ایجاد مراکز مشاوره به سبک ایرانی اسلامی در دانشگاههای علوم پزشکی
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به برنامه راه اندازی مشاوره سبک ایرانی - اسلامی و سلامت اجتماعی گفت: این خدمات به جامعه هدف دانشجویان، اساتید و کارکنان علوم پزشکی ارائه می شود.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به برنامه راه اندازی مشاوره سبک ایرانی - اسلامی و سلامت اجتماعی گفت: این خدمات به جامعه هدف دانشجویان، اساتید و کارکنان علوم پزشکی ارائه می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر حمید رضا اشراقی در حاشیه برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در بخش دانشگاهی درجمع دانشجویان علوم پزشکی گفت: بیش از 95 درصد بودجه مجموعه نظام سلامت صرفه ارائه خدمات بهداشتی - درمانی با رویکردسلامت جسم میشود و کمتر به سلامت روان جامعه و مردم توجه میشود به طوری که تنها 5 درصد از بودجه نظام سلامت صرف سلامت روان میشود.
وی افزود: اگر بگوییم تنها 5 درصد از این بودجه را صرف سلامت روان هزینه میکنیم، گزاف نگفتهایم و این 5درصد نیز بیشتر صرف حوزه مراجعات مبتلایان اختلالات روان، مسائل اجتماعی و موضوع اعتیاد است. در صورتی که باید بیش از پیش به موضوع سلامت روان جامعه اهمیت داده شود.
اشراقی خاطرنشان کرد: ما در ایامی زندگی میکنیم که در دو سال گذشته به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با کرونا در ارتباط بودهایم و خانواده ها، دوستان وهمکاران این موضوع را تجربه کردند. دانشجویان بعضا ناملایمات و تجربههای شوم و مرگ عزیزان خود را در این ایام شاهد بودند و به نظر میآید بد نباشد در حوزه سلامت روان، مسوولان مربوطه و دستاندرکاران نظام بهداشت و درمان، به صورت جدی برنامه ریزیهای منسجمی در این مسیر داشته باشند.
وی گفت: ما باید در راستای ارتقای سلامت روان دانشجویان خود که قشری نخبه، اندیشمند و تاثیرگذار هستند برنامهریزی های مفصلی داشته باشیم و رسالت معاونت فرهنگی و دانشجویی در این راستا خطیر و سنگین است.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر برای هر دانشجو، مبلغ 50 هزارتومان در سال به عنوان سرانه سلامت روان در نظربگیریم، با کمک اساتید و کارشناسان حوزه سلامت روان و مشاوران باتجربه که جزو اقشار دغدغه مند و تاثیرگذار هستند، میتوان برنامه ریزی های خوبی در این حوزه انجام دهیم.
وی گفت: در حوزه آموزش وزارت بهداشت این آمادگی را داریم که بتوانیم کوریکولومهای آموزشی را در قالب موضوعات مهارت های سبک زندگی ایرانی اسلامی به جامعه هدف انتقال دهیم.
اشراقی با اشاره به اینکه درحال حاضر 220 هزار دانشجو در مقاطع و رشته های مختلف تحصیلی در دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند، گفت: دانشجویان علوم پزشکی آینده داران نظام سلامت هستند که در آینده نزدیک خدمات بهداشتی درمانی خود را به جمع 85 میلیون نفری ایرانی اسلامی خواهند داد از این رو باید در وهله نخست خود از نظر سلامت جسم و روح سالم باشند تا بتوانند خدمات ارزندهای به مردم ارائه دهند.
وی با تاکید بر اینکه قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به تازگی در مجلس شورای سالامی به تصویب رسیده، اظهار داشت: این قانون در قالب یک برنامه عملیاتی در مجموعه دولت به تمامی دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و دستگاههای متعددی عهده دار پیگیری و اجرای موضوع قانون جوانی و جمعیت و حمایت ازخانواده هستند. قانونگذار چند تکلیف در حوزه وزارت بهداشت در مسیر این قانون تعریف کرده و در حوزه دانشجویی فرهنگی، راه اندازی مراکز مشاوره با سبک ایرانی - اسلامی جزو تکالیف حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی است.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت افزود: امیدوارم همکاران ما در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی بتوانند این موضوع و بحث جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را به نحو احسن برنامه ریزی کنند و در آینده نزدیک بتوان با راه اندازی مشاوره ایرانی اسلامی و سبک ایرانی - اسلامی و همچنی سلامت اجتماعی، خدمات ارزشمندی را به جامعه هدفمان که دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی هستند، ارائه کنیم.