یک‌شنبه 30 دی 1403

اکران ویژه «بی‌قرار» در کرمان / جشنواره فیلم وعکس «پنج» ثبت جهانی شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اکران ویژه «بی‌قرار» در کرمان / جشنواره فیلم وعکس «پنج» ثبت جهانی شد

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «بی‌قرار» فیلم مستند جدید محمدعلی فارسی که در مرکز گسترش تولید شده، به مناسبت سی و هفتمین سالگرد شهادت شهیدمحمدحسن یوسف الهی با حضور خانواده این شهید، در سینما شهرتماشای کرمان اکران می‌شود. شهید محمد حسن یوسف الهی فرمانده اطلاعات لشگر ثارالله کرمان، همرزم شهید سردار حاج قاسم سلیمانی بود و سال 64 به شهادت رسید، همان شهیدی که سردار سلیمانی وصیت کرده...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «بی‌قرار» فیلم مستند جدید محمدعلی فارسی که در مرکز گسترش تولید شده، به مناسبت سی و هفتمین سالگرد شهادت شهیدمحمدحسن یوسف الهی با حضور خانواده این شهید، در سینما شهرتماشای کرمان اکران می‌شود.

شهید محمد حسن یوسف الهی فرمانده اطلاعات لشگر ثارالله کرمان، همرزم شهید سردار حاج قاسم سلیمانی بود و سال 64 به شهادت رسید، همان شهیدی که سردار سلیمانی وصیت کرده بود کنار مزار او دفن شود. «بی‌قرار» تندیس برنزی بخش آوینی هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» را دریافت کرد.

در این مراسم ویژه محمد حمیدی مقدم مدیر عامل، عبدالحسین بدرلو قایم مقام و معاون مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و محمدعلی فارسی کارگردان «بی‌قرار» حضور دارند.

ثبت جهانی جشنواره فیلم و عکس «پنج»

جشنواره عکس «پنج» که در سال‌های گذشته بر مبنای رقابت در حوزه عکاسی به فعالیت پرداخته بود، با ثبت جهانی خود به عرصه جشنواره‌های فیلم هم ورود کرد و تبدیل به جشنواره بین المللی فیلم و عکس «پنج» شد.

فرید حامدی عضو شورای سیاستگذاری و دبیر بخش فیلم جشنواره گفت: این جشنواره با محوریت عکاسی و بررسی آثار عکاسان پیش از این هم بین المللی بود و از کشورهای مختلفی شرکت کننده و داور با آن همکاری می‌کردند. اکنون بخش فیلم هم به آن اضافه شده است. در بیشتر کشورها جشنواره‌ها و رقابت‌های فرهنگی بزرگ و کوچکی برگزار می‌شود که هنرمندان سراسر جهان برای رقابت به آن‌ها رجوع می‌کنند. وقتی می‌گوییم جشنواره‌ای بین المللی است باید دارای استاندارهای تعریف شده ای باشد.

وی درباره اضافه شدن بخش فیلم به جشنواره بیان کرد: تصمیم بر آن شد تا بخش فیلم هم به جشنواره اضافه شود، چرا که سینما با محوریت تولید آثار هنری محض، وامدار ادبیات و به نوعی عکاسی است. چه بهتر که جای یک فریم عکس روی دیوار، در یک ثانیه، بیست و چهار فریم عکس را با سرعت ببینیم. البته با تکنولوژی امروز تا چند هزار فریم هم در ثانیه امکان پذیر است.

دبیر بخش فیلم جشنواره بین المللی فیلم و عکس «پنج» گفت: مهدی شادی زاده دبیر جشنواره تصمیم داشت تا این بخش در جشنواره با محوریت فیلم‌های کوتاه و یا ویدیو آرت راه اندازی شود. من هم پیشنهاد دادم تا آن را به عنوان یک جریان بین المللی وارد عرصه جهانی کنیم زیرا این گفت و گو برای هنرمند ایرانی و این مشاهدات برای هنرمندان بین المللی واجب است. ما در ایران نکات بسیار مهمی را داریم که می‌توان به آن پرداخته شود نه که تا اکنون نشده، بلکه گسترده‌تر به آن نگاه کنیم. موضوعاتی مانند جنگ، جایگاه زن در جامعه ایران و... مسائلی هستند که می‌توان به خوبی به آن پرداخت. این جشنواره محلی مناسب است تا آثار هنرمندان ایران در یک جشنواره داخلی و بین المللی دیده شود. بنابراین این جشنواره را به ثبت جهانی رساندیم و اکنون در دسترس تمام عکاسان و فیلمسازان جهان است.

وی تصریح کرد: در بیانیه ما ذکر شده که تنها آثاری پذیرفته خواهد شد که به نوعی به پیشرفت جامعه و جایگاه انسان کمک کند. به گونه‌ای آثار ارسالی باید در راستای تعالی جایگاه انسان و دفاع از ارزش‌های والای او باشد. تمرکز این جشنواره مشخص و ثبت شده است. آثار کمدی یا انیمیشن یا تعداد دیگری سبک را نمی‌پذیریم و تمام این موارد به صورت رسمی در صفحه ثبت نام جشنواره آمده است.

حامدی در پایان گفت: این موضوع به شرایط بسیاری بستگی دارد. از ابتدا همه آن‌ها را دیده ایم و می‌شناسیم. من در بیش از چهل کشور به عنوان کارگردان یا آهنگساز فعالیت داشته‌ام. با قوانین آن‌ها و فرم‌های رایج، آشنا هستم. اگر اصالت این جشنواره حفظ شود و یاران، یاری کنند در چند سال آتی بی شک قطب مطرحی برای ارائه آثار هنری خواهد بود. در سال‌های گذشته فیلم‌سازان و عکاسان ما عمده اعتبار خود را به دلیل دریافت جایزه از جشنواره‌های خارجی به دست می‌آوردند و این موضوع جامعه هنری را دچار چند دستگی کرده است. جشنواره فیلم و عکس پنج محک جدی برای نشان دادن درست از غلط خواهد بود و با احترام به نظرات دیگران راه و روش خود را دارد.