اهمیت توجه به طرحهای پیشگیرانه برای کاهش خسارات ناشی از وقوع بحران
تهران - ایرنا - رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به مشکلات موجود در مقابله با بحرانهای طبیعی در کشور، بر اهمیت توجه به طرحهای پیشگیرانه برای کاهش خسارات ناشی از وقوع بحران تاکید کرد.
به گزارش ایرنا از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، محمد حسن نامی در نشست تخصصی کارگروه هشدار سازمان مدیریت بحران کشور که با هدف بررسی موضوعات مربوط به پیشگیری و کاهش خطر و بررسی نقش قوه قضاییه در کمک به اجرای درست طرحهای کاهش خطر در محل مرکز فرماندهی مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، افزود: هر سازمانی باید واحد مدیریت بحران مجموعه خود را مشخص کند.
وی با اشاره به اهمیت نقش قوه قضاییه در نظارت بر اجرای درست برنامه های مدیریت بحران، اظهار داشت: قانون موجود باید مورد بازنگری قرار گرفته و نقاط ضعف آن برطرف شود. همچنین حضور نیروهای قوه قضاییه میتواند به بهبود کیفیت کار کمک کند.
در ادامه این نشست اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز به بررسی جایگاه کارگروه هشدار پرداخت و گفت: ابتدا باید دید که این کارگروه قرار است چه نقشی بر عهده بگیرد. سیاستگذار است، قرار است برنامهریزی کند یا میخواهد کار اجرا بر عهده بگیرد.
وی با اشاره به این که وضعیت کنونی به گونهای است که با توجه به اولویتها، بودجه مربوط به پیشگیری صرف موضوعات دیگر میشود، افزود: در حوزه سیستمی نیز کار پیشگیرانه، کاری بلندمدت است و اجرای آن نیز به هزینه ای کلان نیاز دارد، در نتیجه ما چشم خود را به روی این وجه موضوع میبندیم و به سراغ مصادیق میرویم.
جهانگیری تصریح کرد: اگر بخواهیم این کارگروه عملکرد موفقی داشته باشد اول باید بدانیم که در حوزه های مختلف مشکلات ما چیست و اولویتبندیمان کدام است و در نتیجه سازمان های مختلف جایگاه خود را بر اساس آن اولویتها مشخص کنند. در مدیریت بحران ما باید ریسکپذیر بوده و جسارت داشته باشیم.
علی نصیری رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این نشست با اشاره به این که تاکنون رویکرد ما برای مقابله با بحرانها رویکرد پاسخمحور و مقابلهمحور بوده بر ضرورت توجه به نگاه پیشگیرانه تاکید کرد و گفت: مخاطرات میتواند موضوعی طبیعی تلقی شود، اما بحران، موضوعی طبیعی نیست و میتوان با اتخاذ رویکرد درست، جلوی وقوع آن را گرفت.
وی با بیان این که رویکرد پیشگیرانه رویکردی نوین است که باعث ایجاد تحول در نظام مدیریت بحران میشود، بر اهمیت نقش قوه قضاییه در این بخش تاکید کرد و اظهار امیدواری کرد که برگزاری این جلسه باعث اقدامات مفید و همکاری های مشترک و همافزایی بین سازمانی شود.
در ادامه این نشست فخر قائم مقام رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های انجام گرفته در قالب این کارگروه از تشکیل کارگروه های تخصصی در سطح ستاد مدیریت بحران شهر تهران به عنوان نمونه ای موفق در این زمینه نام برد و با اشاره به برگزاری تمرین امداد هوایی در تهران گفت: این تمرین درس های خوبی داشت چرا که اگر بحرانی چون زلزله در سطح تهران اتفاق بیفتد امدادرسانی زمینی مشکل می شود و باید از امدادرسانی هوایی کمک گرفت.
مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتشنشانی نیز در ادامه نشست از بی توجهی عمومی به موضوعی ایمنی به عنوان یکی از مشکلات اصلی در مبحث پیشگیری نام برد و افزود: ما تاکنون 33 هزار ساختمان در سطح تهران شناسایی کرده ایم که به نسبت های متفاوت و به دلایل مختلف سطحی از ناایمنی دارند و نیازمند مداخله هستند.
وی اظهار داشت: از بین این 33 هزار ساختمان 360 ساختمان نیازمند مداخله شدید هستند و 123 ساختمان نیز وضعیتی شبیه ساختمان پلاسکو دارند. لازم است ساز و کار دقیقی تدوین شود چون مولفه های ایمنی آسیبپذیرند و شاخص های آن در یک ساختمان مدام باید مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه این نشست نمایندگان قوه قضاییه و نیز نمایندگان سازمان های امدادی هر یک نظرات خود را در ارتباط با موضوع پیشگیری و نقش این کارگروه در این زمینه ارائه دادند.