اوکراین همه چیز را پس میگیرد؟
با گذشت سه ماه از حمله پوتین به اوکراین، چشم انداز یک پیروزی قاطع برای کرملین از بین رفته است. با این حال، حتی با وجود شکست روسیه در میدان جنگ، مقاومت قهرمانانه اوکراین و کمکهای نظامی فراوان غرب، جهت درگیری به طور کامل تغییر نکرده است.
پیش از این متیو باروز و رابرت منینگ در ماه آوریل پیش بینی خود را از مسیر این مناقشه منتشر کرده بودند. اکنون آنها با انتشار یاداشتی با عنوان «سه آینده احتمالی برای «درگیری منجمد» در اوکراین» این دیدگاه را به روز کردهاند.
بحران اقتصادی و سرنوشت «درگیری منجمد»
اکوایران در در این باره نوشت: با گذشت سه ماه از حمله پوتین به اوکراین، چشم انداز یک پیروزی قاطع برای کرملین از بین رفته است. با این حال، حتی با وجود شکست روسیه در میدان جنگ، مقاومت قهرمانانه اوکراین و کمکهای نظامی فراوان غرب، جهت درگیری به طور کامل تغییر نکرده است.
در ماه آوریل، ما چهار سناریو در مورد اینکه چگونه نتیجه جنگ میتواند جهان را تغییر دهد، ارائه کردیم. در آن زمان، لزوماً مشخص نبود که سناریوی «درگیری منجمد»، که در آن هر دو طرف برای دستیابی به پیشرفتهای سریع یا قاطع تلاش میکنند، به احتمال زیاد تحقق یابد. اما درگیریها طی هفتههای اخیر به چنین نقطهای کشیده شده است.
ضمن آنکه در آن زمان برخی مسائل کمتر مشهود بود: میزان شوک جنگ بر اقتصاد جهانی و آغاز بحرانهای بزرگ غذایی و انرژی. بسته به مدت زمان درگیری، این اثرات می تواند پیامدهایی حتی بدتر از بحران مالی 2008 برای کشورهای در حال توسعه داشته باشد.
رکود اقتصادی جهانی احتمالاً به عنوان یک عامل تأثیرگذار فزاینده در تصمیمگیری ایالات متحده / ناتو ظاهر میشود - و به طور بالقوه شکافی را بین اروپا که احتمالا خواستار پایان سریعتر جنگ و ایالات متحده که میخواهد شاهد شکست کامل مسکو باشد، ایجاد میکند. بنابراین چگونه یک «درگیری منجمد» در سراسر جهان طی دو سال آینده رخ خواهد داد؟
متن کامل این گزارش را با تیتر «3 پیشبینی شورای آتلانتیک برای فرجام حمله روسیه به اوکراین» در اقتصادنیوز بخوانید.