دوشنبه 3 دی 1403

اولین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
اولین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود

قرارداد سرمایه‌گذاری و راه اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی و مرکز رشد، بین رؤسای دانشگاه تهران و سازمان ملی هوش مصنوعی به امضا رسید.

قرارداد سرمایه‌گذاری و راه اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی و مرکز رشد، بین رؤسای دانشگاه تهران و سازمان ملی هوش مصنوعی به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، بر اساس مفاد این قرارداد که 12 آذرماه جاری به امضای سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران و محمدسعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، رسید، مقرر شد این سازمان، اولین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی را در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران راه‌اندازی نماید.

سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، در این جلسه با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی در موضوع هوش مصنوعی گفت: دانشگاه تهران با توجه به ظرفیت‌های موجود، می‌تواند در حوزه هوش مصنوعی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. البته این آزمایشگاه، ملی است و در واقع خدمت‌رسان و دریافت‌کننده مشارکت از همه دانشگاه‌ها و دستگاه هاست.

سرپرست دانشگاه تهران در ادامه با خاطرنشان کردن قابلیت‌های دانشکدگان فنی، دانشکدگان علوم و فناوری‌های میان‌رشته‌ای و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تأکید کرد: این ظرفیت‌ها بستر مناسبی برای فعالیت دانشگاه تهران در حوزه هوش مصنوعی است. ما اگر درکشور و حوزه پژوهش و فناوری‌های نوین، برنامه درازمدت داشته باشیم، هنگامی که فناوری نوظهوری همچون هوش مصنوعی مطرح می‌شود، از ظرفیت‌های آن در چارچوب آن برنامه جامع استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه سازمان ملی هوش مصنوعی در موضوع هوش مصنوعی اقدامات ارزشمندی را انجام داده است، اظهار کرد: اگر بخواهیم با توجه به تحولات دنیا پیش رویم، باید در این حوزه فعالیت‌های خود را توسعه دهیم. برای این منظور باید ظرفیت‌هایمان را متمرکز و از این ظرفیت‌ها به صورت هدفمند استفاده کنیم.

سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی نیز در این جلسه گفت: زمانی سخن از انقلاب صنعتی و سپردن کارهای مکانیکی بشر به ماشین بود. اکنون نیز هوش مصنوعی می‌خواهد به بشر کمک کند تا کارهای ذهنی بشر را به ماشین سپرد شود. بنابراین عرصه این تحول مهم در دنیا، بسیار گسترده است و با توجه به این گستردگی، نیاز به سیاست‌گذاری مناسب دارد.

سرافراز در ادامه گفت: در کشور ما معمولاً در تخصیص منابع، تمرکززدایی می‌شود و این کار به محدود شدن اثرگذاری منابع خواهد انجامید. در حالی که کارهای بزرگ در کشور باید با برنامه‌ریزی متمرکز منابع و با مشارکت همه بخش‌ها انجام گیرد تا به اثرگذاری وسیع‌تر منتج شود.

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی در پایان با اظهار امیدواری از راه‌اندازی اولین دفتر آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران با توجه به ظرفیت دانشی تخصصی و جامعیتش، بستر خوبی برای فعالیت در این عرصه است. امیدواریم این گام مهم، مقدمه یک حرکت ملی جدی در این موضوع حیاتی باشد.

گفتنی است بر اساس این قرارداد، آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی کشور در پردیس شماره 2 دانشکدگان فنی، با سرمایه‌گذاری مشترک سازمان ملی هوش مصنوعی و دانشگاه تهران تجهیز و راه‌اندازی خواهد شد.