ایران ترسناک؛ دروغ غربی ها برای انزوای ایران امن و زیبا
صنعت گردشگری ایران با هشدارهای ضد سفر در سایت وزارت خانه های خارجی رو به روست این درحالی است که فراموشی باعث شده به یاد نیاورند، هر گردشگر پس از سفر چقدر تصورش از ایران تغییر می کند.
صنعت گردشگری ایران با هشدارهای ضد سفر در سایت وزارت خانه های خارجی رو به روست این درحالی است که فراموشی باعث شده به یاد نیاورند، هر گردشگر پس از سفر چقدر تصورش از ایران تغییر می کند.
به گزارش خبرنگار مهر، بیش از 4 دهه است که کشورهای غربی با استفاده از رسانهها و انتشار تبلیغات منفی، تصویری نادرست از ایران ارائه داده و سعی در خدشه دار کردن برند گردشگری ایران داشته اند.
این تلاشها در سالهای گذشته و به ویژه در پی اغتشاشات اخیر شدت گرفته است. علاوه بر رسانههای جمعی، سایتهای رسمی وزارت خارجه این کشورها نیز با بیان مطالبی غیرواقع در ارتباط با کشور ایران و قراردادن آن در لیست کشورهای قرمز تلاش دارند ایران را کشوری ناامن و خطرناک جلوه دهند.
مطالب منتشر شده در این سایتها غالباً مرجعی برای سایتهای گردشگری و استعلام گردشگران بالقوه در ارتباط با ایمن بودن یک مقصد گردشگری هستند.
در نهایت آنچه هم اکنون در این سایتها منتشر میشود، باعث ایجاد هراس از ایران و عدم تمایل گردشگران خارجی برای سفر به ایران میشود که البته غلبه بر این مشکل نیازمند فعالیتهای بازاریابی و رسانهای بسیار گستردهای است.
به عنوان مثال در سایت وزارت خارجه بریتانیا آمده است: ایران اروپاییان با تابعیت غیرایرانی را که با ویزای گردشگری به آنجا سفر کرده بودند بازداشت کرده است. جزیره کیش که جزیره ایرانی نزدیکی قطر است همان خطری را برای اتباع بریتانیایی دارد که در خاک سرزمینی ایران وجود دارد. زیرا که قوانین جمهوری اسلامی به شدت در آن اجرا میشود. در خاک کیش نیز شما کماکان در معرض بازداشتها و حبسهای خودسرانه هستید. بنابراین به شما اکیداً توصیه میکنیم از سفر به جزیره کیش خودداری کنید.
در سایت وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا نیز آمده است: به دلیل خطر ربوده شدن و بازداشت و حبس خودسرانه شهروندان ایالات متحده به ایران سفر نکنید. شهروندان ایالات متحده که از ایران بازدید کرده یا در آن اقامت داشته اند با اتهامات بی اساس ربوده، بازداشت و زندانی شدند. پیش از سفر به ایران، سفرهای دو تابعیتی بودن را در نظر بگیرید و برنامه خروج خود را از ایران به گونهای طراحی کنید که نیازی به دولت آمریکا نداشته باشید.
وزارت خارجه کانادا نیز در رفتاری خصمانه با کشور ایران اعلام کرده است: تواناییهای ما در ارائه پشتیبانیهای کنسولی به شدت محدود است. از هر گونه سفر به ایران اجتناب کنید. چون کاناداییها تحت نظارت شدید مقامات ایرانی هستند و هر گونه رفتار خاص مانند عکاسی از مکانهای عمومی، سفر به خارج از مکانهای توریستی معمول و تعامل نزدیک با دوستان ایرانی میتواند منجر به بازجویی شود.
سایت این وزارتخانه به این موضوع بسنده نکرده و پارا فراتر گذاشته و نوشته است: اختلال در سامانههای ارتباطی مانند اینترنت موبایل محتمل است. نیروهای امنیتی برای پراکنده ساختن جمعیت از زور استفاده کردند که به کشته و زخمی شدن بسیاری انجامیده است.
وزارت خارجه نیوزلند هم با هشدار درباره عدم سفر به ایران از اتباع خود خواسته که ایران را ترک کنند. همچنین هر لحظه امکان تظاهرات در ایران وجود دارد و ممکن است این تظاهرات دامن گیر سفارتهای غربی و خاورمیانه شود.
سایت وزارت خارجه ایرلند شمالی هم با هشدار در مورد سفر غیرضروری به ایران نوشته: تظاهراتی که گاهی خشونت آمیز میشود در سراسر ایران اتفاق میافتد. حکومت ایران، ارتباطات را محدود کرده و دسترسی به اینترنت به شدت دشوار است و گاهی نیز کاملاً قطع میشود.
کشورهای اروپایی دیگری از جمله اتریش از شهروندان خود خواسته اند از سفر به ایران خودداری کنند چون از سپتامبر 2022 و گسترش ناآرامیها، بازداشتهای خودسرانه اتباع خارجی اتفاق میافتد.
قدرت کنسولی استرالیا برای حمایت از اتباع با تابعیت ایرانی_ استرالیایی بسیار محدود است
وزارت خارجه استرالیا نیز با بیان اینکه خطر بازداشت شامل افراد با تابعیت دوگانه میشود، نوشت: ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد. قدرت کنسولی ما برای حمایت از اتباع با تابعیت ایرانی - استرالیایی بسیار محدود است.
ما نمیتوانیم ارائه خدمات و حمایتهای کنسولی را در صورت دستگیری شما تضمین کنیم. دشمنیهای شدیدی بین ایران و استرالیا در منطقه وجود دارد. همچنین ایران تنشهای نظامی زیادی با آمریکا و سایر کشورها در منطقه دارد.
این کشور که در آن نظیر بسیاری از کشورهای غربی حقوق حداقلی زنان به رسمیت شناخته نمیشود در بخش دیگری از هشدار خود نوشته است: مناطق مرزی ایران با عراق، پاکستان و افغانستان به شدت خطرناک است. به عنوان یک زن به ویژه در زمانی که به تنهایی به ایران سفر میکنید به ویژه در شبها بسیار احتیاط کنید.
****درباره این هشدارها و اقدامات ضد ایرانی که سایتهای خارجی انجام میدهند از مدتها پیش توسط فعالان صنعت گردشگری اعلام شده بود آنها همواره در صحبتهایشان میگویند که از چند ماه قبل درست در زمانی که فصل اوج سفرها به ایران بود، تمام تورهای گردشگری از مبدا کشورهای دیگر لغو شده است و کشورها مدام گزارش میدهند که ایران ناامن است.
با توجه به حجم گسترده تبلیغات ضد ایرانی کشورهای غربی و متخاصم به نظر میرسد که وزارت خارجه ایران میبایست برای نشان دادن تصویر درست از ایران اقداماتی انجام دهد. همچنین ضرورت تبلیغات گسترده درباره وضعیت آرام و امن ایران در سایر کشورها بیش از پیش احساس میشود. راه اندازی کمپینهای تبلیغاتی باید هر چه سریعتر با هدف تغییر در تصویر گردشگری ایران مد نظر قرار گیرد.
این در حالی است که علیرغم تبلیغات ضد ایرانی بارها شاهد آن بوده ایم که شهروندان و توریستهای همین کشورهای متخاصم که به توصیه دستگاههای حاکمیتی خود از سفر به ایران منع شده اند زمانی که به ایران سفر میکنند اذعان میکنند که تصورشان از ایران با آنچه دیده اند کاملاً فرق داشته و ایران را به مراتب امن تر، زیباتر و جذابتر دیده اند.
یکی از این افراد ورونیکا (Veronika)، دختری اهل کشور چک است که هنوز هم خاطراتش از سفر به ایران قابل خواندن است و به چند زبان نیز منتشر شده است. او به بیشتر نقاط جهان سفر کرده و در وبلاگ خودش به نام تراول گریکری (travelgeekery) مطالبی را برای افراد گردشگر منتشر میکند.
او به گفته خودش همانند بسیاری از گردشگران قبل از ورود به ایران با توجه به تبلیغات سو صورت گرفته ترس زیادی داشته اما پس از ورود به کشورمان و گشت و گذار در شهرهای مختلف نظرش تغییر میکند.
خاطرات جهانگرد هلندی که با دوچرخه به ایران سفر کرده نیز در شبکههای ایرانی و خارجی منتشر شده است که در نوع خود جالب توجه است. کوئن جهانگرد هلندی 31 ساله میگوید که در لیدن زندگی میکردم از اروپا به ترکیه و بعد سه هفته در ایران گشتم.
سفر به ایران که منجر به یادگیری زبان فارسی هم شد
او در خاطراتش از میزبانی ایرانیها صحبت کرده و گفته که ایران کشوری امن است. گشت و گذار در ایران او را مجاب کرد تا سفر طولانیتری در ایران داشته باشد و حتی زبان فارسی را یاد بگیرد.
این در حالی است که حتماً مسئولان وزارتخانههای کشورهای خارجی یادشان نمیآید دو گردشگر آلمانی که با هدف جهانگردی با دوچرخه از مرز آستارا وارد ایران شدند و تا شهرستان خنج در جنوب استان فارس رفتند؛ پترا (Petra) و ماتیاس (Mathias) بودند که میگفتند: ایران کشوری زیبا و دارای مردمی با فرهنگ است و هر شهری را که به آنها سفر کردیم از شهر دیگر زیباتر بود.
سفر با دوچرخه شاید برای خیلی از افراد سفری پر خطر باشد اما چطور میشود که افرادی مانند مت و جسی با دوچرخه مدتها در ایران سفر میکنند و بعد از آن هم اعلام میکنند که سفری عالی داشته اند؟
جسی (Jasi)، دختری اهل سوئیس است و مت (Matt)، زاده کشور استرالیاست. این دو تصمیم گرفتند سفرشان را با دوچرخه از زادگاه جسی در سوئیس آغاز کنند و در نهایت، در کشور استرالیا، یعنی زادگاه مت، به پایان برسانند.
مت و جسی در حین این سفر بلندمدت شأن، به کشورمان آمدند و ایران حقیقی را فارغ از خبرهای ضد و نقیض به تماشا نشستند. با مردم هم کلام شدند و به جاذبههای ایران سر زدند. آنها در پایان، ویدئویی تماشایی از سفرشان منتشر و متنی نیز ضمیمه این ویدئوی دیدنی کردند.
نمونه دیگر حضور گردشگران در کشورمان را میتوان خانوادهای چهار نفره لهستانی دانست که چندی پیش به ایران سفر کرده بودند و ویدئویی متفاوت درباره این سفر منتشر کردند.
در این ویدئو نشان داده میشود لپ تاپی که در آن اخبار منفی علیه ایران پخش میشود بسته شده و خانواده راهی سفر به ایران میشود. در این ویدئو یک سفر خانوادگی با دو دختر کوچک از شهرهای مختلف ایران نمایش داده شد.
سفر به هر کشوری حتماً چالشهایی دارد مانند سفر به آمریکا یا همان کشورهای اروپایی. سفر خانواده «کریستین ایوان» اهل رومانی به ایران نیز با اتفاقاتی از جمله سرقت پاسپورتشان ر و به رو بود و به یک اتفاق عجیبتر تبدیل شد.
آنها که با خودروی RV به ایران سفر کرده بودند پس از دلجویی مسئولان گردشگری ایران و عذرخواهی مردم از آنها به خاطر این سرقت، به یک خانواده در حال سفری تبدیل شدند که در کشورهای دیگر ایران واقعی را تبلیغ میکردند و کمپین «Iran is great» (ایران پرعظمت است) را با راه اندازی وب سایت و نصب بنر روی بدنه خودرو ایران واقعی را به جهان معرفی کردند و در کشورهای دیگر آن را تبلیغ میکردند.
آلمانیها یکی از گردشگرانی هستند که همیشه از میزبانی ایرانیها شگفت زده بوده اند. مانند زوج آلمانی سوئیسی هم به نام ماگدالنا و بندیکت که با یک خودروی برقی به ایران آمدند. آنها تصمیم گرفتند اول از همه به ایران به عنوان اصلی ترین مقصد سفر خود، بیایند و از آنجا به دل آسیا بروند.
آنها سفر خود را از کشور سوئیس شروع کردند و بعد از گذر از هلند، اتریش، اسلونی، مونتهنگرو، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، آلبانی، بلغارستان، ترکیه، گرجستان و ارمنستان به ایران رسیدند. آنها در گفتگو با رسانههای خارجی از سفر امن شأن در ایران حرف زده بودند.
درست است که ایران با چالشهای مختلفی رو به روست اما همواره احترام به گردشگران خارجی که قوانین ایران را رعایت میکنند خطر قرمز مردم و مسئولان کشورمان بوده است.
این بار نیز ایران در تلاش است تا گردشگران خارجی را میزبانی کرده و راه سفر برای آنها را هموار کند همچنان که اکنون لغو روادید سفر به ایران برای خیلی از کشورها ایجاد شده یا در دست اقدام است.