«اهل بیتیها» در کمتر از 20 روز به چاپ چهارم رسید
کتاب «اهل بیتیها» در کمتر از 20 روز به چاپ چهارم و تیراژ 11 هزار تا رسید.
به گزارش مشرق، کتاب «اهل بیتیها» کمتر از 20 روز به چاپ چهارم و تیراژ 11 هزار تا رسید. این کتاب با موضوع تحقق خانواده ولایی با حضور در مجالس حسینی توسط نشر معارف به چاپ رسید.
خانواده کانون شکلگیری یک جامعه سالم، شاداب و پویای دینی و اسلامی است. بی تردید عکسش نیز صادق است. در طول تاریخ، یکی از راههای مقابل جریان باطل با رواج ایمان و دینداری و حاکمیت الهی، به فساد و تباهی کشاندن بنیان خانواده به عنوان کانون شکلگیری جامعه خدامحور بوده است. این موضوع در کشور ما نیز مستثنی نیست. متزلزلکردن خانواده از سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به گونهای کاملا جدی و هدفمند آغاز شده. کاهش چشمگیر آمار ازدواج، افزایش میانگین سن ازدواج، افزایش طلاق، موید این موضوع هستند و هشداردهند بحرانی فرهنگی و اجتماعی در آیندهای نه چندان دور به شمار میآیند. کاهش آمار ازدواج و بالا رفتن سن آن که به دلایل مختلفی رخ میدهد برای جامعه فسادآور است، چرا که نیاز طبیعی، جنسی و عاطفی و تمایل به جنس مخالف همواره وجود داشته، حقیقتی انکارناپذیر است.
رهبر معظم انقلاب در دیداری عمومی با مداحان و سخنرانان هیئتها میفرمایند: «بهخصوص من تکیه میکنم، دراین برهه از زمان، روی مسئل خانواده تکیه کنید! دشمن - نه دشمن ایران یا دشمن انقلاب؛ دشمن بشریت - تصمیم گرفته که نظام خانواده را در بین بشر از بین ببرد. خانواده سنت الهی است... این ازدواجهای سخت، این ازدواجهای دیر، این فرزندآوری کم، این به تعبیر غلط زشتشان «ازدواجهای سفید» - که سیاهترین نوع زندگی مزدوج است! هم اینها بهخاطر این است که خانواده از بین برود... شما مبارزه با اینها را جزء برنامههای خودتان قرار بدهید... و این یکی از بهترین کارها و یکی از مؤثرترین شیوهها برای حفظ انقلاب و برای رشد انقلاب و برای حفظ نظام اسلامی است.»
مبلغین، مادحین و صاحبان تریبون سخن، افرادی تاثیرگذار هستند که برای رساندن این هشدار و احساس خطر میتوانند جامعه را از آن مطلع سازند بیتردید تبیین این مهم برای مردم توسط این قشر تاثیر گذار مجاهدتی فرهنگی و دینی به حساب میآید. کتاب اهلبیتیها که به موضوع خانواده و اهمیت آن در نظام تکوین و تشریع بر اساس آیات و روایات و معارف اسلامی میپردازد. منبع مناسب و قابل اعتمادی در این زمینه است که ذاکرین و مبلغین محترم میتوانند با معرفی آن به مردم در هدایتشان به کار ببرند.
بعد از آنی که مقام معظم رهبری جملات فوق را ایراد نمودند آیت الله عابدینی جهت برآورده کردن منویات معظم له، در ایام مناسبتی فاطمیه بحثی مفصل در مورد خانواده و جایگاهش در نظام تکوین و تشریع خداوند طرح و به صورت سلسله سخنرانیها ارائه میکنند. ایشان در این موضوع با ترسیم سیر حرکت توحیدی با تشکیک وجودی اینگونه تبیین میکنند که حرکت انسان از رحم طینی و خانه جسمانی به رحم ولایی و خانواده ایمانی میرسد و با حرکت کاروان به پرچمداری ولی الله به ایستگاه رحم رحمانی راه مییابد و مراحل سلوک توحیدی را طی میکند. در این سیر حلقه اتصال رحم طینی به رحم رحمانی، رحم ولایی است که جسم و روح را به قرب توحید میرساند. ظهور تام رحم ولایی در هیأتها جلوه میکند، چرا که هیئت محل بروز مودت و اظهار محبت به اهل بیت علیهم السلام است.
آیت الله عابدینی با طرح این مباحث و نیز تدوین آن در قالب کتاب باعث شد توجه فرمایشات رهبر معظم انقلاب مناسبتی و گذرا نباشد تا صرفا برای مدتی، شور، هیجان و احساسات باعث شود که هیئتها و مداحان به آن بپردازند و پس از آن موجش فروکش کند و... بلکه این طرح و ارائه بحث به نوعی منویات و دغدغههای عمیق و راهبردی مقام معظم رهبری را برای این قشر تاثیرگذار یعنی مادحین و سخنرانان تئوریزه کرده است. از این رو باید امید داشت این حرکت دائمی بوده و برایش جریانی فکری ایجاد شود.
کتاب اهل بیتیها شامل سه گفتار است. گفتار اول با عنوان حقیقت و مراتب خانواده، خانواده را از سنت تکوین و تشریع خداوند میداند. از زوجیت که مظهر اسماء جلال و جمال خداوند است و جایگاه حب ذات در تشکیل خانواده به رابطه رحم طینی و دینی میرسد و ارتباط بین آن دو را راه رسیدن به سعادت میداند. در گفتار دوم با عنوان پیوندها و گسستهای خانواده به صل رحم، احسان به والدین و آثار آن و سنخیت آن با رحم رحمانی میپردازد و صل رحم در رحم رحمانی تفسیر میکند و تاکید می کند که قطع آن منجر به گسست از رحم رحمانی می شود. در گفتار سوم با عنوان الگوی توسع خانواد ولایی الگو شدن در تشکیل و توسع خانواد رحمانی را در اتصال به هیأتها که نماد کامل مودت و محبت به اهل بیت علیهم السلام است میداند. آیت الله عابدینی در این بحث با تشبیه جامعه به بدن از خانواد ولایی به جامع ولایی میرسد. و در آخر با تشبیه نقش بانوان در هیأت به نقش مادر در خانواده، نقش مهم بانوان در این سیر حرکتی را تبیین و ترسیم میکند.
لازم به ذکر است متن سخنرانیهای آیت الله عابدینی با این موضوع به کوشش محسن خلیل آزاد و علی جعفری هرستانی تدوین شده و درقالب کتابی با عنوان اهل بیتیها در 206 صفحه توسط نشر معارف به چاپ رسیده است و در کتابفروشیهای معتبر سراسر کشور یا مراجعه به این نشانی قابل تهیه است.