرستان تلاش کردیم که آب مورد نیاز گلخانه‌ها را که در دسته سند راهبردی استان هستند، تامین کنیم.

وی افزود: نصب کنتورهای هوشمند همواره از اولویت های ما است و با همکاری تمامی دستگاه های مرتبط در شهرستان اسدآباد تاکنون نزدیک به 700 دستگاه کنتور هوشمند نصب شده است.

ستوده گفت: سد خاکی نعمت‌آباد با 21 متر ارتفاع، طول تاج آن 566 متر و عرض تاج آن 6 متر است.

وی ادامه داد: این سد پنج میلیون مترمکعب گنجایش دارد و در حال حاضر نزدیک به 2.5 میلیون مترمکعب آب را در خود جای داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان اظهار داشت: این طرح در پویش سراسری #هر هفته_الف_ب_ایران بهره‌برداری می‌شود با هدف بهبود و توسعه آبیاری اراضی کشاورزی منطقه چهاردولی و تغذیه سفره های آب زیرزمینی ساخته شده است.

روند ساخت سد خرمرود همدان به 31 درصد رسید

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: روند ساخت سد مخزنی خرمرود در شهرستان تویسرکان با اعتبار چهار هزار میلیارد ریال و با 31 درصد پیشرفت در دست اجرا است.

ستوده با اشاره به اینکه سد خرمرود بر روی رودخانه‌ای به همین نام و در نزدیکی روستای اشتران، از نوع زون بندی با هسته رسی در حال ساخت است، افزود: این سد برای نخستین بار با سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی ساخته می‌شود و عملیات ساخت آن با اعتبار اولیه 175 میلیارد تومان و سود مشارکت 141 میلیارد تومان از سال 1396 آغاز شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به تورم ایجاد شده پیش‌بینی می‌شود در مجموع 400 میلیارد تومان برای این سد اعتبار هزینه شود.

ستوده عنوان کرد: حجم مخزن این سد هشت میلیون و 270 هزار متر مکعب است که هشت میلیون و 100 هزار متر مکعب آن مفید است و علاوه بر تامین آب شرب 40 روستا، در بخش کشاورزی و صنعت بسیار کارآمد محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: این سد 9 میلیون و 600 هزار متر مکعب آب قابل تنظیم در سال تامین می‌کند که 2 میلیون و 100 هزار متر مکعب آن در بخش شرب و صنعت، پنج میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و یک میلیون و 40 هزار متر مکعب در بخش محیط زیست اختصاص می‌یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان بیان کرد: در حال حاضر 143 تن با نزدیک به 70 دستگاه ماشین آلات سدسازی در این طرح عمرانی مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه این سد از نوع خاکی همگن با هسته رسی است، اضافه کرد: نزدیک به 2 میلیون و 202 هزار متر مکعب برای بدنه این سد خاکریزی می‌شود.

ستوده با اشاره به اینکه این سد 700 متر طول تاج دارد، ادامه داد: ارتفاع از پی این سد 54 متر و ارتفاع از کف آن 46 متر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با اشاره به اینکه نوع سر ریز سد، آزاد با دهانه اوجی شکل و 196 متر مکعب بر ثانیه ظرفیت سرریز است، افزود: عرض از کف سد 257 متر و عرض تاج آن 9 متر است.

ستوده تاکید کرد: با بهره برداری از سد خرمرود علاوه بر ماندگاری جمعیت فعلی، مهاجرت معکوس به این منطقه نیز پیش‌بینی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: سد مخزنی خرم رود 120 هکتار وسعت دارد که سطح دریاچه آن 63.5 هکتار است.

وی ادامه داد: طول سر ریز این سد 20 متر و ظرفیت سیستم انحراف تونل بتنی سد 68 متر مکعب بر ثانیه است.

وی افزود: سد خرمرود در 54 کیلومتری جنوب غربی شهر همدان و در منطقه خرمرود بین دو روستای سیستانه و اشتران شهرستان تویسرکان ساخته می شود.

روند ساخت سد گرین نهاوند

76 درصد از گنجایش سدهای استان پر است

ستوده بیان کرد: سدها نقش مهمی در حفظ منابع آبی دارند، گنجایش کل سدهای استان 126 میلیون متر مکعب است که در حال حاضر 76 درصد از این ظرفیت پر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان: سدها نقش مهمی در حفظ منابع آبی دارند، گنجایش کل سدهای استان 126 میلیون متر مکعب است که در حال حاضر 76 درصد از این ظرفیت پر است.

وی ادامه داد: در پی این بارش‌ها حجم مناسبی از آب در مخزن سدها انباشته شده است و اکنون 72 درصد مخزن سد اکباتان، 69 درصد سد آبشینه، 79 درصد سد شیرین‌سو، 96 درصد سد کلان، 77 درصد سد سرابی و 35 درصد مخزن سد شنجور پر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: سد کلان ملایر به عنوان یکی از بزرگترین سدهای غرب کشور در 30 کیلومتری جنوب شهر ملایر قرار دارد.

منصور ستوده افزود: کاربری اصلی این سد با حجم مخزنی 45 میلیون مترمکعب و طول تاج 828 متر، تامین آب آشامیدنی شهر ملایر و تامین آب کشاورزی اراضی روستاهای ملایر است و در هرحال حاضر نیز به عنوان یکی از جاذبه‌های تفریحی منطقه مورد توجه و استفاده است.

وی اظهار داشت: آب آشامیدنی شهر ملایر، تامین آب کشاورزی اراضی کشاورزی روستاهای ملایر، تامین محل تفرج منطقه‌ای و کنترل طغیان و جلوگیری از خسارات ناشی از سیل از کارکردهای اصلی سد کلان ملایر است.

ستوده بیان کرد: با آغاز دولت یازدهم روند تکمیل تصفیه‌خانه آن سرعت گرفت و در سال جاری با بهره‌برداری از آن، آب تصفیه شده سد به شبکه آب شرب ملایر متصل می شود.

چهار هزار و 328 چاه غیر مجاز پر شد

وی تاکید کرد: از ابتدای سال 1393 که طرح حفظ آب های زیرزمینی آغاز شد، چهار هزار و 328 چاه غیر مجاز با دستور حکم قضایی پر شده‌اند که بر این اساس نزدیک به 283 میلیون متر مکعب در مصرف آب‌های زیر زمینی صرفه جویی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اینکه در مجموع طول این چاه‌ها 150 هزار متر تخمین زده می‌شود، گفت: دستگاه‌های اندازه‌گیری به صورت ماهانه سطح آب‌های زیر زمینی را کنترل می‌کنند که آمار نشان می‌دهد در برخی از دشت‌ها پایین آمدن آب متوقف شده و در برخی از دشت‌ها همچون نهاوند و اسدآباد سطح آب زیرزمینی افزایش یافته که حاصل طرح تعادل بخشی است.

ستوده افزود: اداره کل دادگستری، نیروی انتظامی و دستگاه‌های اجرایی همکاری بسیار مناسبی با این شرکت در انسداد چاه‌های غیرمجاز استان دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان: از ابتدای سال 1393 که طرح حفظ آب های زیرزمینی آغاز شد، چهار هزار و 328 چاه غیر مجاز با دستور حکم قضایی پر شده‌اند که بر این اساس نزدیک به 283 میلیون متر مکعب در مصرف آب‌های زیر زمینی صرفه جویی شد.

وی با اشاره به اینکه گروه های گشت و بازرسی به طور شبانه‌روزی دشت‌های استان را بازرسی می‌کنند عنوان کرد: 23 گروه گشت و بازرسی در راستای نظارت بر چاه‌های مجاز، جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از رودخانه‌های استان به طور شبانه‌روز دشت‌ها را کنترل می‌کنند.

ستوده بیان کرد: با چاه‌های مجاز استان که برداشت بیشتر از پروانه بهره‌برداری دارند نیز برخورد می‌شود تا در راستای حفاظت از منابع آبی استان همدان گام‌های اساسی و جدی برداشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اینکه در بخش تعادل بخشی کارهای خوبی در استان صورت گرفته بیان کرد: در این مدت بخش زیادی از رودخانه‌های مهم استان که از سیلاب آسیب دیده بودند، لایروبی شدند.

وی افزود: در هفت سال گذشته نزدیک به 132 کیلومتر از رودخانه‌های استان لایروبی شدند و تعداد 143 مورد رپرگذاری (نشانه گذاری) برای حفظ حریم آن‌ها صورت گرفته است.

ستوده نصب کنتورهای هوشمند را از مهمترین برنامه های این شرکت دانست و بیان کرد: تا به امروز چهار هزار و 980 کنتور هوشمند آب بر روی چاه‌های استان نصب شده است که بر اساس آن 35 درصد این چاه‌ها به کنتور مجهز شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارش بلند مدت در همدان 340 میلیمتر در سال است، اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری تا کنون به صورت میانگین 460 میلیمتر بارش در سطح استان ثبت شده است که این میزان نسبت به پارسال 34 درصد کاهش و نسبت به بلند مدت 32 درصد افزایش داشته است.

چهار روستای همدان به تصفیه‌خانه فاضلاب مجهز می‌شوند

رییس اداره نظارت بر طرح‌های آب و فاضلاب روستایی همدان نیز در این ارتباط به ایرنا گفت: روستاهای بالادست سد اکباتان از جمله ارزانفود، یلفان، چشین و ابرو به تصفیه‌خانه فاضلاب مجهز می‌شوند.

آرش مرادی افزود: مجموعه اقداماتی در راستای ایجاد شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب انجام شده است که در این رابطه روستاهای اطراف سد اکباتان دارای اولویت هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تصفیه‌خانه روستای ارزانفود با 98 درصد پیشرفت فیزیکی، آماده بهره‌برداری است، اظهار داشت: تصفیه‌خانه فاضلاب روستای ابرو نیز با 30 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است که در صورت تامین اعتبارات لازم تا پایان سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

مرادی اظهار داشت: تصفیه‌خانه فاضلاب روستای یلفان نیز هم اکنون 30درصد پیشرفت فیزیکی دارد که انتظار می‌رود تا پایان سال جاری این طرح نیز به بهره‌برداری برسد.

رییس اداره نظارت بر طرح‌های آب و فاضلاب روستایی همدان ادامه داد: در حال حاضر سه کیلومتر از خط انتقال فاضلاب روستای چشین به کلکتور شهری اجرایی شده که در صورت نبود معارض انتظار می‌رود این طرح نیز در سال 99 وارد مدار شود.

تصفیه‌خانه سد اکباتان

75 درصد جمعیت همدان از شبکه فاضلاب بهره‌مندند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان نیز به ایرنا گفت: 95 درصد از جمعیت شهر همدان و 75 درصد از جمعیت استان همدان از شبکه فاضلاب بهره‌مند هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان: 95 درصد از جمعیت شهر همدان و 75 درصد از جمعیت استان همدان از شبکه فاضلاب بهره‌مند هستند.

سیدهادی حسینی بیدار گفت: 54 درصد از فاضلاب شهری همدان به تصفیه خانه همدان انتقال می‌یابد و پس از تصفیه، در اختیار نیروگاه برق شهید مفتح و بخش کشاورزی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه طرح فاضلاب همدان از سه بخش شبکه، خط انتقال و تصفیه خانه تشکیل شده است، اظهار داشت: 100 درصد طرح خط انتقال فاضلاب همدان به تصفیه خانه همدان صورت گرفته است.

وی عنوان کرد: تصفیه خانه همدان دارای چهار مدول است و در حال حاضر 2 مدول آن با ظرفیت یک هزار و 280 لیتر در ثانیه آب فاضلاب را تصفیه می‌کند.

حسینی بیدار ادامه داد: هر یک از این مدول ها 640 لیتر بر ثانیه ظرفیت تصفیه آب دارند که در مجموع می‌توانند در هر ثانیه 2 هزار و 560 لیتر در ثایه آب را تصفیه کنند.

وی تاکید کرد: مدول سوم و چهارم این تصفیه خانه، در صورت تامین اعتبار، بهره برداری و وارد شبکه می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان بیان کرد: بخش مایع این تصفیه خانه با ظرفیت کامل در حال بهره برداری است و برای بهره برداری از بخش لجن آن 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون تصفیه خانه فاضلاب همدان یک هزار و 100 میلیارد ریال هزینه برده است، اضافه کرد: سال گذشته 19 کیلومتر از شبکه فاضلاب استان اصلاح و توسعه یافت.

تصفیه‌خانه همدان

823 روستای همدان آب لوله‌کشی دارند

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب همدان عنوان کرد: استان همدان یک هزار و 62 روستا دارد که 823 روستای آن از آب لوله کشی بهره‌مند هستند و تا پایان سال پنج روستای دیگر از خدمات آب لوله‌کشی بهره می‌برند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب همدان: استان همدان یک هزار و 62 روستا دارد که 823 روستای آن از آب لوله کشی بهره‌مند هستند و تا پایان سال پنج روستای دیگر از خدمات آب لوله‌کشی بهره می‌برند.

حسینی بیدار اضافه کرد: دهیاران 240 روستای باقی مانده نیز پیگیرهای لازم برای بهره مندی از این ظرفیت را ندارد که در صورت پیگیری و مشارکت، آن‌ها نیز از خدمات آب و فاضلاب بهره می‌برند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب همدان ادامه داد: امسال 43 میلیارد تومان اعتبار به اجرای طرح‌های عمرانی آب و فاضلاب همدان اختصاص یافته و با وجود محدودیت‌ها، تمام تجهیزات مورد نیاز تصفیه خانه شهر همدان تهیه شده است و احداث بخش لجن آن 95 درصد پیشرفت دارد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان گفت: روستاهای بالادست سد اکباتان از جمله ارزانفود، یلفان، چشین و ابرو به تصفیه‌خانه فاضلاب مجهز می‌شوند.

وی اظهار داشت: مجموعه اقداماتی در راستای ایجاد شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب انجام شده است که در این رابطه روستاهای اطراف سد اکباتان دارای اولویت هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان عنوان کرد: قیمت واقعی آب در همدان به ازای هر لیتر یک هزار و 450 تومان است که با قیمت 450 تومان در نقاط شهری و 225 تومان در مناطق روستایی به مردم عرضه می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*
انقلاب سدسازی در همدان؛ ادامه زندگی در کهن دیار آمادای 2
انقلاب سدسازی در همدان؛ ادامه زندگی در کهن دیار آمادای 3
انقلاب سدسازی در همدان؛ ادامه زندگی در کهن دیار آمادای 4
انقلاب سدسازی در همدان؛ ادامه زندگی در کهن دیار آمادای 5
انقلاب سدسازی در همدان؛ ادامه زندگی در کهن دیار آمادای 6