اولویت حضور در دانشگاه از 17 خرداد با دانشجویان کارشناسی ارشد است / استمرار تعطیلی دانشگاههای شهرهای قرمز
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز سهشنبه 30 اردیبهشت ماه، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با اصحاب رسانه گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط حضور دانشجویان در دانشگاهها را فراهم کرده است و دانشگاههایی که این شرایط را دارند، میتوانند از 17 خرداد پذیرای دانشجویان باشند. خاکی صدیق افزود: اولویت با دانشجویان کارشناسی ارشد برای اتمام...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز سهشنبه 30 اردیبهشت ماه، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با اصحاب رسانه گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط حضور دانشجویان در دانشگاهها را فراهم کرده است و دانشگاههایی که این شرایط را دارند، میتوانند از 17 خرداد پذیرای دانشجویان باشند.
خاکی صدیق افزود: اولویت با دانشجویان کارشناسی ارشد برای اتمام پژوهشها و پروژههای عملی است؛ هم اکنون درصد قابل توجهی از دانشگاهها با آموزشهای غیرحضوری درسها را پیش میبرند و در حال پایان مباحث درسی هستند.
معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: استمرار آموزش الکترونیکی توصیه اول به دانشگاهها است، اما بخش عمدهای از کار دانشجویان کارشناسی ارشد پژوهش است و نیاز به حضور در آزمایشگاه و کارگاههای عملی دارند که با توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت، این امر امکانپذیر خواهد بود.
دانشجویان شهرهای قرمز نمیتوانند در دانشگاهها حضور یابند
خاکی صدیق درباره دانشجویانی که در مناطق قرمز حضور دارند، افزود: دانشجویانی که در شهرهای وضعیت قرمز حضور دارند، نمیتوانند در دانشگاه حضور یابند و بخشی از آموزش که به صورت راه دور است، برای آنها ادامه مییابد و بخشهای عملی و کارگاهی باید بماند تا ستاد کرونا برای آن تصمیمگیری کند.
خاکی صدیق درباره دانشجویانی که تحصیل شان در این ترم ادامه مییابد، گفت: هر دانشجویی که نتواند دروس را به پایان برساند، باید ترم را برای آنها افزایش دهیم و طول ترم بدون احتساب در سنوات انجام میشود تا لطمهای به دانشجو وارد نشود.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به ترم تابستانی افزود: دانشگاهها به ویژه آن دانشگاههایی که دانشجویان ترم آخر دارند، میتوانند ترم تابستانی را برگزار کنند.
وی ادامه داد: همچنین آن دسته از دانشجویانی که یک یا دو درس آنها باقی مانده تا فارغ التحصیل شوند، ما این تعداد درس را به چهار درس افزایش دادهایم تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.
معاون آموزشی وزارت علوم درباره ترم آینده گفت: پیش بینی دقیق برای ترم آینده و شرایط آن در حال حاضر برای هیچکس امکانپذیر نیست. طبق رصدهایی که از آموزش عالی دنیا داشتهایم، سایر کشورها نیز به طور قطعی نمیدانند که چه اتفاقی در ترمهای دیگر خواهد افتاد.
وی ادامه داد: در حال حاضر دانشگاههای خوب دنیا اعلام کردهاند همه آموزشهای الکترونیکی را برگزار کرده و بسته به شرایط تصمیمگیری خواهند کرد. در حال حاضر زیرساختها فراهم شده است. اگر شرایط بیماری همچنان ادامه یابد و ما نتوانیم حضور دانشجویان را داشته باشیم با این تجربهای که در این ترم داشتهایم، ممکن است آموزشها به صورت الکترونیکی ادامه یابد، البته نمیتوان گفت که ترم آینده صددرصد به صورت حضوری یا به صورت الکترونیکی خواهد بود.
86 درصد دانشجویان تحت پوشش آموزش مجازی قرار گرفتند
وی درباره اینکه دانشگاهها تا چه اندازه از آموزشهای الکترونیکی استفاده کردهاند، گفت: 86 درصد دانشجویان تحت پوشش آموزشهای مجازی قرار گرفتهاند.
خاکی صدیق ادامه داد: برای ترم مهرماه آمادگی داریم و اگر ضرورت پیدا کرد، دانشگاهها به شیوه الکترونیکی ادامه دهند. البته تمام اینها به شرایطی که خواهیم داشت، بر میگردد. امیدواریم برای ترم آینده شرایط حضور دانشجویان را داشته باشیم.
وی افزود: بر اساس تحلیل متخصصان فن آموزش، آموزش پس از کرونا قطعا در ایران و خارج از کشور متفاوت خواهد بود.
معاون آموزشی وزیر علوم در خصوص حذف ترم و سختگیریهایی که دانشگاهها در این خصوص دارند، گفت: ما به دانشگاهها توصیه کردهایم که با دانشجویان همراهی کنند. اگر دانشجویی مشکل داشته باشد و امکانات آموزش حضوری را نداشته باشد این حق را دارد که ترم را بدون احتساب سنوات حذف کند.
زمان شروع ترم آینده
وی درباره زمان شروع ترم آینده و اینکه آیا با تأخیر خواهد بود گفت: تمام تلاش دانشگاهها این است که برای دانشجویان جدیدالورود ترم را در زمان خود آغاز کنند. البته این بستگی به این خواهد داشت که زمان اعلام نتایج کنکور و امکانات دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان به چه صورت خواهد بود.
معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: دانش آموختگی برخی از دانشجویان با تأخیر مواجه شده است و این مشکل است، چون اکثر آنها خوابگاهی هستند، از طرفی دانشجویان جدیدالورود نیز به خوابگاه نیاز دارند و این یک مسئله جدی برای دانشگاهها است و ممکن است نتوانند شرایط را مدیریت کنند و این یک گزینه است که ترم آینده دانشجویان جدیدالورود از بهمن ماه باشد. البته این به پارامترهای دیگر مانند زمان اعلام نتایج کنکور نیز بستگی دارد.
خاکی صدیق خاطرنشان کرد: ما باید این دستاورد آموزش عالی را که در طول سه ماه گذشته با جدیت خانواده آموزش عالی به دست آمده است قدردان باشیم و بتوانیم از این تجربیات در پساکرونا استفاده کنیم و آموزش خود را ارتقای کیفی دهیم.
90 درصد دانشگاهها اینترنت رایگان دارند
وی در خصوص اینکه چند درصد دانشگاهها از اینترنت رایگان استفاده میکنند، گفت: تا جایی که اطلاع دارم 90 درصد دانشگاهها دارای اینترنت رایگان هستند.