اورانیوم غنی شده
اورانیوم غنی شده
ایران با 5 گامی که در راستای کاهش تعهدات برجامی برداشته است، دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی هستهای (شامل ظرفیت غنیسازی، درصد غنیسازی، میزان مواد غنیشده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.
پس از آنکه راهبرد ایران از «صبر استراتژیک» به «مقاومت فعال» تغییر پیدا کرد، تکاپوی اروپاییها نیز برای تامین و تضمین منافع برجامی ایران، مشهود شد. در یک نمونه از تکاپوی اروپاییها برای نجات برجام، پیشنهاد گشایش خط اعتباری 15 میلیارد دلاری برای خرید نفت ایران از سوی «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه ارائه شد.
ایران در حالی که در سال 1398 نسبت به کاهش محدودیتهای هستهای اقدام کرد که صنعت هستهای در قالب این اقدام، به پیشرفتها قابل توجهی دست یافت.
ایران در حالی که در سال 1398 نسبت به کاهش محدودیتهای هستهای اقدام کرد که صنعت هستهای در قالب این اقدام، به پیشرفتها قابل توجهی دست یافت.
ایران در حالی که در سال 1398 نسبت به کاهش محدودیتهای هستهای اقدام کرد که صنعت هستهای در قالب این اقدام، به پیشرفتها قابل توجهی دست یافت.
در حالی که سازمان انرژی اتمی و فعالیتهای صلحآمیز هستهای در چهار سال گذشته تقریبا از مرکز حملات و توجهات بینالمللی، سیاسی و رسانهای تحت تاثیر برجام خارج شده بود، به نظر میآید در ادامه تحولات در روند فعالیتهای این سازمان در سال 98، در سال جدید نیز نام این سازمان و اقدامات پیشرو همچنان بر سر زبانها باشد.
تهران - ایرنا - 10 ماه پیش رییسجمهوری در سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای و عدم اجرای تعهدات برجامی طرف اروپایی از استراتژی جدید ایران مبنی بر «مقاومت فعال» و «تحمل فشار بدون هزینه صفر» رونمایی و استراتژی کاهش گام به گام تعهدات هستهای بر اساس برجام را رونمایی کرد.
حوزه مجلس شورای اسلامی در طول سال گذشته اخبار متنوعی داشت که جزئیات آن پیشتر منتشر شده است. مهمترین اخبار این حوزه در تیر 98 را مرور میکنیم.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در روز 18 اردیبهشت 97 رسما کشورش را از توافق برجام خارج کرد. ترامپ بر این باور بود که با خروج امریکا از برجام، ایران نیز از این توافق خارج شده و عملا برجام به نقطه پایانی خود می رسد و پرونده هسته ای بار دیگر به شورای امنیت سازمان ملل بازمیگردد یا ایران مجبور می شود دوباره با دولت آمریکا مذاکره کند اما ایران اعلام کرد که برجام را بدون آمریکا و در واقع...
جمهوری اسلامی ایران، روز 18 اردیبهشت 1398 در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام، سلسله اقداماتی را برای پاسخ به نقض برجام از سوی آمریکا و ناتوانی اروپا در تضمین منافع برجامی ایران انجام داد.
سیاست حفظ برجام و مماشات با کشورهای غربی در این زمینه، بازی در زمینی است که آمریکا و طرفهای اروپایی برای ما طراحی کردهاند و ادامه این روند، تنها سبب وارد آمدن خسارتهای روزافزون به کشور خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «برجام» توافقی بود که در ظاهر میان ایران و کشورهای 5+1 انجام شد، اما واقعیت این است که این توافق دو طرف داشت: ایران و آمریکا. با خروج آمریکا از برجام، این توافق فلسفه وجودی خود را از دست داد و انتظار میرفت ایران نیز به این توافق پایان داده و انجام تعهدات خود را تعلیق کند اما دولتمردان تصمیم دیگری گرفتند. تحلیل دولت در ابتدا این بود که با خروج...
گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در 13 اسفند ادبیات و روایتی متفاوت از همکاری ایران را در بر داشت. در این گزارش اعلام شد که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران پنج برابر محدودیت تعیین شده در توافق هستهای است و ادعا شد که ایران اجازه دسترسی به سه مکان را فراهم نکرده و درباره پرسشهای آژانس پیرامون مواد هستهای اعلام نشده، همکاری قابل توجهی نداشته است. در این پرونده روایت آژانس و تحولات پس...