اگر دکتر حیدری در اتاق عمل باشد چه باید کرد؟!/ گلایه داوران لیگ برتر درباره ابلاغهای دیرهنگام
طی مدت اخیر معمولا شاهد این موضوع بودهایم که اعلام داوران از سوی کمیته در ساعات پایانی منتهی به بازیها اعلام میشود.
به گزارش "ورزش سه"، در روزهایی که داوری نیز به یک بخش مهم در فوتبال و ورزش تبدیل شده و داوران برای حضوری موفق در دیدارها نیازمند تمرینات و حضور در کلاسهای آموزشی هستند، به نظر میرسد این بخش کاملا در فوتبال ایران نادیده گرفته میشود.
چندی پیش بود که سیدمهدی سیدعلی که به تازگی از داوری خداحافظی کرده، با انتشار تصویری از خود در پارک برای تمرینات آماده سازی دچار آسیب دیدگی و سانحه شده بود، خبرساز شد.
با این حال اما اکنون گلایه اصلی داوران در خصوص ابلاغهای دیرهنگامی است که باعث میشود آنها از آمادگی لازم برای حضور در مسابقات به دور باشند.
همانطور که گفته شد محمدرضا منصوری کمک داور باتجربه فوتبال ایران که به تازگی خداحافظی کرده، مهمان آنتن بود و صحبتهای مهمی در خصوص شرایط داوری ایران و تفاوت آن با فوتبال روز دنیا داشت. منصوری در بخش دیگری از گلایههای خود در بخش داوری البته به نکته مهم دیگری نیز اشاره کرده است. جایی که به واسطه حضور دپارتمان و کمیته داوری و ناهماهنگیهای معمول در این بخش معمولا ابلاغیه داوری به صورت دیرهنگام به آنها میرسد.
این کمک داور که سابقه حضور در مسابقات مهم و رویدادهای معتبر خارجی را در کارنامه دارد، با اشاره به این موضوع که از سوی فیفا برای آنها مربیان بدنساز با برنامه تمرینی و ریکاوری خاص برای آماده سازی در نظر گرفته میشد به تفاوت جالبی با لیگ ایران اشاره کرد؛ منصوری با اعلام اینکه ابلاغها در ایران معمولا یک یا در بهترین حالت دو روز قبل از بازیها به آنها میرسد از آن به عنوان یک مانع بزرگ یاد کرد و اینطور توضیح داد: شما در نظر داشته باشید که قرار است در طول هفته تمرینات بدنسازی و ریکاوری انجام دهید. وقتی مشخص نیست آیا داور بازی هستید یا نه چطور میخواهید فشار تمرینات خود را تنظیم و مشخص کنید. مثلا در هفته منتهی به روزهای تعطیلی سال در همین چند روز قبل ناگهان در اوج تعطیلات و در فاصله کمی به بازی ابلاغ به دست شما میرسد و این در حالیست که شما اصلا فارغ از تمرینات، حتی نمیدانید برای تعطیلات و تفریح کنار خانوادهتان باید به چه شکل برنامهریزی کنید.
وی ادامه داد: موضوعی که کاملا در فوتبال روز دنیا متفاوت است. به طور مثال ما یک بازی حساس در جام جهانی قضاوت داشتیم. دیداری که برزیل دو مساوی قبل از آن کسب کرده بود و در صورت ناکامی در آن از دور رقابتها کنار میرفت. ما آن بازی را قضاوت کردیم و عملکرد خوبی هم اتفاقا داشتیم. بعد از آن که وارد هتل شدیم خیلی زود مربی بدنساز در کنارمان حاضر شد و اعلام کرد که چهار روز دیگر بار دیگر قضاوت خواهید داشت و باید تمرینات ریکاوری و... را دنبال کنید. همه چیز باید روتین و مشخص باشد تا شما از یک داور انتظار قضاوت بدون اشتباه داشته باشید. حق و حقوق مهم است اما قطعا همه چیز نیست و مسائل دیگری هم هست که روی عملکرد داوران تاثیر میگذارد که این مساله تمرین یکی از مهمترین آنهاست. شما در نظر بگیرید آقای دکتر حیدری در حین عمل ناگهان به او ابلاغ داوری بخورد! بنده خدا باید چه کند؟