ایجاد اشتغال مولد و پایدار در بسترمهارت آموزی در محیط واقعی کار
با ابلاغ طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار، برای 1.4 میلیون جوان جویای کار زمینه ایجاد اشتغال مولد و پایدار در کنار استاد کار یا مربی فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهمترین ماموریت هدفگذاری شده سازمان فنی حرفهای در راستای ارائه آموزشهای فنی و تخصصی استاندارد و موردنیاز بازار کار و تدوین استانداردهای روز آموزش مهارت تعریف شده است، اجرای طرح مهارتآموزی در محیط کار واقعی کار در راستای یادگیری عملی و کاربردی مهارت های شغلی نیز در این مسیر تهیه و تدوین شده است که مبنای آموزش مهارت در محیط کار همزمان با اشتغال و تولید را هدف قرار داده است.
طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی غلامحسین حسینی نیا, رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور حدود 1.4میلیون واحد صنفی قالبیت اجرای آموزش در محیط کار را دارند.
به گفته ی معاون وزیرکار این طرح با کمک اصناف در سطح ملی اجرا میشود, حدود سه میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود یک میلیون و 400 هزار واحد صنفی قابلیت نقش آفرینی در قالب طرح آموزشی در محیط کار واقعی را دارند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، ادامه داد: مراکز صنفی هدف میتوانند از 2تا 15کارآموز را در قالب طرح مهارت آموزشی در محیط کار واقعی آموزش دهند که در پایان دوره نیز پس از برگزاری آزمون، برای افراد آموزش دیده، مدارک بین المللی طبق دورههای آموزشی در مراکز دولتی صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه 640مرکز دولتی آموزش فنی و حرفهای متشکل از 5هزار 400کارگاه در سراسر کشور وجود دارد، اضافه کرد: این مراکز سالانه ظرفیت آموزش بیش از 550هزار نفر دوره را دارند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به فعالیت 12 هزار مرکز آموزشگاه آزاد با ظرفیت آموزش 600 هزار نفر دوره در سال یادآور شد: در مجموع بخش دولتی و خصوصی ظرفیت برگزاری سالانه یک میلیون و 150 هزار نفر دوره مهارتهای آموزش فنی و حرفهای در کشور را دارا هستند که نقش بسزایی در مهارت آموزی و اشتغال آفرینی دارد.
*ابلاغ طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار به استانها
اما محمد رضا شاه پسند, معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در گفتوگویی از ابلاغ طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار به تمام استانها خبر داد و گفت: با اجرای این طرح به ایجاد اشتغال مولد و پایدار در جامعه کمک میشود.
به گفته ی شاه پسند این طرح با رویکرد فراهم کردن بسترهای لازم به منظور ایجاد اشتغال مولد و پایدار و استمرار و تثبیت فرصت های شغلی مورد نیاز جامعه تدوین شده است.
وی بیان کرده است: سازمان آموزش فنی و حرفهای درصدد است تا علاوه بر پیش بینی مهارتهای تکمیلی برای مهارت آموزان، طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار را در سطح کشور اجرا کند که افراد علاوه بر قابلیتهای حرفه ای بتوانند بازار کار را هم بشناسند.
معاون آموزش سازمان فنی و حرفهای کشور از ابلاغ طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار به تمام استانها خبر داده و گفته است: بر اساس این طرح، متقاضی در کنار استاد کار یا مربی در محیط کار واقعی ضمن سپری کردن دوره آموزش مهارتی با محیط کسب و کار آشنا شده و پس از کسب تجربه، برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی آماده میشود.