جمعه 25 آبان 1403

اینجا دانش آموزان شاد نیستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اینجا دانش آموزان شاد نیستند

خرم آباد - ایرنا - با آغاز فعالیت درسی دانش‌آموزان در پیام رسان شاد، بسیاری از دانش‌آموزان منطقه "قلایی" در شهرستان سلسله لرستان نتوانسته اند در بستر اینترنت راهی برای یادگیری درس‌های خود پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منطقه قلایی را می توان به عنوان کم برخوردارترین مناطق لرستان برشمرد چرا که اغلب ساکنان روستاهای آن به دلیل دور از دسترس بودن و نداشتن راه ارتباطی مناسب نتوانسته اند از حداقل ترین امکانات رفاهی چون جاده، آب آشامیدنی سالم، گاز، تلفن و حتی اینترنت بهره مند باشند.

در منطقه قلایی بیش از 20 روستا وجود دارد، ساکنان بسیاری از این روستاها در سیل سال گذشته دچار خسارت های فراوانی شدند و اندک راه های ارتباطی این روستاها نیز در این سیل ویرانگر تخریب شد و از طریق هوایی امدادرسانی می شدند و هنوز زخم های مربوط به این ویرانی ها التیام نیافته است.

ساکنان جنگل نشین این منطقه از حداقل ترین امکانات رفاهی هم برخوردار نیستند و در زمستان ها برای تامین سوخت مورد نیاز خود مجبور به قطع درختان بلوط هستند.

شماری از روستاهای منطقه به دلیل قرار گرفتن در حاشیه سد معشوره، نتوانسته اند از تسهیلات مقاوم سازی استفاده نمایند و هنوز بافت خانه های آنها خشتی گلی است بگونه ای که بسیاری از این خانه ها در سیل سال گذشته تخریب شدند.

در منطقه قلایی بسیاری از کودکان روستا به دلیل نبود معلم و فضای آموزشی، از تحصیل باز می مانند چرا که اغلب آنها برای بهره مند شدن از تحصیل ناگزیر از مراجعه به روستاهای دیگر هستند.

گاهی سختی رفت و آمد و پیاده روی های بسیار برای رسیدن به مراکز دهستان ها که دارای فضای آموزشی هستند، باعث می شود والدین این کودکان خصوصا دختران، از تحصیل آنها منصرف شوند چرا که رفت و آمد آنها خصوصا در زمستان ها، می تواند آبستن حوادث بسیاری برای آنها باشد.

حال با آغاز فعالیت درسی دانش‌آموزان در بستر اینترنت و سرعت پایین و قطع و وصل های مکرر، باعث شده که حتی کودکان مناطق شهری نیز برای استفاده از پیام رسان شاد و حضور در کلاس های درس مجازی با مشکل مواجه باشند.

در مناطق محروم مشکل دوچندان است و بسیاری از والدین از گوشی های هوشمند برخوردار نیستند و شماری نیز که دارای تلفن هوشمند هستند به دلیل بودن در محل کار و ضرورت همراه داشتن تلفن، باعث شده که نتوانند آنها را در اختیار فرزندان خود قرار دهند.

این مسائل برای کودکان منطقه قلایی بسیار دشوارتر و پیچیده تر است، اغلب روستاهای این منطقه حتی از آنتن دهی مناسب تلفن همراه هم برخوردار نیستند چه رسد به بهره مندی از بستر اینترنت و دسترسی به کلاس های مجازی.

با تعطیلی مدارس به دنیال شیوع ویوس کرونا، اغلب دانش آموزان این منطقه به نوعی از تحصیل محروم شده اند چرا که بستر استفاده از اینترنت در این منطقه فراهم نیست و آنهایی نیز که بستر حداقلی برایشان فراهم است، فقر مالی باعث شده که نتوانند از گوشی هوشمند بهره مند باشند.

رییس شرکت مخابرات سلسله در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: در منطقه قلایی 2 سایت تلفن همراه در "چم تکله" و "عدل آباد" نصب شده که تنها سایت مکالمه بوده و از اینترنت نوع E بهره مند هستند که عملا می توان گفت امکان بارگزاری و دانلود آنلاین برای این مشترکین فراهم نیست.

سجاد امیری نیا با اشاره به وجود نقاط کور در منطقه قلایی، افزود: در سال جاری سعی مان بر این است که اگر مسوولان استانی و شهرستانی یاری نمایند، این منطقه را مجهز به فیبر نوری کنیم تا امکان دسترسی به اینترنت نیز برای ساکنان این منطقه فراهم شود.

بی شک این مشکل تنها مختص دانش آموزان قلایی نبوده و بسیاری از دانش آموزان جای جای مناطق مختلف کشور از این مشکل رنج می برند اما بهتر بود که آموزش و پرورش با نگاهی فراشهری به مناطق مختلف، بستر آموزش را برای همه دانش آموزان فراهم می کرد تا در بحران کرونا، دغدغه عدم دسترسی دانش آموزان به برنامه های درسی، مشکل جدید آنها و والدینشان نباشد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*