ایری: تفکیک وزارت راه و شهرسازی موجب افزایش پاسخگویی به مردم خواهد شد
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره ابعاد تفکیک وزارت راه و شهرسازی اظهارکرد: در ابتدا فلسفه ادغام وزارتخانهها این بود که معاونتهای مختلف در ریاست جمهوری بتوانند 4 الی 5 وزارتخانه را مدیریت کنند؛ اما وقتی به این فلسفه نرسیدیم و ساختار مورد انتظار ما شکل نگرفت، نمیتوانیم بر مبنای یک ساختار ابتر کشور را مدیریت...
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره ابعاد تفکیک وزارت راه و شهرسازی اظهارکرد: در ابتدا فلسفه ادغام وزارتخانهها این بود که معاونتهای مختلف در ریاست جمهوری بتوانند 4 الی 5 وزارتخانه را مدیریت کنند؛ اما وقتی به این فلسفه نرسیدیم و ساختار مورد انتظار ما شکل نگرفت، نمیتوانیم بر مبنای یک ساختار ابتر کشور را مدیریت کنیم.
وی افزود: درحال حاضر وزارتخانههای مختلف هر کدام بیش از 20 معاون دارند که اگر وزیر مربوطه بخواهد با هر معاونت در ماه یک جلسه هم برگزار کند، باز هم فرآیند طولانی خواهد شد؛ لذا نظارت بر معاونتها در حوزههای مختلف باتوجه به گستردگی وظایف مدیریتها بسیار مشکل شده است. پیچیدگی این مسائل باعث شده تا وزار نتوانند پاسخگویی مناسبی را نسبت به وظایف خود داشته باشند.
ایری ادامه داد: لذا باتوجه به اینکه ساختار فعلی ابتر باقی مانده و به لحاظ مدیریتی نمیتوان نظارت دقیقی بر وظایف وزارتخانهها داشت، باید به سمت اصلاح ساختارهای موجود و تفکیک وزارتخانهها حرکت کنیم. به عنوان مثال موضوعات گوناگون و گستردهای در ذیل وزارت راه و شهرسازی تعریف میشود که رسیدگی به همه آنها در یک بازه زمانی چهار ساله، امری ناشدنی محسوب میشود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا فرآیند تفکیک وزارت گفت: البته نباید فراموش کرد الان حوزه راه و شهرسازی در بسیاری از استانهای کشور جدا از هم هستند و عملکردی جداگانه دارند. به همین علت تفکیک این وزارتخانه فرآیند سخت و زمانبری نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: بنظر میرسد که تفکیک وزارت راه و شهرسازی میتواند در کوتاه مدت آثار مثبتی مانند افزایش پاسخگویی به مردم به همراه داشته باشد. همچنین این اتفاق میتواند در زمینههایی مانند رونق تولید مسکن، توسعه حمل و نقل جادهای و روستایی و توجه به کریدورها آثار مثبتی برای مردم درپی داشته باشد.