پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ایجاد کارگروه مشترک ارگان‌های دریایی در زمان وقوع چالش

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
ایجاد کارگروه مشترک ارگان‌های دریایی در زمان وقوع چالش

مدیر دفتر ایمنی شرکت کشتیرانی گفت: پیشنهاد می‌شود در زمان وقوع چالش در حوزه دریایی «کارگروه مشترک ارگان‌های دریایی در زمان وقوع بحران» شکل گیرد، تا از هم پوشانی و تکرار فعالیت‌ها از سوی ارگان‌های دریایی جلوگیری شود.

خبرگزاری میزان بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، اصغر محمودپور در آستانه روز جهانی دریانورد، با بیان اینکه تربیت نخبگان در حوزه دریانوردی به طور حتم اقتدار کشور در بخش دریایی را به دنبال خواهد داشت، گفت: هرچقدر میزان نخبگان دریایی و بندری کشور افزایش یابد، وضعیت کشور در این زمینه بهتر خواهد شد و به طور حتم طی سال‌های آینده با کاهش محدودیت‌ها در بخش دریایی و بندری می‌توانیم شاهد افزایش تعداد افسران و ملوانان کشور باشیم.

وی افزود: هر یک نفر افسر و ملوان علاوه بر درآمدزایی برای کشور، کسب تجربه کرده و می‌تواند زمینه را برای فعالیت افسران و ملوانان در خارج از کشور نیز فراهم کند و در نتیجه صنعت دریانوردی ایران پویا‌تر می‌شود.

مدیر دفتر ایمنی، کیفیت و محیط زیست شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه در زمان شیوع ویروس کرونا به یک فهم مشترک در راستای حل مسائل در کشور دست یافتیم، اظهار کرد: به طور حتم ارگان‌های دریایی کشور می‌توانند در زمان وقوع مشکلات و مسائل این چنینی کنار هم باشند و با همفکری راهکار‌های بهتری را برای عبور از بحران طراحی کنند.

محمودپور ادامه داد: بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که در زمان وقوع چالش در حوزه دریایی «کارگروه مشترک ارگان‌های دریایی در زمان وقوع بحران» شکل گیرد، اتفاقی که باعث می‌شود از هم پوشانی و تکرار فعالیت‌ها از سوی ارگان‌های دریایی در چنین مواردی جلوگیری شود و علاوه بر این با همفکری و تعامل بتوان از بحران عبور و چالش‌ها و مشکلات را در حوزه دریایی حل کرد.

وی با بیان اینکه اعمال تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکایی‌ها محدودیت‌های عدیده‌ای را برای اقتصاد کشور و به ویژه حوزه دریایی به وجود آورده است، عنوان کرد: باید بتوانیم تعامل خود را با کشور‌های دنیا بهبود بخشیم و ارتباط تجاری و دریایی خود را با کشور‌های مختلف حفظ کنیم و اینگونه اقتصادی پویا در بخش دریا داشته باشیم.

مدیر دفتر ایمنی، کیفیت و محیط زیست شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به اینکه وقوع اشتباهات در حوزه دریانوردی عواقب سنگینی به دنبال دارد، بر لزوم آموزش و کسب تجربه از سوی دریانوردان اشاره کرد و گفت: در صورت وقوع اشتباه در حوزه دریانوردی تبعات سنگینی به جای خواهد ماند و باید هزینه‌های بسیاری پرداخت شود تا بخشی از آن اشتباه را تا حدودی بتوان جبران کرد، بنابراین در این زمینه همگی موافقند که شخصیت حرفه‌ای افسران و دریانوردان در صورت کارورزی هرچه بهتر شکل می‌گیرد، چراکه در عمده اتفاقات به دلیل کم تجربگی و ضعف‌های ناشی از آموزش رخ داده است.

مدیر دفتر ایمنی، کیفیت و محیط زیست شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه متاسفانه در ایران علی رغم وجود سواحل طولانی، شهر‌های پرجمعیتی در این جغرافیای منحصر به فرد نداریم، اظهار کرد: در کشور‌های توسعه یافته پایتخت یا کلانشهر‌ها در نزدیکی سواحل بنا شده است و صنعت و تولید در نزدیکی دریا به بار نشسته است و ما نیز در کشور خود باید در این مسیر حرکت کنیم.