شنبه 3 آذر 1403

اگر کرونا جهش یافته باشد، دارو و واکسن اثرگذار نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اگر کرونا جهش یافته باشد، دارو و واکسن اثرگذار نیست

محققانی که ژنوم های ویروس کووید19 را در بیش از 7500 فرد مبتلا تجزیه و تحلیل کرده اند، از زمان شیوع در چین تاکنون نزدیک به 200 جهش در ویروس SARS-CoV-2 کشف کردند اما می گویند که این به معنای کشنده تر شدن آن نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ محققانی که ژنوم های ویروس کووید19 را در بیش از 7500 فرد مبتلا تجزیه و تحلیل کرده اند، از زمان شیوع در چین تاکنون نزدیک به 200 جهش در ویروس SARS-CoV-2 کشف کردند اما می گویند که این به معنای کشنده تر شدن آن نیست.

دانشمندان دریافته اند کروناویروس که منجر به کووید19 می شود احتمالا از اکتبر سال گذشته در گردش بوده و از زمانی که چین را هدف قرار داده نزدیک به 200 جهش ژنتیکی مکرر در این ویروس در حال تکامل است.

مطالعه ای با عنوان "ظهور تنوع ژنومی و جهش های مکرر در SARS-CoV-2" توسط گروهی از دانشمندان بین المللی به رهبری دانشگاه لندن انجام شد.

ویروس SARS-CoV-2 که باعث بیماری کروناویروس یا کووید19 می شود، بیش از 3.7 میلیون نفر را آلوده کرده، حدود 259،406 نفر را کشته و فعالیت های اقتصادی جهان را ویران کرده است.

این تحقیق به رهبری انستیتوی ژنتیک UCL، چگونگی سازگاری این ویروس با انسان و نحوه آگاهی از دارو و تخصیص واکسن را تجزیه و تحلیل کرد.

این تیم، ژنوم ویروس را با استفاده از توالی منتشر شده در بیش از 7500 فرد مبتلا به کووید19 تحلیل کرد.

دانشمندان، ژنوم های این ویروس را تجزیه کردند تا بدانند که چگونه این ویروس از زمان ورود به شهر ووهان چین جهش یافته و تقریبا تمام جهان را درگیر کرده است و این کار می تواند سرنخ هایی برای هدایت داروها و اهداف واکسن ایجاد کند.

در این مطالعه آمده: "به نظر می رسد که 198 مکان در ژنوم SARS-CoV-2 دستخوش تغییر عود کننده و جهش های مستقل بر مبنای یک مقیاس بزرگ از تجزیه و تحلیل گروه های عمومی ژنوم شده است. جهش های عود کننده اخیر نشان می دهد که این ویروس هنوز هم برای انسان سازگار است."

"فرانکوس بالوکس" مدیر مؤسسه ژنتیک در کالج دانشگاه لندن گفت که این ویروس در حال تغییر است، اما این امر به خودی خود به معنای بدتر شدن آن نیست.

وی در مصاحبه ای دیگر خاطرنشان کرد که تمام ویروس ها جهش می یابند و جهش SARS-CoV-2 امری نگران کننده یا اینکه آن ویروس مرگبارتر می شود نیست.

تجزیه و تحلیل ها نشان داد که این همه گیری از حدود نوامبر یا دسامبر سال گذشته (2019) آغاز شده است. جهش ویروس به انسان نیز در حدود 6 اکتبر تا 11 دسامبر سال 2019 رخ داده و داروها و واکسن ها باید روی عناصر پایدار ویروس متمرکز شوند.

چالش اساسی در مبارزه با کروناویروس این است که اگر این ویروس جهش یافته باشد ممکن است دیگر دارو مؤثر نباشد.

بالوکس توضیح داد: "اگر تلاش های خود را بر بخش هایی از ویروس که احتمال جهش کمتری دارند متمرکز کنیم، شانس بهتری برای تولید دارو با اثرگذاری طولانی مدت خواهیم داشت. ما باید داروها و واکسن هایی تولید کنیم که ویروس به راحتی مانع آنها نشود."

انتهای پیام /