شنبه 12 آبان 1403

اهالی بسکتبال مخالفت‌های شخصی را کنار بگذارند / ارمغانی: مشکل تیم ملی سرمربی نیست

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
اهالی بسکتبال مخالفت‌های شخصی را کنار بگذارند / ارمغانی: مشکل تیم ملی سرمربی نیست

سرمربی سابق تیم ملی بسکتبال ایران می‌گوید که مشکل تیم ملی با تغییر سرمربی حل نمی‌شود.

به گزارش "ورزش سه" سعید ارمغانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره انتقاداتی که از فدراسیون بسکتبال ایران می‌شود، توضیح داد: من فکر می‌کنم نفراتی مثل مدیر تیم یا حتی رئیس فدراسیون، دبیر و حتی سرپرست تیم، هیچ دلیلی ندارد که حتما بسکتبالی باشند. به عنوان مثال یکی از مدیران موفق بسکتبال ایران قطعا آقای غضنفری بود که اصلا دستش به توپ بسکتبال نخورد، اما چون مدیر یک شرکت قوی در آلمان بودند، می‌دانستند که یک مجموعه را چگونه هدایت کنند. می‌دانستند چه کاری نیاز است و کاری که ایشان کرد چراغ راه 20 تا 25 سال بسکتبال ما شد.

یکی از مدیران موفق بسکتبال ایران قطعا آقای غضنفری بود که اصلا دستش به توپ بسکتبال نخورد، اما کاری که ایشان کرد چراغ راه 20 تا 25 سال بسکتبال ما شد.

او ادامه داد: اینکه یکسری از آقایان در جامعه بسکتبال یا جامعه خبرنگاری انتقاد می‌کنند که چرا سرپرست یا مدیر تیم بسکتبالیست نیست، از نظر بنده انتقاد درستی به شمار نمی‌رود. خود همین منتقدان ضد و نقیض صحبت می‌کنند؛ اگر در فدراسیون بسکتبال فقط افراد بسکتبالی نیاز هستند، در این صورت جواد داوری بهترین انتخاب است و نباید به مدیریت ایشان انتقاد کنند. ما باید این موضوع را در نظر بگیریم که بد یا خوب بودن مدیریت یک فرد به بسکتبالی بودن یا نبودنش نیست، این موضوع بستگی به این دارد که افراد چقدر در حیطه مدیریت توانا هستند.

سرمربی سابق تیم ملی بسکتبال ایران تاکید کرد: یک فرد مثل غضنفری که اصلا هم بسکتبالی نبود، مدیر خوبی بود و بسکتبال را دگرگون کرد. سرپرست‌های مختلفی را می‌شناسم که بسکتبالی نبودند اما بسیار خوب کار کردند. افراد در چنین سمت‌هایی باید مدیریت را بلد باشند و کارهای اجرایی را در تیم انجام دهند. باید با فضای بین‌الملل آشنا باشند و اصلا نیاز به بسکتبالی بودن نیست. به عنوان مثال اگر جواد داوری مدیر خوبی باشد به دلیل بسکتبالی بودن یا نبودن نیست، اگر هم بد است، به بسکتبالی بودنش بستگی ندارد. بحث من این نیست که انتخاب‌ها و نفرات فعلی خوب هستند یا بد، انتقادی که صورت می‌گیرد را درست نمی‌دانم.

او در پاسخ به این سوال که دلیل اصلی حال بد بسکتبال ایران در سال‌های اخیر را چه می‌داند، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در عدم کسب نتایج خوب تاثیرگذار بوده، حال بد بسکتبال پایه ایران است. به عنوان مثال همین الان نمی‌توانیم بگوییم که در تیم ملی 5 یا 10 بازیکن جوان و بااستعداد را داریم که از پشت خط وارد می‌شوند و جای قدیمی‌ها را می‌گیرند. دلیل این اتفاق هم بی‌توجهی به پشتوانه‌سازی و رده‌های پایه، در سالیان گذشته و زمان درخشش نسل طلایی بود.

به داوری گفتم با هر شرایطی، تیم ملی ایران به جام جهانی صعود کرده است، باید از روزی که به جام جهانی رسیدیم کل تیم ملی را یا اینکه 90 درصد را تغییر می‌دادیم.

کارشناس بسکتبال ایران تاکید کرد: در این 20 سالی که در اوج بودیم پشتوانه سازی نکردیم. غیر از داوری هرکس دیگری هم می‌آمد با این موضوع روبرو می‌شد. متاسفانه بازیکنانی که داریم در سطح نسل طلایی نیستند و آقای داوری هم باید این موضوع را تشخیص می‌داد. من همان زمان هم به داوری گفتم که الان با هر شرایطی، تیم ملی ایران به جام جهانی صعود کرده است، و ما باید از روزی که به جام جهانی رسیدیم کل تیم ملی را 90 درصد تغییر می‌دادیم و پایه تغییر نسل را آنجا می‌گذاشتیم. با تیم جوان می‌رفتیم و جامعه بسکتبال نیز با هم قبول می‌کردند که ما اگر با بهترین ترکیب هم برویم همین نتیجه به دست می‌آید. بهتر بود جوانان را می‌بردیم و با یک برنامه‌ریزی قوی در مسیر پیشرفت قدم بر می‌داشتیم.

او گفت: ما باید در جام جهانی نسل جوان را هر چه زودتر و بهتر به کار می‌گرفتیم تا از آن مسابقات به عنوان یک تدارکات خوب برای جوان سازی تیم ملی استفاده کنیم. در کنارش باید بسکتبال پایه را هم مد نظر قرار می‌دادیم تا به سطح بالاتری برسانیم. البته همه این موضوعات به زمان نیاز دارد و پیدا کردن جایگزین برای نفراتی چون حدادی، صمد نیکخواه، کامرانی، آفاق و ساهاکیان راحت نیست. این جوانگرایی زمانی باید انجام می‌شد که این نفرات در اوج بودند. نمی‌گویم که نفراتی چون یخچالی و جمشیدی جانشینان خوبی نیستند، منظور من این است که تیم کاملی را نساخته‌ایم.

داوری به این فکر بود که با این تیم در جام جهانی 2023 نتیجه بگیرد، اما باید به این موضوع توجه می‌کردیم که نمی‌شد با این تیم برزیل را ببریم.

ارمغانی در پاسخ به این سوال که دلیل تغییرات زیاد در سمت سرمربیگری تیم ملی را چه چیزی می‌داند، اظهار کرد: داوری به این فکر بود که با این تیم در جام جهانی 2023 نتیجه بگیرد، اما باید به این موضوع توجه می‌کردیم که نمی‌شد با این تیم برزیل را ببریم. به المپیک هم نمی‌رسیدیم چون فعلا در تیم ملی ایران پتانسیل این کار را نداریم. داوری باید این مهم را تشخیص می‌داد و درست عمل می‌کرد. تحت فشارهایی قرار گرفت و سعی کردند تغییرات ایجاد کنند که البته تغییر سرمربی هم نتیجه نداد. مشخص شد که راه‌حل، تغییر سرمربی نبود و مربی جادوگر نیست.

او در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به این توضیحات، برکناری هاکان دمیر راه‌حل مناسبی است، تصریح کرد: من نحوه کار ایشان را نمی‌شناسم و اصلا روابط ایشان را نمی‌دانم که چگونه است، ولی به طور کلی به نظر من اگر این اتفاق هم بیفتد تغییر خاصی انجام نمی‌شود. مشکل جای دیگری است. با این حال بنده در هر شرایطی آرزوی موفقیت برای بسکتبال ایران دارم و به داوری هم گفته‌ام که اصلا دنبال پست و سمت نیستم، اما من ایرانی هستم و با تمام وجودم هر کمکی از دستم برآید بدون هیچ چشم داشتی انجام می‌دهم. از جامعه بسکتبال خواهش دارم که این مخالفت‌های شخصی را کنار بگذارند، مهم این نیست چه کسی در راس کار است و مهم انجام کار است.